Cum alegi bannere personalizate pentru afacerea ta?

by Anisoara Miron
Cum alegi bannere personalizate pentru afacerea ta?

Bannerul este alcatuit dintr-un material plastic flexibil, cu numeroase utilizari in domeniul publicitar sau in constructii, cunoscut si sub denumirile: frontlit banner, vinil banner, pvc banner, blockout banner, backlit banner.

Bannerul este format din doua compusi: poliester si vinil. Poliesterul, care are o densitate specifica a fibrelor matricei masurata in denier, confera bannerului rezistenta necesara, iar vinilul, utilizat in stare lichida si alcatuit din clorura de vinil si plastifianti, ofera flexibilitate.

Procesul de productie poate fi de tip laminat sau turnat, in functie de procedeul ales bannerul poate fi mat sau lucios. Personalizarea bannerelor se face prin printare digitala, putandu-se imprima imagini, texte, culori si poze. Bannerul poate fi imprimat cu diferite tipuri de cerneala: pe baza de apa (doar pentru interior), solvent, ecosolvent, latex sau UV.

Bannerul poate fi folosit intr-o varietate de aplicatii publicitare, inclusiv pentru bannere stradale, panouri publicitare, afisaj stradal, bannere personalizate pentru cladiri, sisteme expozitionale, standuri publicitare, roll-up-uri.

Cum se personalizeaza bannerele?

Bannerele se personalizeaza prin imprimarea lor digitala folosind utilaje de print digital in format mare. Aceasta tehnica permite suprapuneri de culori, degradeuri multicolore si chiar poze, ajungandu-se pana la o latime maxima de imprimare de 5 metri. Aceasta operatiune se executa cu ajutorul unui cap de printare care, comandat de un software, depune picaturile de cerneala pe material. Bannerul poate fi imprimat cu diferite tipuri de cerneala: pe baza de apa (doar pentru aplicatii de interior), solvent, ecosolvent, latex sau UV.

Unde se folosesc bannere personalizate?

Bannerele personalizate pot fi folosite in diverse contexte, precum:

Pe site-uri web: Bannerele personalizate pot fi plasate pe site-uri web pentru a promova produsele sau serviciile oferite de o afacere.

Pe retelele sociale: Bannerele personalizate pot fi folosite in campanii de publicitate platite pe retelele sociale precum Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn si altele.

In campanii de email marketing: Bannerele personalizate pot fi incluse in email-uri pentru a atrage atentia destinatarilor si a-i indemna sa efectueze o anumita actiune.

In campanii de publicitate pe Google: Bannerele personalizate pot fi folosite in campanii de publicitate platite pe platforma Google Ads.

In evenimente si expozitii: Bannerele personalizate pot fi folosite in cadrul expozitiilor sau evenimentelor pentru a promova o afacere, un produs sau un serviciu.

Cum alegi un banner personalizat?

Pentru a alege un banner personalizat, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, printre care:

Scopul bannerului – acesta ar trebui sa fie adaptat scopului pentru care este folosit (promovare, eveniment, vanzare, etc.).

Culoarea si design-ul – bannerul ar trebui sa aiba o culoare si un design atractive si care sa atraga atentia publicului tinta.

Dimensiunea – dimensiunea bannerului ar trebui sa fie adaptata platformei unde va fi folosit (website, retele de socializare, afise, etc.).

Textul – textul trebuie sa fie simplu, concis si usor de citit.

Elementele grafice – daca bannerul contine elemente grafice, acestea trebuie sa fie de calitate si sa fie relevante pentru mesajul transmis.

In general, alegerea bannerului personalizat ar trebui sa se bazeze pe o intelegere clara a publicului tinta, a scopului bannerului si a platformei unde va fi folosit.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.