Ai mai auzit de vinurile obținute din strugurii de Busuioacă de Bohotin? Acestea sunt rose, foarte aromate și sunt populare în toate colțurile țării. Strugurii sunt din Moldova și reprezintă un membru al familiei Muscat, provenind din Grecia ca o mutație a varietății albe, Tămâioasa. Poate fi găsit sub 72…
Mancare si desert
Galați, un oraș plin de viață situat în partea de est a României, este nu doar un centru industrial important, ci și un loc unde cultura gastronomică este înfloritoare. Aici, poți găsi o gamă largă de restaurante care să satisfacă orice preferință culinară, fie că ești în căutarea unor preparate…
Îți place să gătești preparate felurite și să-ți încânți familia și invitații cu rețete delicioase? Atunci, ia în calcul să faci o carieră din asta. Sau poate că deja te gândești, dar nu știi în ce direcție să mergi pentru a avea succes în bucătărie. Îți place cuvântul chef, îl…
Să fii vegan este mai mult decât o alegere cu privire la alimentație; este un stil de viață care promovează compasiunea, sustenabilitatea și sănătatea. Veganii evită să consume orice produse de origine animală, inclusiv carne, lactate, ouă și miere. Deși poate părea provocator la început, există o gamă largă de…
Nu este o noutate faptul că vinul reprezintă o adevărată plăcere, fiind consumat în nenumărate contexte, iar numeroase studii realizate de-a lungul anilor arată că acesta poate veni cu diferite beneficii pentru sănătate. Secretul constă în consumul moderat, în caz contrar beneficiile se pot transforma în riscuri, ceea ce atrage…
Descoperă cele mai bune brânzeturi italiene pe care trebuie să le consumi măcar o dată în viață. Delicatesele culinare italiene sunt recunoscute în întreaga lume, iar brânzeturile excepționale fac parte din această tradiție bogată, ceea ce ne determină să-ți facem cunoștință cu doar câteva tipuri de branza italiana, pe care…
- Mancare si desert
Biscuitii si saratelele frantuzesti – preparate delicioase care te vor impresiona de la primul contact
Biscuitii francezi, cunoscuti sub numele de “biscuits” in Franta, sunt un element central al gastronomiei franceze si sunt apreciati la nivel global pentru gustul lor unic si rafinat. In acest eseu, vom explora istoria si diversitatea biscuitilor francezi, ingredientele si tehniciile folosite in productia lor, precum si importanta lor culturala…
Maiau si drojdia sunt agenti de dospire folositi in procesele de panificatie si patiserie. Ele au capacitatea de a fermenta si de a produce gaze care determina cresterea volumului, schimbarea formei, gustului si texturii aluaturilor. In trecut, inainte de aparitia drojdiei presate, brutarii foloseau doar maia lichida. Acesta este un…
- Mancare si desert
Cel mai bun aragaz pentru prepararea mancarurilor preferate
by Stoica Ionby Stoica IonIn ultimii ani toata lumea a invatat sa gateasca preparate oricat de simple. Nu mai exista stereotipuri precum femei care gatesc si barbati care sunt soferi. Astazi lucrurile s-au imbunatatit si o multime de barbati gatesc in timp ce camioanele sunt conduse de femei. Pentru a-si satisface nevoile in materie…
Pastele adaugă varietate, textură și un plus de savoare dietelor vegane, cu toate că sunt de nelipsit și din dietele omnivore, vegetariene și pescetariene. Deoarece pastele uscate au o perioadă mai îndelungată de valabilitate și sunt disponibile într-o varietate de forme, mărimi, tipuri și texturi, reprezintă un produs de bază…
Micul dejun reprezintă poate cea mai esențială masă în cadrul zilei noastre, oferindu-ne energia necesară pentru a ne începe ziua în forță. Iar alegerea alimentelor potrivite poate face diferența în ceea ce privește sănătatea noastră și starea noastră de bine. Iată 8 alimente pe care să le incorporezi în micul…
Micul dejun ideal: sfaturi pentru a începe ziua cu bine – Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu trebuie sărită niciodată. Cu toate acestea, există mulți oameni care, din grabă, lene sau obișnuință, se limitează la o cafea rapidă. Pentru a face față mai bine zilei…