Manusi chirurgicale: Din ce sunt facute?

by Anisoara Miron
Manusi chirurgicale: Din ce sunt facute?

Manusile chirurgicale sunt utilizate in majoritatea cazurilor in timpul procedurilor medicale, deoarece reusesc sa previna contaminarea intre personalul medical si pacient.

Aceste tipuri de manusi sunt sterile si anatomice; ele ofera, de asemenea, o mai mare precizie si sensibilitate. Standardele lor de calitate sunt mai ridicate decat cele ale altor tipuri de manusi si se gasesc de obicei cu pulbere sau fara.

Aceasta pulbere face mult mai usoara utilizarea . Manusile chirurgicale se gasesc in diferite materiale.

Cele mai frecvent utilizate materiale in manusile chirurgicale

Care este compozitia acestor manusi? Acestea pot fi compuse din diferite materiale, cum ar fi latex, vinil, nitril sau neopren. 

De ce variaza materialele de fabricatie? Se datoreaza numarului de persoane alergice?

In prezent, multi profesionisti din domeniul sanatatii au fost afectati de alergiile pe care latexul le poate produce. Din acest motiv, apare ideea de a face manusi cu alte tipuri de materiale.

In continuare, vom explica materialul care este folosit pentru a face fiecare tip de manusa si modul in care acest lucru ofera caracteristici diferite fiecaruia.

Manusi din latex

Acestea sunt fabricate dintr-o materie prima naturala si sunt cele mai comune si utilizate pe piata. Ele au o sensibilitate buna si sunt de inalta rezistenta, adaptandu-se aproape perfect la forma mainii.

Singurul lor dezavantaj este ca, de obicei, provoaca mai multe alergii decat alte materiale folosite pentru a face manusi chirurgicale.

Manusi pentru chirurgi – vinilul si nitrilul

Vinilul si nitrilul sunt cel mai bun substitut pentru latex acest tip de manusi. Acestea provin dintr-un copolimer butadien acrilonitril, acesta fiind un latex din cauciuc sintetic.

Vezi aici  .

Caracteristicile acestui material pot avea multe asemanari cu proprietatile latexului.

Manusile de chirurgie din vinil sunt cunoscute pentru rezistenta lor ridicata si pentru faptul ca sunt alergeni, desi sensibilitatea lor este destul de scazuta. Cu toate acestea, este una dintre cele mai cautate modele de manusi, asta datorita pretului scazut scazut.

Manusile din nitril sunt de asemenea folosite frecvent, fiind ideale pentru orice loc de munca. Ele sunt destul de sensibile si se caracterizeaza prin rezistenta lor ridicata, chiar si la substante chimice.

Diferenta dintre manusile de vinil si nitril este procesul de fabricatie, care le confera caracteristici diferite, chiar daca se utilizeaza aceeasi materie prima.

Manusi din neopren

Acest material este, de asemenea, cunoscut sub numele de cauciuc sintetic, numele sau original este duprene si este utilizat pe scara larga pentru stabilitatea sa chimica, precum si flexibilitatea si rezistenta la temperaturi ridicate.

Ele pot fi gasite in diferite grosimi, cu o calitate excelenta pentru o buna protectie. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de rezistente la taieturi ca si celelalte manusi.

Cunoasterea proprietatilor manusilor este benefica

In prezent exista o mare varietate de materiale, precum si stiluri si culori; in afara de cunoasterea diferentelor dintre ele.

Utilizarea manusilor protejeaza de asemenea  pielea mainilor  de actiuni ce pot afecta serios si sunt indicate in orice domeniu de activitate care solicita folosirea mainilor.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.