Tot ce Trebuie sa Stii Despre Pungile Biodegradabile

by Anisoara Miron
Tot ce Trebuie sa Stii Despre Pungile Biodegradabile

Exista o preocupare globala cu privire la scala consumului de plastic. O cantitate semnificativa de plastic se termina in mediu, unde poate fi extrem de persistent. Nu numai ca materialele plastice vizibile reprezinta intemeiate motive de ingrijorare, ci si microplasticele mai mici, care se formeaza atunci cand bucati mai mari de plastic sunt fragmentate prin procesele de intemperii.

Aceste micro-plastice creaza „fum din plastic” in unele parti ale oceanului, si din pacate se pot acumula in soluri. Desi impactul lor total nu este inca cunoscut, dovezi recente au demonstrat ca micro-plasticele sunt consumate de alimentatoare cu filtru, cum ar fi crustacee, si pot intra in lantul alimentar uman.

Plasticul cu de unica folosinta reprezinta doar o parte din volumul total de materiale plastice utilizate. Cu toate acestea, materialele plastice de unica folosinta sunt vizibile pentru multi consumatori, care se confrunta zilnic cu articole cum ar fi pungi de cumparaturi din plastic moale, cani de cafea si caserole si vesele de unica folosinta.

Pentru a contribui din plin la scaderea cantitatii de plastic traditional, noi oamenii, ar trebui sa utilizam plastic biodegradabil. Biodegradabil inseamna ca un element poate fi descompus prin actiunea organismelor vii, de obicei microbii sunt acele microorganisme vii.

In cazul materialelor plastice biodegradabile, acest proces este activat de enzime care sunt produse de microbii care folosesc plasticul ca sursa de energie, microbii mananca in esenta plasticul pentru alimente.

Este important ca biodegradarea sa nu fie confundata cu alte procese naturale. De exemplu, majoritatea materialelor plastice se vor descompune in cele din urma prin efectele intemperii ale luminii solare, caldurii si frictiunii, daca se acorda suficient timp.

Aceasta este degradarea, nu biodegradarea. Pentru a se biodegrada, polimerii trebuie defalcati prin actiunea celulelor vii in elemente chimice simple.

Viteza de biodegradare variaza foarte mult si depinde foarte mult de mediul in care se termina materialele plastice. Acest lucru va afecta valoarea produsului biodegradabil; putini ar considera o punga de plastic biodegradabila in mod util daca procesul ar dura sute de ani.

De asemenea, biodegradabilitatea va avea o valoare indoielnica daca procesul de descompunere da nastere la produse toxice. Aici sunt utile standardele.

Cat dureaza o punga de plastic pentru a se degrada?

Timpul necesar unei pungi pentru a se descompune depinde cu adevarat de starea in care se afla punga biodegradanila si de cantitatea de caldura, lumina, aer si bacterii la care este expusa.

Nimeni nu stie exact on cat timp este posibil sa se degradeze o punga de plastic „normala”, dar estimarile variaza intre 10 ani si cateva sute de ani. Pe de alta parte, un ambalaj biodegradabil, cum ar fi o punga biodegradabila, o vesela biodegradabila, etc. ar trebui sa se degradeze in mai putin de doi ani, in majoritatea cazurilor.

Cu toate acestea, nu va faceti griji, sunt concepute pentru a avea o durata de valabilitate decenta; ele nu vor disparea doar in timp ce sunt in dulapul dvs. de bucatarie!

Din ce sunt fabricate pungile biodegradabile?

Unele pungi biodegradabile sunt fabricate din materiale pe baza de plante, in timp ce altele sunt fabricate din plastic normal, la care au fost adaugate elemente suplimentare pentru a-l degrada mult mai repede decat in ​​mod normal.

Care este diferenta dintre pungile compostabile si pungile biodegradabile?

Pungile compostabile sunt fabricate din 100% materiale pe baza de plante, ceea ce nu este intotdeauna cazul altor pungi biodegradabile.

De asemenea, pungile compostabile se descompun intr-o perioada mai scurta de timp, daca au suficienta caldura. Nu toate materialele biodegradabile sunt compostabile.

Sunt materiale biodegradabile sau compostabile mai eficiente pentru mediul inconjurator decat materialele plastice conventionale?

Depinde.

Biodegradarea inseamna ca plasticul nu va persista in mediu atat de mult timp. Cu toate acestea, nu trebuie privit ca un mod de a face fata gunoiului.

Compostarea poate fi o modalitate de deviere a deseurilor de la depozitele de deseuri, dar capacitatea de a face fata materialelor plastice compostabile depinde de disponibilitatea instalatiilor pentru procesarea acestor deseuri.

Plasticele compostabile sau biodegradabile pot contine aditivi. Raman intrebari daca standardele disponibile in prezent abordeaza in mod adecvat acesti aditivi. In cazul in care sunt prezenti aditivi, este posibil ca biodegradarea finala in molecule mici sa nu fie posibila in perioade de timp care reduc sau inlatura impactul lor asupra mediului.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.