3 tipuri de paste recomandate veganilor și celor care nu consumă gluten

by Anisoara Miron
3 tipuri de paste recomandate veganilor și celor care nu consumă gluten

Pastele adaugă varietate, textură și un plus de savoare dietelor vegane, cu toate că sunt de nelipsit și din dietele omnivore, vegetariene și pescetariene.

Deoarece pastele uscate au o perioadă mai îndelungată de valabilitate și sunt disponibile într-o varietate de forme, mărimi, tipuri și texturi, reprezintă un produs de bază excelent, bine de avut în cămară, mai ales în acele zile în care simțiți nevoia unui preparat consistent, dar și în acele zile în care nu mai știți ce să gătiți.

Iată 3 tipuri de paste pe care veganii le vor aprecia:

Paste din grâu

Pastele simple clasice din grâu reprezintă un produs de bază pe care veganii îl pot folosi pentru o varietate de preparate, de la lasagna cu brânză din caju până la supă cu tofu și tăiței.

Când vine vorba de paste din grâu, opțiunile sunt practic nelimitate. Puteți opta pentru paste integrale, pentru paste uscate din grâu infuzate cu diverse arome și ingrediente precum șofran, roșii sau spanac. Nu sunt tocmai recomandate pastele de grâu negru, care folosesc adesea cerneală de calamar pentru a se obține culoarea distinctă.

Paste din quinoa

Pastele din quinoa nu sunt doar delicioase, dar și deosebit de nutritive. Sunt recomandate pentru persoanele vegane, dar și pentru familiile cu copii și pentru cei care nu pot consuma gluten sau preferă să evite glutenul.

Deși nu sunt disponibile în aceeași gamă largă ca pastele din grâu, pastele din quinoa sunt totuși disponibile în multe forme și dimensiuni diferite. Sunt bune de avut la îndemână pentru a vă bucura de mai multă diversitate în dietă.

Numărându-se printre cerealele antice și considerată un superaliment, quinoa este un ingredient familiar multor vegani. Există mai multe motive pentru care quinoa a câștigat foarte multă popularitate în ultimul deceniu. În primul rând, quinoa este bogată în proteine, conține un volum mare de fibre și se gătește la fel ca orezul.

Înlocuind orezul cu quinoa sau amestecând puțină quinoa cu orez poate fi o modalitate excelentă de a introduce mai mulți nutrienți în mesele vegane. În plus, unii oameni apreciază mai mult quinoa, deoarece are o textura ușor crocantă și mai plăcută decât alte cereale. Faptul că nu conține gluten, face din quinoa un aliment de bază pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau pentru cele care nu consumă gluten.

O altă alternativă la pastele fără gluten sunt pastele din porumb, cum ar fi paste lasagna fara gluten, Farabella. Se pot pregăti cu o varietate de ingrediente nutritive, asemeni pastelor obișnuite din grâu.

Paste din mei

În cele din urmă, pastele din mei ar trebui să beneficieze de mai multă popularitate. Există mai multe tipuri diferite de mei disponibile, la fel și paste din mei. Pentru că sunt cereale fără gluten, pastele din mei sunt iarăși recomandate persoanelor care nu consumă gluten și celor care suferă de boala Celiac.

Meiul este un aliment de bază versatil, însă este destul de subestimat, așa că veganii care doresc să adauge varietate în regimul lor alimentar cu atât mai mult ar trebui să opteze pentru mei și paste din mei.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.