Sfaturi pentru achizitionarea unei masini

by Anisoara Miron
Sfaturi pentru achizitionarea unei masini

In aceasta perioada, a detine un autoturism este o necesitate. Ceea ce candva era considerat un lux, se pare ca in ultimii ani a devenit o necesitate, asa ca trebuie sa tinem cont de aceste detalii si sa facem alegerea corecta.

Daca ai nevoie sa iti cumperi in viitorul apropiat o masina, in continuare poti descoperi cateva sfaturi care iti pot fi de mare folos. Iata asadar despre ce este vorba.

  1. Cunoaste-ti necesitatile

In primul rand, este foarte important sa iti cunosti necesitatile inainte de cumpara o masina. Vrei sa folosesti masina pentru a face naveta la servici? Folosesti masina pentru a conduce zi de zi pe drumuri pietruite (alege un SUV).

Ai nevoie de o masina puternica, sport? Este foarte important sa stii care iti sunt necesitatile, pentru a stii spre ce tip de masini trebuie sa iti indrepti atentia. Daca ti se potriveste un SUV, cu siguranta nu merita sa iti pierzi timpul cautand masini sport.

  1. Stabileste-ti bugetul

In al doilea rand, este foarte important sa iti stabilesti bugetul inainte de a cumpara o masina. Daca ai nevoie de un SUV dupa cum spuneam in exemplu, si ai la dispozitie 10.000 de euro pentru a-ti cumpara masina, cu siguranta nu are rost sa iti indrepti atentia spre masini care cost 15.000 – 20.000 de euro sau chiar mai mult.

Cauta masini care se incadreaza in bugetul tau, iar apoi contacteaza vanzatorii pentru a stabili o intalnire in vederea evaluarii masinii.

  1. Diesel sau benzina

Este important sa stii daca iti doresti o masina diesel sau pe benzina. Daca iti doresti o masina cu motor mai puternic, o masina mai fiabila, atunci optezi pentru un diesel

Poti alege si o masina electrica daca urmeaza sa o folosesti strict pentru a te deplasa prin oras; insa in continuare, cei mai multi aleg masini diesel sau pe benzina.

  1. Numarul kilometrilor parcursi

Acesta este un alt lucru important care trebuie luat in calcul. Multi samsari de masini cumpara la ora actuala masini din Germania si Austria cu cate 350.000 – 400.000 de kilometri reali, iar in tara se ocupa de modificarea kilometrajului, astfel incat sa pacaleasca persoanele interesate de cumpararea auto, ca acestea au doar 100.000 – 150.000 de kilometri parcursi. Se poate verifica kilometrajul, asa ca asigurati-va ca faceti acest lucru.

  1. Intalnirea cu proprietarul

Cand deja cunosti aceste detalii, intalneste-te cu proprietarul masinii. In primul rand, asigura-te ca actele masinii sunt in regula, pentru a putea continua procesul de verificare al masinii.

Daca totul este in regula, inspecteaza cu atentie masina. Verifica tot, de la tablarie, la chedere auto, parbriz, luneta si geamuri laterale. Asigura-te ca nu iti cumperi o masina care are probleme precum un parbriz fisurat, un chader defect sau o luneta fisurata sau ciobita.

Cel mai important este sa te asiguri de faptul ca parbrizul este in stare perfecta, iar in continuare poti afla mai multe detalii.

Parbrizul se poate fisura sau chiar se poate sparge in cazul in care soferul circula in spatele unui camion, iar din remorca acestuia cad pietre sau alte obiecte dure. Cu siguranta daca vedeti o fisura sau o ciobitura, sau daca pur si simplu parbrizul este crapat, nu este indicat sa cumparati masina, sau cumparati-o daca vanzatorul scade din pret, costul inlocuirii parbrizului (pretul parbrizului achizitionat de pe parbrizeacasa.ro + manopera).

De-asemenea, exista alti factori precum lumina soarelui, modificarile bruste de temperatura, modificarile de presiune, constructia slaba a sticlei sau instalarea slaba a parbrizului. Toti acesti factori pot determina defectarea parbrizului. Asigurati-va asadar ca verificati cu mare atentie aceasta componenta.

In cazul in care parbrizul este defect, este posibil sa va afecteze vederea in timp ce conduceti, si nu sunt mici sansele de a primi si o amenda in trafic pentru ca aveti parbrizul defect, iar din acest motiv, puteti provoca un accident de circulatie.

In afara parbrizului, este de-asemenea sa verificati cu atentie geamurile laterale ale masinii pentru a vedea daca acestea se deschid si se inchid fara probleme. Asigurati-va ca verificati cu o la fel de mare atentie si luneta.

Indreptati-va atentia spre chadere auto si asigurati-va ca si acestea se afla intr-o stare exceptionala. Verificati tablaria masinii vizual, si interiorul masinii.

Acestea sunt detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand intentionati sa alegeti o masina. Daca totul este conform asteptarilor, puteti cauta un service auto unde sa duceti masina la verificat (mecanica plus parte electrica, senzori, erori, etc.).

Specialistii de la service vor verifica masina cu mare atentie. Acestia va vor aduce la cunostinta eventualele probleme, si va vor spune ce piese trebuiesc inlocuite si care ar fi costurile (daca este cazul).

Tineti cont asadar de toate aceste detalii cand intentionati sa va cumparati o masina, si aveti toate sansele de a face o alegere corecta. In caz contrar, sunt sanse mari sa faceti alegerea gresita, iar apoi sa regretati.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.