Cum poti alege corect zgarda pentru cainele tau

by Anisoara Miron
Cum poti alege corect zgarda pentru cainele tau

Una dintre primele si poate cele mai confuze intrebari cu care se confrunta proprietarii de caini care isi iau pentru prima data acasa patrupedele este – ce tip de zgarzi caini ar trebui sa luam pentru animalul nostru de companie?

Exista doua tipuri principale – zgarda sau ham, iar numele lor sugereaza pentru ce parte a corpului animalului sunt concepute.

Adevarul este ca aceasta intrebare a fost un subiect de discutie pentru o lunga perioada de timp, deoarece unii caini se descurca mai bine cu o zgarda, in timp ce pentru altii cea mai buna si, uneori, singura alegere, este un ham. Pentru a va ajuta sa va decideti care dintre cele doua optiuni sa o alegeti pentru prietenul dumneavoastra cu patru picioare, sa analizam avantajele si dezavantajele ambelor optiuni, precum si cateva sfaturi despre motivele pentru care una sau alta este mai buna pentru animalul dumneavoastra de companie.

Argumentele pro ale zgarzilor

Zgarda standard pentru caini este cea mai frecventa si, intr-o oarecare masura, prima alegere a multor proprietari de caini. Principalul sau avantaj este ca este confortabil – este usor de pus, iar patrupedul nu simte disconfort si uita literalmente de zgarda sa in timp ce o poarta. In plus, pe ea puteti fixa placutele de identificare ale animalului. In cazul in care cainele dumneavoastra se pierde sau scapa din curte, zgarda poate servi ca un indiciu vizual instantaneu pentru ceilalti ca are un camin.

Tractarea rapida si puternica a lesei sau tensiunea constanta din partea animalului provoaca adesea durere si poate duce chiar la daune pe termen lung.

Argumentele pro si contra ale hamului

Cel mai mare beneficiu al zgardei este trecerea presiunii de la gat la o parte mai mare a corpului cainelui. Acestea vin intr-o varietate de stiluri si forme, dar ideea de baza este aceeasi – sa distribuie forta care provine de la lesa nu doar in spatiul limitat din jurul gatului animalului.

Colierele pentru caini sunt populare mai ales ca prima alegere de lesa pentru catei. Cu toate acestea, multi stapani de patrupede le prefera si pentru ca ofera mai mult sprijin si siguranta atunci cand ii plimba pe cei mai in varsta si sunt mai greu de controlat.

Este important sa retineti ca un ham prost ajustat sau de dimensiuni incorecte poate fi la fel de daunator pentru bunastarea cainelui dumneavoastra ca si o zgarda. Atunci cand alegeti unul – incercati-l intotdeauna direct (daca este posibil) pe animalul dvs. de companie si asigurati-va ca nu este impiedicata gama naturala de miscare a prietenului dvs. blanos – in special in jurul umerilor sau la picioarele din fata.

In cazul animalelor de companie cu parul mai lung, riscul ca hamul sa provoace incurcaturi este mai mare, mai ales daca este purtat pentru perioade mai lungi de timp sau in combinatie cu activitati intense.

La unele patrupede, simplul act de a pune hamul – peste cap – este inconfortabil si provoaca anxietate. In aceste cazuri, se recomanda sa se foloseasca dulciuri pentru a incuraja si a crea o asociere pozitiva.

De ce le plac cainilor mingile de tenis?

De ce cainilor le plac mingile de tenis? Ridica mana daca ai un caine caruia ii place sa urmareasca mingi de tenis si ar face orice pentru un joc. Chiar si cainilor carora nu le place sa se joace sa aduca mingile de tenis vor gasi destul de interesante pentru a le urmari si a se juca cu ele, dar spre deosebire de cainii carora le place sa aduca, ei vor pastra mai degraba mingea pentru ei insisi. Deci, de ce cainilor le plac atat de mult mingile de tenis?

Cainele tau are o stralucire fericita in ochi cand vede o minge de tenis? Nenumarati caini gasesc aceste bile colorate si neclare atat de captivante incat vor face orice pentru a urmari una. Ce-i cu cainii astia? Ce face mingile de tenis atat de imbatatoare pentru caini?

 Pentru a intelege mai bine de ce cainilor le plac atat de mult mingile de tenis, este util sa aruncati o privire inapoi in trecutul ancestral al cainelui si sa vedeti lumea prin ochii unui caine. Cainii vad mingile diferit de felul in care le vedem noi oamenii, iar instinctul lor de a le urmari dateaza din cele mai vechi timpuri, cu mult inainte de a fi hraniti in boluri stralucitoare si de a primi paturi pufoase pentru caini. Cainii nu confunda mingile cu animalele de prada, dar instinctele lor de a urmari sunt adanc in nucleul lor genetic.

Chiar daca cainii au fost domesticiti de secole, vechile instincte sunt inca vii. Pentru a supravietui, stramosii unui caine trebuiau sa vaneze si, pentru a reusi, se bazau pe secvente de comportamente pradatoare care constau in priviri, orientare, urmarire, urmarire, apucare, ucidere, disectie si consum.

 Aceste comportamente, clasificate drept comportamente de prada, nu au fost comportamente invatate; mai degraba, au venit natural, deoarece erau esentiale pentru supravietuire. Datorita acestor instincte si, mai tarziu, procesului de domesticire, putem sa ne bucuram de cainii nostri astazi.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.