Cauzele mortalitatii pentru adultii de peste 65 de ani

by Anisoara Miron
Cauzele mortalitatii pentru adultii de peste 65 de ani

Oricat de frumosi sunt anii tineretii si oricat de mult ne bucuram de acstia, vor trece foarte repede, si vom ajunge la batranete. Cu siguranta, este dureros sa ne gandim la acest lucru, mai ales ca aceasta este ultima etapa a vietii, si cand ajungem sa trecem de 60 de ani, deja ne putem gandi la viata de apoi.

Din ce in ce mai putini sunt cei care traiesc peste 65 de ani, pentru ca oamenii se imbolnavesc intre timp. Vom discuta despre acest subiect, si vom vedea care sunt cele mai cunoscute cauze ale mortalitatii la oamenii adulti de peste 65 de ani.

Principalele cauze de deces in randul adultilor cu varsta peste 65 de ani sunt, de asemenea, printre cele mai frecvente cauze de deces in randul populatiei in ansamblu. Multe dintre aceste afectiuni sunt, de asemenea, extrem de prevenibile si tratabile. Este important sa intelegeti aceste boli, sa stiti cand si unde sa primiti tratament si sa stiti cum puteti trai cu ele pentru a ajuta la prelungirea vietii si a sanatatii.

Bolile de inima

Bolile de inima, inclusiv insuficienta cardiaca, atacul de cord si aritmia cardiaca, pot determina inima sa va bata ineficient si sa afecteze circulatia.

Aceste afectiuni sunt asociate sau cauzate de diabet, hipertensiune arteriala, hiperlipidemie si fumat, impreuna cu o dieta necorespunzatoare, obezitate, prea mult alcool, lipsa de miscare si antecedente familiale.

Cert este insa faptul ca datorita bolilor de inima mor multi oameni. Atunci cand o familie greu incercata se confrunta cu o astfel de problema, trebuie sa contacteze o firma de servicii funerare sector 3, pentru a incepe pregatirile de inmormantare. Firma se va ocupa de imbalsamare, firma va veni si cu sicriul pentru decedat si va oferi asistenta pentru familia greu incercata.

Cancer

Toate categoriile de cancer, inclusiv cel de san, de colon si de piele, intra in aceasta categorie. Bolile maligne ale sangelui si ale maduvei osoase care cauzeaza leucemie fac parte, de asemenea, din acest grup. Adultii in varsta prezinta un risc mai mare decat populatia generala sa fie afectati de cancer si chiar sa isi piarda viata, desi cauza nu este clara.

In fiecare an, in Romania isi pierd viata mii de persoane din cauza cancerului. Cel mai adesea barbatii mor din cauza cancerului la prostata, in timp ce femeile sunt rapuse de cancerul la san sau de cancerul de col uterin.

Boli pulmonare obstructive cronice (BPOC)

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este de fapt un grup de boli, inclusiv bronsita cronica si emfizemul, care ingreuneaza respiratia. Pe masura ce BPOC progreseaza, trebuie sa lucrati din ce in ce mai mult pentru a va inspira respiratia, simtind adesea ca va sufocati.

Fumatul sau oprirea fumatului este cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a preveni sau a incetini progresia BPOC. Evitarea fumului pasiv este de asemenea, importanta.

Utilizarea unei sobe sau a unui semineu cu lemne creste riscul de leziuni pulmonare. De obicei cei care locuiesc in mediul rural au astfel de surse de incalzire, si cu siguranta ei sunt cei mai afectati. Unii dintre acestia chiar isi pierd viata astfel.

Boli cerebrovasculare (AVC)

Mai cunoscut sub numele de accident vascular cerebral, cauza bolilor cerebrovasculare este fie un cheag, fie un blocaj care intrerupe fluxul de sange intr-o parte a creierului sau o hemoragie a creierului.

Ambele cazuri provoaca leziuni sau moarte tesutului cerebral care poate cauza paralizie, tulburari de vorbire, probleme de inghitire si imobilitate. In multe cazuri, oamenii dupa un avc si-au pierdut viata in drum spre spital, sau chiar la spital.

Hipertensiunea este cel mai important factor de risc pentru accident vascular cerebral, dar diabetul, hiperlipidemia, hipertensiunea si fumatul cresc, de asemenea, riscul.

Acestea sunt asadar, cateva dintre bolile care afecteaza cel mai adesea persoanele care au peste 65 de ani, si care le iau viata acestora. De multe ori, seniorii mor in spitale datorita acestor boli, iar apoi familiile greu incercate au nevoie de ajutor.

Trebuie sa gaseasca o firma de servicii funerare care sa se ocupe de imbalsamarea persoanei dragi care si-a ierdut viata in spital, in urma unei astfel de boli. Apoi, trebuie sa achizitioneze sicriul de la firma de servicii funerare, pentru ca dupa cum bine se stie, o persoana decedata nu poate fi transportata de la spital catre capela sau catre crematoriu in cazul in care familia alege incinerarea si nu inhumarea, fara a fi depusa intr-un sicriu.

Din fericire insa pentru familiile greu incercate, aceste firme de servicii funerare inteleg cat de grea este situatia cu care se confrunta, si le pun la dispozitie cele mai bune servicii, le ofera si informatii despre ce trebuie sa faca si cum trebuie sa procedeze pentru a-si putea inhuma decedatii, sau le pot recomanda unde sa-i incinereze, daca se doreste acest lucru.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.