Cum stim ca se defecteaza turbosuflanta?

by Anisoara Miron
Cum stim ca se defecteaza turbosuflanta?

A sosit timpul sa iti inlocuiesti autoturismul, sau urmeaza sa iti cumperi prima masina? In aceste conditii, in mod evident vei dorit sa iti alegi o masina care are turbo, pentru a te bucura de numarul mare de beneficii cu care vine o masina turbo la pachet.

Dar, stii oare cat de dificila poate fi problema in momentul in care se defecteaza turbo? Stiati ca daca alegi o masina second hand, sunt mari sansele ca turbosuflanta sa se defcteze cand ti-a lumea mai draga?

Este posibil si sa nu te confrunti cu o astfel de problema, este posibil si sa te confrunti cu o astfel de problema. Depinde si de noroc acest lucru, dar si de felul in care conduci si ai grija de masina.

In continuare vom vedea care sunt cateva motive datorita carora se poate defecta turbosuflanta, dar si care sunt cateva dintre semnele ca trebuie sa duci masina la service.

Cauzele defectarii turbo

In primul rand, putem sa amintim aici uleiul de calitate slaba sau uleiul contaminat. Se stie faptul ca pentru a functiona impecabil, turbina necesita o circulatie constanta de ulei curat. De aceea, pentru ca aceasta componenta a masinii sa fie pastrata intr-o strare ireprosabila, este necesar ca schimbul de ulei al masinii sa fie facut la timp.

De-asemenea, schimbul filtrelor se recomanda sa fie facut la timp. Filtrul de ulei are un rol deosebit de important, dar si filtrul de aer este foarte important pentru ca in cazul in care acesta nu este schimbat la timp, particulele de praf sau de nisip, pietricelele sau alte cele pot ajunge in interiorul turbocompresorului, si pot provoca daune serioase.

Un alt motiv datorita caruia se poate defecta turbosuflanta este reprezentat de supraincalzirea sa. Din acest motiv, atunci cand conduci, dupa ce ajungi la destinatie (mai ales dupa ce ai parcurs o distanta destul de mare), este recomandat sa nu opresti motorul 3-4 minute. Lasa-l la relanti, pentru ca turbina sa se raceasca.

In cazul in care lucrul turbinei este brusc intrerupt, fara preincalzirea motorului, cu siguranta acest lucru va duce la formarea funinginei. De-asemenea, in cazul in care turbina functioneaza la capacitate maxima tot timpul, va avea loc procesul de cocsificare a uleiului in turbina, iar astfel se va ajunge la deteriorarea acestei componente.

Asadar, acestea sunt cateva doar dintre motivele datorita carora este posibil ca aceasta piesa a masinii sa se defecteze, si sa fie necesara o reconditionare turbina sau cautarea unor turbosuflante sh 2021 la cele mai atractive preturi.

Ei bine, exista insa si situatii in care atunci cand lucrurile nu merg bine, masina transmite unele semnale. Daca soferii ar lua masuri la timp, cel mai probabil ar reusi sa evite defectiunea. Vom vedea despre ce este vorba in continuare.

Semne ca turbina urmeaza sa cedeze

Fara doar si poate, cel mai evident semn care arata faptul ca turbina urmeaza sa cedeze, este reprezentat de aprinderea lampii de avertizare a motorului in bord. Cu siguranta, acest martor se poate aprinde si din diferite alte motive, dar cand se aprinde, masina trebuie dusa in bord. In acest fel, se va depista rapid care este cauza problemei (poate chiar turbina).

Pierderea puterii reprezinta un alt semn care poate arata faptul ca turbina urmeaza sa cedeze in scurt timp. Cand masina cu turbo se accelereaza mai incet decat pana la momentul actual, sau cand aceasta nu mai reuseste sa atinga o oarecare viteza, este un posibil semn al faptului ca turbina nu mai functioneaza.

De-asemenea, chiar si fumul albastru/gri usor distinctiv, care odata ce turatia motorului creste, devine mai evident; poate fi un semn al defectarii turbinei.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.