Ce variante ai dacă îți dorești să adopți o alimentație vegană și sănătoasă

by Nistor Catalin
Ce variante ai dacă îți dorești să adopți o alimentație vegană și sănătoasă

Să fii vegan este mai mult decât o alegere cu privire la alimentație; este un stil de viață care promovează compasiunea, sustenabilitatea și sănătatea. Veganii evită să consume orice produse de origine animală, inclusiv carne, lactate, ouă și miere. Deși poate părea provocator la început, există o gamă largă de opțiuni delicioase și hrănitoare disponibile pentru mesele vegane.

Vezi aici ce variante poți alege pentru a avea o alimentație vegană

Proteine obținute din plante

În calitate de vegan, poți obține proteine și din surse vegetale, cum ar fi leguminoasele (fasole, linte, năut) sau tofu, quinoa. Cerealele integrale sunt și ele o sursă de proteine, cum ar fi orezul brun, ovăzul și orzul. Aceste surse de proteine pot fi folosite ca bază pentru diferite mese, iată doar câteva exemple: tocană de linte, salată cu quinoa și legume, diverse boluri cu cereale și fructe, budincă de ovăz, orez prăjit cu legume etc.

Nuci și semințe

Acestea pot fi integrate mai ales în preparatele pentru micul dejun sau în deserturi, pentru că sunt surse excelente de grăsimi sănătoase și proteine. Migdalele, nucile, caju, semințele de chia, semințele de in și semințele de cânepă pot fi presărate peste salate, amestecate în smoothie-uri sau folosite ca topping pentru fulgi de ovăz sau iaurt, de exemplu. De asemenea, pentru deserturi delicioase și savuroase se poate opta pentru variante sănătoase de îndulcire, prietenoase și cu veganii, cum sunt siropul de agave sau de curmale. Astfel de elemente se pot găsi pe Vegis.ro, aruncă un ochi pe site și descoperă produsele naturiste Niavis aici, printre care cu siguranță vei găsi variante care să fie potrivite și pentru cei care adoptă o alimentație sănătoasă și pe bază de plante.

Alternative la lactate, pe bază de plante

Dat fiind faptul că veganismul a cunoscut o popularitate considerabilă în ultimii ani, există o gamă largă de alternative pentru lactate. Laptele pe bază de plante, cum ar fi laptele de migdale, soia, ovăz, orez sau nucă de cocos poate fi folosit în rețete, cereale sau savurat singur. Alternativele de iaurt făcute din nucă de cocos, migdale sau soia sunt excelente pentru micul dejun sau ca bază pentru sosuri cremoase. Acestea pot conține și fructe, ceea ce le face o gustare excelentă. Brânzeturile vegane din nuci sau soia sunt ideale pentru pizza, paste sau sandvișuri.

Alternative vegane

În ziua de astăzi există opțiuni vegane pentru orice. Avem chiar și burgeri pe bază de plante, cârnați, falafel, care conțin ingrediente precum soia, proteine din mazăre sau gluten din grâu, ceea ce le oferă gustul și textura asemănătoare cu alimentele pe bază de carne. Acestea pot fi savurate în diverse forme și combinații.

În concluzie, cheia pentru a te bucura de un stil de viață vegan este să experimentezi ingrediente și să încerci rețete noi. Există nenumărate cărți de bucate vegane, bloguri și resurse online cu rețete creative și delicioase pe bază de plante care să te inspire în călătoria ta. Cu puțină creativitate și o minte deschisă, vei descoperi o lume de arome interesante și opțiuni nutritive care se aliniază cu valorile tale.

Sursă foto: pexels.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.