Izolarea unei case – tot ce trebuie sa cunosti

by Anisoara Miron
Izolarea unei case – tot ce trebuie sa cunosti

Incalzirea unei case din lemn cu vata bazaltica este una dintre cele mai populare modalitati de a ramane cald in interior. La urma urmei, cea mai importanta cerinta a constructiei de locuinte din lemn este siguranta la incendiu. In plus fata de faptul ca izolatia din fibra de bazalt apartine clasei de materiale de constructie incombustibile, este un mijloc excelent de protectie impotriva incendiilor.

Cu toate acestea, o astfel de izolatie este aplicata si din interior. Metoda de izolare din interior este considerata mai putin avantajoasa din punct de vedere constructiv.

Atunci cand construiti case pe cadru, o atentie deosebita trebuie acordata aburului si hidroizolarii peretilor.

Patrunderea umiditatii in structura este inacceptabila. Este necesar sa se protejeze in mod fiabil izolatia de influentele adverse externe asupra mediului, cum ar fi: formarea condensului datorita unui nivel insuficient de bariera de vapori, precum si patrunderea aerului cald din camera incalzita, umidificarea crescuta ca urmare a umiditatii.

Izolatia bazaltica este foarte populara in constructia de cladiri industriale, comerciale si private. O astfel de popularitate a acestui material in randul specialistilor si al oamenilor obisnuiti se explica prin faptul ca acest material se caracterizeaza printr-o serie de proprietati unice, printre care urmatoarele atrag atentia:

O cochilie din vata bazaltica caserate cu aluminiu gr.50 mm-Ø 250 mm este o alegere potrivita pentru izolatii.

Siguranta la incendiu. Materialul nu este inflamabil si poate rezista raspandirii focului.

Chiar si sub influenta temperaturilor ridicate, nu elibereaza substante nocive pentru corpul uman; Rezistenta la umiditate. Materialul nu este higroscopic. Chiar si fara impermeabilizare suplimentara, previne acumularea de umiditate; Rezistenta la inghet.

Caracteristicile enumerate mai sus permit ca acest material sa fie utilizat pe scara larga pentru izolarea fatadelor caselor cat si cladirilor de birouri, blocuri etc. Acest articol va expune optiunile de utilizare a vatei bazaltice. In special:

Tipuri de izolatie bazaltica si caracteristicile acestora- bine de stiut

Izolatia bazalt este realizata din fibre subtiri (BTV) si superfine (STBF). Tehnologiile de fibra difera in ceea ce priveste temperatura de topire a mineralelor (700 sau pana la 1600 de grade). Produsul final este format din 95% fibre naturale si 5% lianti sintetici.

 Izolatia pe baza de BTW are urmatoarele caracteristici:

  • grosimea fibrei de la 4 la 15 microni cu o lungime de pana la 1500 mm;
  • interval de temperatura de functionare: -260 – + 700 grade;
  • Conductivitate termica: de la 0,06 W/m * K.

Izolatia pe baza de STBF are cele mai bune caracteristici:

  • diametrul fibrei: 1-3 microni;
  • temperaturi de functionare: pana la 900 de grade;
  • Conductivitate termica: de la 0,04 W/m*K.

Ambele tipuri de izolatie bazaltica depasesc vata minerala in rezistenta, durabilitate, intervalul de temperatura de functionare si rezistenta la umiditate. Avantajele acestor materiale sunt:

  • o buna izolare fonica (coeficient de absorbtie fonica la o grosime de 5 cm: 0,32 – 1,0);
  • permeabilitatea la vapori;
  • higroscopicitate de pana la 0,3%;
  • siguranta mediului la toate temperaturile;
  • rezistenta la medii agresive;
  • usurinta de taiere;
  • greutate redusa: 40 – 130 kg/cu. Metrou;
  • termen de valabilitate 50 de ani;

Avantajele izolarii

Fie ca va ganditi sa investiti in panouri solare, incalzire solara a apei, pompe de caldura sau orice alta sursa verde de energie pentru casa dvs., primul pas pe care ar trebui sa-l faceti este sa imbunatatiti izolatia casei dvs. Acest lucru va va asigura ca maximizati utilizarea resurselor naturale si nu irosesti energie. Daca sari peste acest pas, vei ajunge sa cheltuiesti o multime de bani cumparand un sistem foarte puternic pentru a acoperi nevoile energetice ale unei case prost izolate.

Izolatia este una dintre cele mai eficiente moduri de a economisi energie acasa, deoarece mentine caldura iarna si racoroasa vara . De fapt, Energy Saving Trust estimeaza ca intr-un an o casa semi-decomandata tipica cu trei dormitoare poate economisi pana la 310 GBP la facturile de energie prin instalarea izolatiei peretilor din pod si cavitate.

Acest ghid va va ajuta sa intelegeti importanta izolatiei casei si va va prezenta diferitele masuri dintre care puteti alege pentru a imbunatati izolarea casei si pentru a o face cat se poate de eficienta din punct de vedere energetic.

Izolatia te va ajuta sa pastrezi temperatura dorita in casa ta pe tot parcursul anului, protejand-o impotriva frigului iarna si a excesului de caldura vara. Izolatia este utila si pentru reducerea poluarii fonice. O casa bine izolata este foarte eficienta din punct de vedere energetic si va avea nevoie de foarte putina incalzire si racire suplimentara.

Cati bani veti economisi prin izolarea casei dvs. va depinde de diferiti factori, cum ar fi tipul de izolatie si dimensiunea casei dvs. Mai mult, in functie de cat de veche este casa ta, va trebui sa incorporati mai multe sau mai putine masuri de izolare. Lucrul bun este ca, in general, nu aveti nevoie de nicio autorizatie de planificare pentru montarea masurilor de izolare si acestea se vor plati in cele din urma, asa ca este o investitie inteleapta.

De obicei, casele moderne sunt construite la standarde de izolare foarte bune, dar si casele vechi  au nevoie de multa munca. In ultimul caz, probabil ca exista multe optiuni pentru a imbunatati eficienta energetica a casei tale. Cand este prea rece, caldura se poate pierde in toate directiile, asa ca ar trebui sa te gandesti la izolatie integrala pentru a pastra caldura in casa ta.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.