Sfaturi utile pentru micul dejun ideal

by Anisoara Miron
Sfaturi utile pentru micul dejun ideal

Micul dejun ideal: sfaturi pentru a începe ziua cu bine – Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu trebuie sărită niciodată. Cu toate acestea, există mulți oameni care, din grabă, lene sau obișnuință, se limitează la o cafea rapidă.

Pentru a face față mai bine zilei și a trezi corpul, nu ratați sfaturile pentru micul dejun ideal, oferite de Sanatate si Bunastare, site-ul de informații stiintifice cu articole, sfaturi și curiozități despre lumea sănătății și bunăstării.

Micul dejun trezește metabolismul

O masă de dimineață sănătoasă și echilibrată trezește metabolismul, îmbunătățește sensibilitatea la insulină în mesele ulterioare și calitatea dietei, prelungește senzația de sațietate prin reducerea probabilității de a se răsfăța cu gustări nesănătoase în timpul zilei.

Într-un studiu care a analizat datele de sănătate a 50.000 de americani pe parcursul a 7 ani, cercetătorii au descoperit că cei care au luat micul dejun ca cea mai mare masă a zilei au avut un indice de masă corporală, mai scăzut decât cei care au mâncat cele mai multe alimente la prânz sau la cină.

Începeți ziua prin alocarea de timp în abundentă pentru a servi micul dejun, asta înseamnă a începe cu piciorul drept ziua și chiar a garanta o sănătate bună pentru o lungă perioadă de timp. Unele studii leagă mâncatul rapid cu o probabilitate mai mare de obezitate: savurați încet fiecare mușcătură, astfel încât să fiți mai conștienți de foamea dvs. și să evitați să mâncați în exces.

Începeți ziua cu proteine

Care sunt nutrienții care nu pot lipsi din micul dejun ideal? Cu siguranță proteine, prieteni ai mușchilor și utili pentru a-ți ține apetitul sub control în orele următoare. Câteva idei: lapte, cereale, iaurt, ouă, brânză, fulgi de ovăz, etc..

Undă verde pentru carbohidrați

Carbohidrații? Nu ar trebui să fie tăiati de la micul dejun ideal, trebuie doar să știi să-i alegi. Cum ar fi: ovăz, fructe proaspete, cereale cu conținut scăzut de zahăr, etc..

Fără fructe, micul dejun nu este ideal

Pentru ca un mic dejun sa fie definit ca fiind ideal, atunci nu trebuie sa lipseasca niciodata fructele proaspete si de sezon: vitaminele, antioxidantii, fibrele si zaharurile simple, absorbite rapid continute in fructe garanteaza o trezire imediata a metabolismului, energiei si nutrientilor pretiosi.

Dulcețurile și marmeladele (strict fără adaos de zahăr, pentru a evita un exces de calorii), sunt un înlocuitor excelent în absența fructelor proaspete. Chiar și fructele uscate (nuci, migdale, alune) sunt un ingredient excelent de inclus într-un mic dejun ideal.

Chiar si legumele si verdeturile, pentru cei carora le place savoarea lor dimineata, pot fi un aliment superb de inclus in micul dejun: te-ai gandit vreodata la o centrifuga de legume excelenta in locul sucului clasic de fructe?

Nu renunța la grăsime

Grăsimile nesaturate pot face, de asemenea, parte din micul dejun ideal. Cum? De exemplu, adăugarea de nuci sau semințe la iaurt sau unt de migdale sau de arahide pe pâine prăjită integrală.

Micul dejun ideal începe cu hidratare

Când ne trezim, au trecut câteva ore de când ne-am hidratat ultima dată. Acest lucru face ca un pahar cu apă să fie băutura ideală pentru a însoți micul dejun ideal. Dacă nu poți renunța la sucul de fructe, cel mai bine este să-l diluezi cu apă, chiar și atunci când producătorul indică că nu are zahăr.

V-am convins ca micul dejun este important sau nu? Avem niște bănuieli că răspunsul este da… așa că trebuie doar să vă urăm un început bun de zi!

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.