Cel mai mare si mai cunoscut oras al Romaniei, este fara doar si poate capitala tarii, Bucuresti, un oras care are o multime de locuri super interesante de aratat vizitatorilor.
Daca ajungeti sa vizitati orasul, cel mai indicat este sa va incepeti ziua cu o prajitura delicioasa intr-una din renumitele cofetarii bune Bucuresti. Daca de exemplu se intampla sa ajungeti in sectorul 4 al capitalei si sa va incepeti de aici excursia in capitala, trebuie sa treceti neaparat pe la Carina’s Sweets din Sos Oltenitei 230, sector 4, Bucuresti.
Discutam aici despre cea mai renumita cofetarie din sectorul 4 al capitalei, si una dintre cele mai cunoscute si apreciate cofetarii din Bucuresti. Puteti savura la Carina`s Sweet diferite tipuri de prajituri, fursecuri, dar si produse de patiserie (cozinaci de casa, placinte de casa).
Alegeti sa gustati specialitatile cofetariei pentru a va incepe ziua cu dreptul. Dupa ce veti savura cele mai bune produse de cofetarie sau de patiserie, veti putea comanda cateva fursecuri si placinte de casa pe care sa le aveti de de drum, dupa care puteti incepe aventura prin capitala. Iata cateva locatii spre care va puteti indrepta atentia.
Muzeul National de Arta al Romaniei
Acest muzeu are sediul in fostul Palat Regal din Bucuresti si este cel mai bun loc din Romania pentru a va bucura de arta romaneasca, europeana si orientala.
Complexul include Galeria Nationala (arta romaneasca moderna si medievala) si Galeria de Arta Europeana. In plus fata de expozitiile temporare multiple, puteti rezerva, de asemenea, unul dintre tururile ghidate ale vechii Sali a Tronului si alte sejururi de palat de importanta istorica. Muzeul colectiilor de arta, Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady fac parte, de asemenea, din complex.
Mici biserici ascunse
Romania este o tara cu un simt religios ortodox profund, dar adevarata frumusete a arhitecturii ecleziastice a Bucurestiului se va regasi in bisericile mici si capele ascunse si nu in marile catedrale tipice, asa se intampla in alte tari europene.
Multe dintre aceste biserici au fost construite in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, prezentand elemente de stiluri bizantine, grecesti si otomane, cu pensule renascentiste.
Ele impartasesc unele elemente comune, ar fi turnurile inalte de clopot, balustrade de piatra si fresce elaborate pe peretii lor. Manastirea Stavropoleos care este amplasata in centrul istoric, este exemplul cel mai emblematic, cu picturile sale murale fantastice si usile sale gravate. Alte biserici care merita vizitate daca le puteti gasi sunt Antim si Sfintii Apostoli.
Ateneul Roman
Daca esti meloman, unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le incluzi pe lista ta de lucruri de facut in Bucuresti este sa participi la un concert la Ateneul Roman, care s-a deschis in 1888 si este sediul Filarmonicii „George Enescu”.
Chiar daca nu esti un mare fan al muzicii clasice, frumusetea cladirii merita sa fie contemplata. Stilul principal este neoclasic, cu coloanele sale impunatoare care ocupa partea centrala a fatadei sale.
In interior, tavanul sau boltit, decorat generos in tonuri aurii si ocru, iese in evidenta, si magnifica fresca circulara a lui Costin Petrescu, care pune in scena momentele importante ale istoriei Romaniei, de la cucerirea romana pana la crearea Romaniei Mari (1918).
Are o capacitate de aproximativ 800 de persoane, iar in fata cladirii exista o gradina frumoasa impodobita cu flori colorate.
Galerii de Arta Moderna
In ultimii ani, Romania a inceput sa castige relevanta in domeniul artei moderne. Primele raiduri au fost efectuate de un grup de tineri pictori din Cluj-Napoca, care unul dintre cele mai mari orase ale tarii, dar o parte din actiune s-a mutat acum la Bucuresti, unde au inceput sa se deschida noi galerii si centre de design.
Este greu sa identificati elementele artei moderne romanesti, dar criticii spun ca aici puteti vedea un amestec de suprarealism, umor negru si atingeri sumbre.
Daca doriti vizitati acest muzeu, unele dintre galeriile de arta spre care trebuie sa va indreptati atentia sunt: Galeria Zorzini, Galeria H’art, Galeria Anaid si Galeria Galateca. Acesta din urma galerie, detine si un magazin, Neogalateca, unde sunt expuse modele incredibile pe obiecte din sticla si mobilier.
Piata Revolutiei
Piata Revolutiei atrage atentia asupra arhitecturii sale, dar semnificatia ei este mult mai profunda decat atat. In decembrie 1989, situatia Romaniei era disperata. Regimul lui Nicolae Ceausescu a dus tara intr-o situatie de foamete, intarziere industriala si saracie extrema. Oamenii nu mai puteau sta in picioare, iar protestele aveau loc in toata tara.
Pe 21 decembrie a acelui an, Ceausescu a iesit pe balconul sediului Partidului Comunist Roman si a incercat sa tina un discurs, dar a fost huiduit neincetat. Cand a terminat, a luat un elicopter cu sotia si a fugit, insa au fost inchisi, judecati si executati intr-un timp record.
La 25 decembrie 1989, liderul a platit cu viata pentru toate atrocitatile pe care le-a comis in timpul in care a condus tara. Mai mult de o mie de oameni si-au pierdut viata in decembrie. Cele mai multe dintre ele in revoltele din Bucuresti.
Daca nu veti petrece mult timp pe la fiecare obiectiv turistic dintre cele mentionate in acest articol, veti avea posibilitatea de a le vizita pe toate intr-o singura zi. Spre sfarsitul zilei, va puteti intoarce din nou la Carina`s Sweet, pentru a termina ziua cu o prajitura si un suc.