Cum pot fi ameliorate simptomele de menopauză și perimenopauză? 3 modalități naturale și eficiente

by Anisoara Miron
Cum pot fi ameliorate simptomele de menopauză și perimenopauză

Simptomele perimenopauzei încep să își facă apariția cu 5-8 ani înainte ca menstruația să înceteze și menopauza să se instaleze. Perimenopauza și menopauza nu sunt boli care trebuie vindecate și atenuate, ci reprezintă părți naturale din viața femeilor.

Terapia de substituție hormonală este o modalitate medicală tipică pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, însă multe femei nu sunt dispuse să utilizeze această opțiune. În schimb, mult mai recomandată este adoptarea altor modalități naturale pentru ameliorarea simptomelor, cum ar fi un program de odihnă de cel puțin 7 ore, un consum adecvat de apă, mai multă mișcare, o dietă bine echilibrată și gestionarea stresului.

Pe lângă aceste modalități naturale care pot fi încorporate în stilul personal de viață, terapiile cu sare, cu saună și cu masaj sunt, de asemenea, deosebit de eficiente. Iată cum acționează:

Combaterea inflamației

Inflamația este un simptom dureros al perimenopauzei, deoarece estrogenul intră în declin. Inflamația se instalează în corp, în special la nivelul articulațiilor, cauzând umflături și durere. Masajul stimulează fluxul sanguin, elimină toxinele și scade nivelul hormonului numit arginina-vasopresină, reducând astfel inflamația și scăzând tensiunea arterială.

La rândul său, sauna combate inflamația prin acțiunea sa de detoxifiere a întregului organism, de stimulare a circulației, de ameliorare a stresului și de eliberare a unor așa numite analgezice naturale.

Optați, așadar, pentru tratamente SPA care nu doar că vă ajută să arătați mai bine, să vă bucurați de mai multă hidratare și relaxare, dar totodată vă ajută să combateți toate acele simptome inevitabile care însoțesc menopauza.

Ameliorarea erupțiilor pielii

Multe femei care se îndreaptă spre menopauză constată că pielea lor capătă o tendință acneică foarte severă, așa cum nu li s-a întâmplat nici la pubertate sau la adolescență. De vină pentru erupțiile acneice sunt hormonii și stresul.

Totuși, terapia cu sare și sauna sunt de mare ajutor, deoarece elimină toxinele atât de pe suprafața pielii, cât și din țesuturile subiacente, apoi echilibrează nivelul hormonal și scad stresul. Împreună, combat afecțiunile pielii pentru un aspect proaspăt și frumos, indiferent de perioadele prin care treceți.

Oferiți un voucher cadou pentru o terapie cu saună sau cu sare unei persoane dragi care se confruntă cu simptomele perimenopauzei.

Ameliorarea simptomelor premenstruale

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tindem să credem că vom scăpa la un moment dat de sindromul premenstrual, însă de la o lună la alta, observăm că se întâmplă tocmai contrariul. Înrăutățirea sindromului premenstrual apare adesea odată cu perimenopauza și se va menține până la sosirea menopauzei.

Un procent foarte mare de femei suferă de simptome premenstruale, cum ar fi balonare, crampe, anxietate și schimbări de dispoziție. Iată că masajul ameliorează balonarea și retenția de apă prin stimularea circulației și a drenajului limfatic.

De asemenea, masajul combate tensiunea musculară, inclusiv crampe ale mușchilor interiori, deoarece ajută la eliberarea endorfinelor, endorfinele fiind acele analgezice naturale și calmante împotriva durerii. Eliberarea endorfinelor naturale prin masaj nu numai că reduce durerea din organism, dar totodată scade și anxietatea și îmbunătățește starea generală de spirit.

Combaterea bufeurilor

Terapia cu sare, cu masaj și sauna sunt deosebit de eficiente și pentru ameliorarea bufeurilor. Sauna poate părea cea mai puțin probabilă terapie pentru reducerea bufeurilor, însă ajută foarte multe femei care suferă de simptome intense de menopauză, deoarece scade nivelul de stres, stimulează circulația și reduce toxinele, reducând astfel frecvența și intensitatea bufeurilor și transpirațiilor nocturne.

Nu în ultimul rând, puțină relaxare este esențială pentru ameliorarea simptomelor specifice menopauzei. Relaxarea aduce mai multă claritate în gândire, combate anxietatea și iritabilitatea, ameliorează durerea și oboseala cauzată de stres, contribuie la o stare de bine și întărește sistemul imunitar.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.