Desi cumpararea propriei case este un pas foarte important, acest lucru necesita o informare adecvata, deoarece exista multi pasi si actiuni de luat in considerare, pe langa faptul ca sunt implicate diferite persoane si institutii, cum ar fi o banca daca aveti nevoie de un imprumut si imobilul la care va veti cumpara casa.
De asemenea, retine ca, mai tarziu, puteti sa va vindeti casa si sa cumparati o alta intr-o alta locatie sau doar pentru a genera profituri, deoarece o puteti cumpara la o valoare mai mare.
Daca ati decis deja sa va cumparati casa, astazi vrem sa va oferim cateva sfaturi, astfel incat sa o puteti face in cel mai bun mod posibil si sa nu cumparati o casa de care nu sunteti multumit mai tarziu sau sa intrati in datorii prea mari.
1. Cere toate informatiile despre casa pe care urmeaza sa o cumperi
In cazul in care casa este la mana a doua, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa solicitati titlul de proprietate si sa va asigurati ca proprietatea este libera de datorii sau este angajata la un alt credit.
Pentru a face acest lucru, este suficient sa mergeti la Registrul Public al Proprietatii pentru a solicita un document care sa indice situatia casei in fata institutiei respective.
De asemenea, este util sa vizitati un expert pentru a va ajuta sa estimati ce fel de modificari ati putea avea nevoie.
2. Verificati daca puteti avea finantarea de care aveti nevoie
Inainte de a alege un credit ipotecar, este necesar sa cunosti valoarea locuintei pe care vrei sa o achizitionezi.
Evaluati diferentele dintre un credit ipotecar cu rata fixa si un credit ipotecar cu rata mai mare. Cunoasteti caracteristicile sale in Ce tip de credit ipotecar sa alegeti? Si verificati cea mai buna optiune inainte de a accesa creditul.
Amintiti-va ca costul unui imprumut este mai mult decat o dobanda, deoarece este necesar sa se calculeze alte cheltuieli in afara valorii casei. Mai mult decat rata dobanzii, aceasta evalueaza costul anual total (CAT), un indicator procentual anual care se adauga la unele costuri suplimentare. Vezi si oferta de la Metrou Dimitrie Leonida, apartament decomandat 2 camere, etaj intermediar unde poti gasi apartamentul dorit.
3. Calculati avansul si alte cheltuieli in avans
Unul dintre sfaturile pentru a cumpara o casa este cum sa utilizati cel mai bine zgudui. Cu cat alocati mai multe economii pentru plata in avans, cu atat este mai mica finantarea si platile lunare.
Avansul nu este singurul avans, trebuie adaugate si alte cheltuieli, cum ar fi evaluarea si cheltuielile notariale. Acesta considera ca nu in toate statele sau municipalitatile se solicita o evaluare comerciala, iar evaluarea bancara este doar pentru autorizarea creditului.
Retine ca nu ar trebui sa dati niciodata bani ca plata in avans sau depozit fara un contract care oficializeaza operatiunea.
4. Nu uita cheltuielile notariale si ale actului
Notarul va scrie un act in care se va preciza ca veti fi noul proprietar al casei si ca o veti injunghia in favoarea unei banci. Notarul trebuie sa verifice, printre altele, daca persoana care te vinde este proprietarul si ca locuinta este regularizata.
3 Sfaturi daca sunteti in postura de a vinde propria casa ta
Stabiliti un pret realist.
Cei mai multi oameni considera casa lor de a fi in valoare de mai mult decat este cu adevarat in valoare de. Luati in considerare accesul la drumuri, urbanizarea si starea fizica a casei pentru a propune un pret realist.
Fa publicitate.
Inainte, singura optiune era sa pui un semn in fata casei tale si sa fii optimist, astazi poti recurge la retele sociale si site-uri specializate in cumpararea unei case, nu uita sa recurgi la aceste site-uri pentru a creste posibilitatile.
Ofera o descriere detaliata a casei tale
Cand va publicati casa spre vanzare, include fotografii ale exteriorului si interiorului sau. Cu cat o faci mai detaliat, cu atat vei da mai multa curiozitate oamenilor care o vad pentru a te contacta, totul trece prin ochii unui posibil comparator si nu ar dori sa piarda timpul vizitand o casa cu medii care nu le plac.
Este important sa te gandesti la viitorul copiilor tai si al copiilor lor. Economia nationala si mondiala are, de obicei, suisuri si coborasuri si exista momente in care este foarte dificil sa obtii o casa la nivelul pe care familia ta il merita, asa ca prin obtinerea unui imobil, asiguri viitorul copiilor tai, pentru ca, spre deosebire de tine, ei vor primi casa ca si mostenire I nu vor trebui sa acceseze un credit, ca si tine.
Acestea sunt cele mai importante beneficii atunci cand investesti in proprietati, cu ajutorul carora iti vei putea asigura familia cu un patrimoniu mostenit, iti vei putea imbunatati veniturile si, bineinteles, vei avea o mare liniste sufleteasca.