Ce este tokenul (jetonul) Elrond (EGLD), platforma blockchain scalabila

by Anisoara Miron
Ce este tokenul (jetonul) Elrond (EGLD), platforma blockchain scalabila

Criptomoneda Elrond (EGLD) este o platforma bazata pe blockchain, construita pentru viteza, securitate si scalabilitate. Este nevoie de o abordare inovatoare a tehnologiilor actuale pentru a crea o retea suficient de puternica pentru a functiona la „scala Internetului”.

Daca faceti parte din criptovers de mult timp, probabil ati auzit de trilema scalabilitatii.

Problema scalabilitatii: Cele trei caracteristici principale ale unei retele blockchain mature (capacitate, securitate si descentralizare) sunt imposibil de realizat simultan folosind tehnologia actuala, in special Proof of Work (PoW), algoritmul de consens folosit de Bitcoin.

De exemplu, o companie care ofera Ethereum, cea mai importanta retea blockchain din lume, este afectata de probleme legate in mare parte de PoW si incearca sa rezolve problema folosind Proof of Participation (PoS) .

De cand a fost inventat de co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, in 2015, a aparut un intreg subsector de proiecte de criptomonede dedicate rezolvarii trilemei scalabilitatii.

Un alt proiect dedicat rezolvarii acestei trileme, si subiectul principal al acestui articol, este Elrond.

Ce este Elrond (EGLD) – Platforma blockchain scalabila?

Cuprins

  1. Ce este Elrond (EGLD) – Platforma blockchain scalabila?
  2. Cine sunt fondatorii criptomonedei Elrond?
  3. Cum functioneaza jetonul Elrond?
  4. Jetonul EGLD
  5. Elrond vs. Algorand
  6. Elrond vs. Ethereum 2.0
  7. Ce este atat de special la criptomoneda Elrond?
  8. Ce puteti face cu jetonul Elrond?
  9. De ce este jetonul Elrond unic?
  10. Cum este securizata reteaua Elrond?
  11. Cate monede Elrond (EGLD) sunt in circulatie?
  12. Istoricul tranzactionarii cu jetoane EGLD
  13. Cum si de unde sa cumparati jetonul Elrond (EGLD)?
  14. Unde va puteti stoca jetoanele EGLD?
  15. Este criptomoneda EGLD o investitie buna pentru 2021?
  16. Concluzie

Va prezentam Elrond: un protocol scalabil de transfer de valoare pentru economia digitala.

Anuntat in 2019, Elrond se descrie ca o platforma blockchain scalabila, rapida si sigura pentru aplicatii distribuite, cazuri de utilizare a intreprinderilor si noua economie a internetului.

Tokenul Elrond promite  sa rezolve trilema scalabilitatii cu o imbunatatire de 1000 de ori a vitezei, scalarii, costurilor si experientei utilizatorilor blockchain.

Cine sunt fondatorii criptomonedei Elrond?

Jetonul Elrond a fost co-fondat la sfarsitul anului 2017 de fratii Beniamin si Lucian Mincu, alaturi de Lucian Todea, ca o solutie la problema scalabilitatii blockchain, despre care au considerat ca este cea mai presanta problema cu care se confrunta industria.

Inainte de Elrond, Beniamin si Lucian Mincu au infiintat MetaChain Capital, un fond de investitii in active digitale, Beniamin Mincu ocupand functia de CEO si Lucian Mincu cea de director tehnic. Cei doi au fondat si ICO Market Data, un agregator de informatii despre ofertele initiale de valuta.

Beniamin Mincu a fost, de asemenea, responsabil pentru produsul, marketingul si comunitatea platformei blockchain NEM din 2014 pana in 2015, dar s-a numarat printre primii investitori in proiecte precum Zilliqa (ZIL), Tezos (XTZ), Brave si Binance. Lucian Mincu are experienta suplimentara ca inginer in tehnologia informatiei si specialist in securitate, lucrand cu Uhrenwerk 24, Cetto si Liebl Systems.

Todea este un antreprenor de tehnologie in serie care a fondat si a fost CEO al Soft32, un site de revizuire si descarcare de software, si partener al mobilPay, o aplicatie de plati mobile. El este, de asemenea, un investitor inger, care a investit in compania de tehnologie biometrica TypingDNA si platforma de contabilitate SmartBill.

Cum functioneaza jetonul Elrond?

Sharding-ul este o tehnica care descompune datele in bucati mai mici si le distribuie pe mai multe parti ale retelei, sau fragmente, fiecare cuprinzand un numar de noduri care proceseaza tranzactiile.

Ca si concept de baza, nu este unic pentru Elrond; Zilliqa este un alt blockchain fragmentat cu scopuri similare, in timp ce Ethereum 2.0 va implementa, de asemenea, tehnici de fragmentare. Ceea ce face Elrond putin diferit este implementarea a trei tipuri diferite de sharding – stare, tranzactii si retea – si folosirea procesarii paralele pentru a accelera timpul de tranzactie si a gestiona mai multe tranzactii simultan.

Elrond foloseste, de asemenea, ceea ce numeste un mecanism sigur de consens al sistemului de proof-of-stake. Asociaza greutatea jetoanelor EGLD mizate ale unui validator cu o evaluare a retelei pentru fiecare nod, creand meritocratie, plus ca implementeaza selectia aleatorie a validatorului si regrupeaza in mod regulat nodurile intre fragmente. Se spune ca este o solutie sigura, cu latenta scazuta pentru consens.

Fragmentarea starii adaptive (Adaptive state sharding)

Abordarea ideala a fragmentarii blockchain trebuie sa tina cont de avantajele tuturor celor trei tipuri de fragmentare:

•         State sharding, in care „starea” sau istoricul intregii retele este impartita in diferite „shards”, adica fragmente sau sectiuni ale retelei. Fiecare shard are istoricul/registrul sau, iar nodurile (calculatoarele conectate la retea) trebuie doar sa mentina starea shard-ului in care se afla, reducand dramatic cantitatea de capacitate de stocare latenta de care au nevoie.

•         (Transaction sharding) Fragmentarea tranzactiilor, in care tranzactiile sunt mapate la fragmente pentru procesare pe baza unor criterii precum adresa expeditorului si fiecare fragment proceseaza tranzactiile in paralel cu alte fragmente. Aici, fiecare nod pastreaza o evidenta a starii intregii retele.

•         Network sharding gestioneaza modul in care nodurile sunt grupate in shard-uri si poate optimiza comunicarea, deoarece trimiterea mesajelor catre nodurile dintr-un shard se poate face mult mai rapid decat catre intreaga retea.

Adaptive state sharding functioneaza ca o solutie la problema scalabilitatii prin imbunatatirea comunicarii in interiorul fragmentelor si cresterea performantei si eficientei retelei. Face acest lucru combinand toate cele trei tipuri de sharding intr-o solutie care permite procesarea paralela la toate nivelurile.

Fragmentele sunt sectiuni mai mici ale retelei proiectului Elrond si sunt folosite pentru scalare. Fiecare shard se ocupa de o parte a statului (conturi, contracte inteligente, blockchain) si procesarea tranzactiilor, astfel incat fiecare shard poate procesa doar o fractiune din tranzactii in paralel cu alte shard-uri.

Dovada sigura a mizei (SPoS)

SPoS este abordarea lui Elrond pentru consens. Elimina risipa de calcul PoW combinand eligibilitatea prin miza (aici, un falsificator, similar unui miner, are mai multe sanse sa creeze un bloc in functie de cantitatea de moneda pe care o detine si de cat timp o pastreaza in comparatie cu alti falsificatori) si rating – baza pentru Proof of Stake – cu selectie aleatorie a validatorului si o dimensiune optima pentru grupul de consens.

Protocolul de consens asemanator BFT al lui Elrond mentine un nivel de securitate ridicat prin esantionarea aleatorie a grupului de consens si amestecarea aleatorie a nodurilor in alte fragmente pentru a preveni coluziunea. Foloseste o sursa aleatorie impartiala, imprevizibila, generata de persoana care propune blocul prin semnarea sursei aleatoare anterioare.

Elrond VM

Elrond Virtual Machine este un motor dedicat de executie a contractelor inteligente, construit pe WebAssembly (WASM). Acesta extinde limbile disponibile pentru dezvoltatorii de contracte inteligente, inclusiv Rust, C/C++, C# si Typescript. Dezvoltatorii pot scrie contracte inteligente in orice limba cu care sunt familiarizati, le pot compila pe WASM si pot depana cu usurinta formatul WAT care poate fi citit de om.

Metalant

Un Metachain este un blockchain care ruleaza intr-un fragment unic. Aici, responsabilitatile nu sunt procesarea tranzactiilor, ci legalizarea si finalizarea antetelor blocurilor shard procesate.

Alte sarcini:

•         Facilitarea comunicarii intre fragmente.

•         Stocarea si mentinerea unui registru de validatori.

•         Declansarea de noi epoci.

•         Procesarea provocarilor pescarilor.

•         Taiere (slashing) si recompensa.

Noduri

Un nod poate fi orice de la un computer, smartphone sau server care ruleaza clientul Elrond si transmite mesajele primite de la partenerii sai.

Nodurile pot indeplini un rol de validator, observator sau pescar, oferind diferite niveluri de suport retelei si castigand recompense proportionale.

Validatorii sunt noduri din reteaua Elrond care au furnizat garantii (sau „miza”) sub forma de jetoane EGLD pentru a deveni eligibili sa proceseze tranzactii si sa participe la mecanismul de consens. Acestia sunt recompensati din taxele de protocol si tranzactii si risca sa-si piarda miza daca conspira pentru a perturba reteaua.

Observatorii sunt noduri fara miza. Sunt membri pasivi ai retelei care pot actiona ca o interfata de citire si retransmitere. Observatorii sunt fie Full: care pastreaza intreaga istorie a blockchain-ului, fie Light: pastreaza doar doua epoci de istorie blockchain. Observatorii nu sunt recompensati pentru participarea lor.

Un Pescar este un nod care verifica validitatea blocurilor dupa ce acestea au fost propuse. Ei contesta blocurile invalide (tranzactii false) create de actori rau intentionati si sunt recompensati in EGLD. Pescarii pot fi validatori care nu fac parte din runda actuala de consens sau observatori.

Jetonul EGLD

Jetonul EGLD (“Electronic Gold” / „Aur electronic”) este moneda nativa a retelei Elrond. Acesta alimenteaza reteaua Elrond, servind ca mijloc de schimb intre utilizatori si dezvoltatori – care platesc taxe de tranzactie pentru a utiliza reteaua si validatori – care iau aceste taxe drept plata pentru serviciile pe care le furnizeaza.

Reteaua Elrond ofera o platforma pentru a implementa contracte inteligente, aplicatii descentralizate (sau dApps) si chiar protocoale blockchain intregi. Cu toate acestea, moneda EGLD este unitatea de valoare care permite aceste activitati. EGLD guverneaza reteaua prin miza si recompense de validare si ca plata pentru tranzactii si contracte inteligente.

Elrond vs. Algorand

Prima si cea mai notabila diferenta dintre Algorand si Elrond este fragmentarea – sau absenta acesteia. Blockchain-ul Algorand nu implementeaza nicio tehnologie de sharding si se bazeaza pe algoritmul de consens pur Proof of Stake (PPoS).

In Algorand, tranzactiile sunt aprobate si verificate de comitetele de noduri alese aleatoriu. Acest lucru este ajutat de o functie de verificare personalizata numita Functie aleatorie verificabila (VRF). VRF se asigura ca procesul de selectie a comisiilor este transparent, dar privat, functionand similar cu o loterie – alegand aleatoriu „liderii” pentru a propune un bloc si membrii comitetului sa voteze acel bloc.

Pentru a informa fiecare validator selectat despre ceilalti validatori cu care vor avea consens; mesajele de consens trebuie propagate in intreaga retea – ceea ce duce la un consens mai lent.

In consecinta, selectia validatorilor in Algorand poate dura pana la 12 secunde. Pe de alta parte, in Elrond, un anumit fragment va obtine selectia si consensul in ~4 secunde. Desi debitul lui Algorand atinge varfuri la 926 TPS, aceste diferente inseamna ca nu este inca aproape de varful actual al Elrond de 263.000 TPS.

Dupa cum am stabilit mai devreme, debitul lui Elrond va creste liniar in functie de numarul de fragmente din retea. In Algorand, acest debit poate scadea doar pe masura ce nodurile cresc – fara tehnologia de fragmentare, nodurile vor atinge in curand limitele de stocare si comunicare.

Elrond vs. Ethereum 2.0 (Serenity)

Actualizarea Ethereum 2.0, cunoscuta si ca Serenity, se afla in prezent in faza 1 de testare si isi propune sa imbunatateasca debitul prin implementarea unui algoritm de consens PoS si a tehnologiei de fragmentare.

Diferentele cheie dintre aceste doua retele sunt in tranzactiile pe secunda (TPS), implementarea sharding-ului, capacitatile de scalare si securitate.

Serenity va rula un set predeterminat de 1024 de fragmente la lansare, ceea ce ridica ingrijorari (explicate mai jos) cu privire la securitate daca nodurile parasesc sistemul.

Fragmentele au un numar minim de noduri per fragment. Acest lucru asigura ca sunt ferite de atacurile unor actori rau intentionati. Daca nodurile parasesc reteaua Ethereum 2.0, acest lucru va forta unele fragmente sa treaca sub numarul minim de noduri pentru a mentine numarul de 1024 de fragmente.

In schimb, sharding-ul adaptiv al starii lui Elrond permite shard-urilor sa se imbine sau sa se imparta pentru a mentine numarul optim de noduri intr-un shard. Ca rezultat, reteaua scade numarul de fragmente pe masura ce fragmentele pleaca – sau creeaza mai multe fragmente pe masura ce mai multe noduri se unesc.

O alta diferenta de remarcat este viteza tranzactiei. Ethereum ruleaza in prezent la o viteza de tranzactie de 20 TPS, dar odata cu implementarea upgrade-ului Serenity, va efectua pana la 10.000 de tranzactii pe secunda.

La lansare, reteaua principala Elrond a functionat la 15.000 TPS. Scalabilitatea sa a fost dovedita intr-un testnet public cu 50 de fragmente care ruleaza la 263.000 TPS – de 10 ori mai mult decat sistemul international de plati, Visa, care poate procesa pana la 25.000 de tranzactii in fiecare secunda si o imbunatatire de 10.000 de ori fata de 20TPS de la Ethereum 1.0 .

Elrond si-a indeplinit promisiunea de a creste de 1000 de ori debitul. In ciuda acestui fapt, echipa sa crede ca, pe masura ce reteaua Elrond creste, va continua sa imbunatateasca debitul – pe masura ce se creeaza mai multe fragmente, permitand o procesare paralela mai semnificativa.

Ce este atat de special la Elrond?

Creatorii Elrond sugereaza ca tehnologia este pentru blockchain-urile anterioare ceea ce a fost banda larga pentru conexiunile dial-up, permitand o latime de banda mult mai mare pentru a gestiona volume mai mari de tranzactii si aplicatii descentralizate mai solicitante. Desi vizeaza dezvoltatorii dapp, Elrond isi propune, de asemenea, sa fie o platforma blockchain mai accesibila consumatorilor, asa cum s-a demonstrat pentru prima data prin aplicatia de plati Maiar.

„Ce a fost Bitcoin pentru Cypherpunk si Ethereum pentru dezvoltatori, Elrond va fi pentru simplul utilizator de internet”, a scris CEO-ul Beniamin Mincu intr-o postare pe blog din ianuarie 2021. „Cu doar 50-100 de milioane de oameni in spatiul blockchain, Elrond va deschide portile pentru a crea o noua piata.”

Ce puteti face cu Elrond?

Elrond este proiectat pentru a fi stalpul aplicatiilor descentralizate, indiferent daca este legat de finante sau de alte nevoi. Scalabilitate extinsa inseamna ca poate face fata unei cresteri semnificative, shardingul fiind folosit pentru a mentine ritmul tranzactiilor, chiar daca cererile cresc.

Tokenul EGLD este utilizat in intreaga retea, inclusiv pentru tranzactii, recompense de validare, guvernare, miza si contracte inteligente.

Maiar – integrarea urmatorului miliard de oameni

Maiar este conceputa pentru a fi o alternativa descentralizata la aplicatiile de plati mobile, cu o integrare mai usoara decat unele portofele cripto, prin crearea unui hash criptografic bazat pe numarul dvs. de telefon. Aplicatia poate fi folosita pentru a detine EGLD si alte jetoane, pentru a efectua plati si pentru a miza jetoane, impreuna cu alte utilizari propuse.

Care sunt factorii care contribuie la unicitatea proiectului Elrond?

Elrond se descrie ca o platforma blockchain pentru noua economie a internetului, aplicatii descentralizate si utilizarea intreprinderilor. Principalul sau punct de vanzare este scalabilitatea sa ridicata, afirmand ca este prima retea blockchain in care au fost implementat in totalitate shardingul starii, retelei si tranzactiei. Potrivit documentului sau de economie, incearca sa-si construiasca ecosistemul si sa stabileasca EGLD ca activ de stocare a valorii.

Pentru a atinge acest obiectiv, reteaua ruleaza pe 2.169 de noduri de validare impartite in patru fragmente: trei fragmente de executie, capabile de 5.400 de tranzactii pe secunda fiecare si un fragment de coordonare, „Metachain”. Arhitectura adaptive state sharding a Elrond divide complet starea, tranzactiile si reteaua. Se poate scala prin adaugarea unui fragment suplimentar atunci cand cererea de debit nu este satisfacuta. A fost testat pentru a rula 263.000 TPS intr-un mediu public cu 1.500 de noduri din 29 de tari grupate in 50 de fragmente.

Pentru a creste gradul de adoptie, proiectul sprijina si dezvoltatorii care construiesc pe platforma, permitandu-le sa castige 30% din taxele contractului inteligent sub forma de redevente.

Compania mentine o aprovizionare de jetoane EGLD pentru a participa in retea in primul sau an, nodurile validatoare primind o rata anuala procentuala de 36%.

Cum este securizata reteaua Elrond?

Elrond foloseste ceea ce numeste un algoritm sigur de consens pentru dovada mizei, in care nodurile trebuie sa-si mizeze jetoanele EGLD pentru a participa la procesul de validare, iar fiecarui validator i se atribuie un scor de evaluare bazat pe activitatea din trecut, care influenteaza, de asemenea, daca este sau nu selectat. Daca ratingul unui validator devine prea scazut, acesta nu va fi selectat si trebuie sa plateasca amenzi. Validatorii pot fi, de asemenea, eliminati din retea si mizele lor pot fi reduse daca actioneaza continuu intr-un mod care este impotriva integritatii retelei.

Validatorii sunt selectati aleatoriu intr-un mod care nu poate fi nici prezis, nici modificat pe baza rundei anterioare de validari. In plus, validatorii sunt amestecati periodic intre shard-uri sau fragmente ca o modalitate de a preveni coluziunea. Nodurile comunica intre ele folosind semnaturi multiple Boneh-Lynn-Shacham sau BLS modificate pentru o protectie criptografica puternica.

Cate monede Elrond (EGLD) sunt in circulatie?

Modelul economic Elrond are o aprovizionare finita, limitata, care incepe de la 20.000.000 EGLD, cu noi jetoane batute pentru a recompensa validatorii retelei. Oferta maxima nu poate depasi niciodata 31.415.926 EGLD, dar acest numar va scadea pe masura ce se proceseaza mai multe tranzactii.

Tokenul nativ al Elrond a fost pus la dispozitie pentru cumparare printr-o vanzare privata, in care 19% din oferta sa initiala a fost vanduta, 7,5% fiind disponibile imediat dupa generarea jetonului si alte 15,41% eliberate la fiecare trei luni. Elrond a detinut si o oferta initiala de schimb pe Binance, in care 25% au fost vandute si puse la dispozitie imediat.

Din restul de 56%, 7% au fost rezervate pentru recompensele ecosistemului, 50% fiind lansate imediat si 50% dupa sase luni; 8,5% pentru marketing, granturi si un grup de acceleratoare pentru dezvoltatorii DApp, cu 81,17% lansate imediat si 9,41% la fiecare sase luni; 2% pentru un fond comunitar, cu 33,3% eliberate imediat, 33,3% dupa sase luni si 33,3% dupa 12 luni; 2,5% pentru consilieri, eliberate dupa un an; 19% pentru fondatorii Elrond si membrii echipei de baza, cu 10% eliberate dupa sase luni, 10% dupa 12 luni, 15% dupa 18, 24, 30 si 36 si 20% dupa 42 de luni; si 17% pentru companie pentru sprijinul ecosistemului, cu 33,3% care pot fi folosite doar pentru miza in primul an lansat imediat si 66,6% eliberate in trei rate egale pe trei ani, incepand cu un an.

Jetoanele Elrond au fost emise pentru prima data pe Binance Chain sub numele ERD, cu o aprovizionare totala de 20 de miliarde. 500 de milioane au fost arse in noiembrie 2019 si batute pe blockchain-ul Ethereum ca jetoane ERC-20, iar compania a lansat un eveniment de schimb de jetoane in septembrie 2020 pentru ca detinatorii de jetoane sa-si schimbe jetoanele ERC-20 si BEP-2 cu token-urile EGLD mainnet. In timpul procesului, oferta totala de token-uri a fost redusa de la 20 de miliarde la 20 de milioane prin stabilirea ratei de swap la 1.000 ERD pentru 1 EGLD.

Istoricul tranzactionarii cu tokenul EGLD

Potrivit datelor de la Cointelegraph Markets si TradingView, de cand a atins un minim de 115 USD pe 25 martie, pretul EGLD a acumulat mai mult de 110% pana la un nou maxim istoric de 245,80 USD pe 12 aprilie, deoarece o serie de declaratii favorabile au condus la cresterea volumului sau de tranzactionare.

Pretul EGLD a fost afectat de adoptarea in lumea reala, ca pe 7 aprilie, cand Elrond a transmis ca Universitatea Lucian Blaga din Sibiu isi propune sa implementeze metode de plata cripto pentru cei 11.000 de studenti ai sai, permitand celor interesati sa isi plateasca taxele de admitere folosind EGLD.

O alta dezvoltare semnificativa, si anume un parteneriat cu Shopping.io, a fost impartasita pe 10 aprilie. Conform acesteia, cumparatorii ar putea castiga recompense de la unii dintre cei mai mari retaileri din Statele Unite prin cumparaturi cu EGLD.

Recent, Polkamon a ajutat, de asemenea, sa atraga atentia asupra lui Elrond cand a declarat ca se va integra cu platforma Elrond in Q3 pentru a „imbunatati experienta utilizatorului cu viteza si confort suplimentare”.

Cum si de unde sa cumparati Elrond (EGLD)?

EGLD a fost listat pe o serie de schimburi cripto, spre deosebire de alte criptomonede principale, nu poate fi achizitionat direct cu bani fiduciari. Cu toate acestea, puteti cumpara cu usurinta aceasta moneda cumparand mai intai Bitcoin, ETH, USDT, BNB de la orice schimb important si apoi transferati la schimbul care ofera tranzactionarea acestei monede, in acest ghid va vom prezenta in detaliu pasii pentru cumpara EGLD.

Mai intai va trebui sa cumparati una dintre cele mai importante criptomonede, de obicei fie Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Binance (BNB).

Vom folosi Binance Exchange aici, deoarece este unul dintre cele mai mari schimburi cripto care accepta depozite fiat.

Odata ce ati terminat procesul KYC. Vi se va cere sa adaugati o metoda de plata. Aici puteti alege fie sa furnizati un card de credit/debit, fie sa utilizati un transfer bancar si sa cumparati una dintre principalele criptomonede, de obicei fie Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Binance (BNB)…

Dupa ce depunerea este confirmata, puteti cumpara EGLD de la schimb: Binance, OKEx, Bitfinex si BitMax.

Unde va puteti stoca monedele EGLD?

Iata cateva dintre cele mai bune portofele pentru EGLD. Pentru mai multe portofele complete care accepta EGLD, puteti consulta ghidul nostru pentru alegerea unui portofel cripto in 2021.

Elrond Web Wallet

Este portofelul oficial al comunitatii Elrond. Este simplu, sigur si usor de creat si permite utilizatorilor sa stocheze, sa trimita, sa primeasca si sa faca tranzactii in alt mod cu jetoane EGLD.

Maiar

Este un portofel digital oficial EGLD alimentat de reteaua blockchain Elrond. Crearea acestui portofel este foarte simpla, deoarece nu aveti nevoie de o parola, chei private sau fraze de acces de recuperare. Portofelul criptat end-to-end accepta EGLD, Ethereum (ETH), Binance (BNB), ERD ERC20, ERD BEP2 si intentioneaza sa accepte BTC in viitor.

Trust Wallet

Este portofelul oficial al Binance si se bucura de increderea a peste 5 milioane de utilizatori din intreaga lume. Portofelul mobil si-a extins acum suportul pentru jetoanele EGLD, ceea ce inseamna ca toti utilizatorii actuali si noi ai portofelului Trust pot detine acum jetoane Elrond in portofelele lor.

Este criptomoneda EGLD o investitie buna pentru 2021?

Elrond este una dintre cele mai utile criptomonede, fara indoiala. De fapt, multi experti cred ca este cu mult inaintea timpului sau. Chiar daca ati putea crede ca ati pierdut orice oportunitate cu aceasta moneda, multe previziuni arata ca acesta este doar punctul de plecare pentru pretul monedei. Succesul unei criptomonede este strans legat de atentia pe care o primeste din partea mass-media, iar Elrond este rar mentionat in mass-media. Daca aceasta moneda primeste cea mai mica parte din atentia pe care au primit-o unele monede in ultimele luni, ar putea exploda vertiginos.

A avea Inventar scazut si a fi la fel de utila ca Elrond sunt cativa dintre factorii de care o criptomoneda are nevoie pentru a avea succes pe termen lung. De asemenea, deoarece aceasta moneda foloseste mecanismul de consens Proof of Stake, veti fi recompensat pentru ca detineti moneda, chiar daca preturile scad din cand in cand. Prin urmare, ar putea fi o alegere buna sa cumparati si sa pastrati (HODL) niste Elrond, deoarece veti fi in mod continuu recompensat pentru asta.

Concluzie

Cu fragmentarea starii adaptive si protocoalele Secure Proof of Stake, Elrond aduce o abordare interesanta a scalabilitatii blockchain, prezentand viteze de tranzactie si numere de debit fara precedent.

Fiind un „blockchain public inovator conceput pentru a se extinde”, Elrond pare sa-si fi atins obiectivul de a pastra securitatea si viteza, realizand in acelasi timp scalabilitate si durabilitate.

Progrese pana acum:

Intre 2018 si ianuarie 2021, Elrond a dezvoltat doua prototipuri si a finalizat atat un testnet privat, cat si unul public. In august 2019, Elrond a lansat detaliile despre economia sa pentru participantii si validatorii retelei.

Mai tarziu in acel an, echipa a optat sa schimbe VM initiala a Elrond pentru un mediu bazat pe WASM. Reteaua principala Elrond a fost lansata in iulie 2020, iar aplicatia Maiar in ianuarie 2021.

La ce sa ne asteptam in continuare

Elrond intentioneaza sa implementeze un mecanism de guvernanta in lant care sa le permita participantilor la retea sa voteze asupra modificarilor esentiale ale protocolului si sa influenteze directia viitoare a protocolului la un moment dat in primul trimestru din 2021 si sa lanseze DeFi2.0 in curand.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.