Care sunt beneficiile jocurilor video online?

by Anisoara Miron
Care sunt beneficiile jocurilor video online?

Jocurile video online pot fi o modalitate de a sprijini invatarea copilului si de a-i invata abilitatile esentiale de viata. Desi jocurile sunt o forma de divertisment, cu sprijinul si indrumarea parintilor cei mici pot beneficia de jocurile video, ajutandu-i pe copii sa-si dezvolte creativitatea, sa cultive relatiile cu prietenii si sa imbunatateasca gandirea strategica.

De asemenea, ii poate ajuta pe tinerii jucatori sa-si dezvolte perseverenta pentru a atinge obiectivele, sa-si dezvolte rezistenta si sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, in special in jocurile video multiplayer online.

Iata o lista de beneficii ale jocurilor dovedite ca sprijina jucatorii tineri:

Beneficii de invatare si dezvoltare

O sursa excelenta pentru dezvoltarea abilitatilor de invatare timpurie pentru copiii mai mici

Studiile arata ca anumite jocuri sunt benefice pentru copiii mai mici, ajutandu-i sa-si imbunatateasca abilitatile de citire timpurie, cu sprijinul parintilor si al profesorilor. Jocuri precum „Times Table Rock Stars”, care este folosit in scolile primare si aplicatii prescolare precum „Endless Alphabet” pot fi instrumente excelente pentru a ajuta copiii sa invete intr-un mod mai captivant. De asemenea, odata cu aparitia jucariilor conectate, copiii pot experimenta jocul fizic in timp ce se joaca pe dispozitive. Jucariile educationale precum Osmo combina piese de joc tactile cu camera unui dispozitiv, pentru a da viata actiunii din joc.

Imbunatatesc memoria, viteza creierului si concentrarea

Jocurile care sunt captivante si necesita abilitati de strategie si de rezolvare a problemelor pentru a castiga, determina jucatorii sa-si aminteasca si sa preia o multime de informatii. Jocul regulat al acestor tipuri de jocuri poate ajuta la imbunatatirea memoriei pe termen scurt si lung a tinerilor jucatori. Ele pot, de asemenea ajuta  creierul sa proceseze informatii mai rapid. In plus, jocurile video capteaza imaginatia jucatorilor, ajutandu-i sa ramana concentrati asupra anumitor sarcini, construindu-si perseverenta pentru a atinge un obiectiv.

Abilitati de multi-tasking imbunatatite

Jocurile care impun jucatorilor sa gaseasca obiecte in timp ce se lupta cu alti adversari necesita atentie la detalii si reactii rapide. Studiile au aratat ca acest tip de joc aduce beneficii tinerilor jucatori, ajutandu-i sa-si dezvolte abilitatile de multi-tasking. Pentru acest gen de jocuri, acceseaza site-ul https://www.jocurionline.ro.

Dezvolta abilitati pentru viitoarele cariere

Jocurile multiplayer online mai complexe ii ajuta pe jucatori sa invete cum sa fie strategici si analitici pentru a evalua riscul si recompensa. Aceste jocuri solicita jucatorilor tineri sa reactioneze rapid la schimbarile din joc. Acest tip de joc aduce beneficii copiilor, deoarece abilitatile pot fi transferabile in locuri de munca din lumea reala, care se bazeaza pe rezolvarea problemelor, abilitati analitice si gandire strategica.

Ce sunt jocurile video?

Un joc video [a] este un joc electronic care implica interactiunea cu o interfata cu utilizatorul sau cu un dispozitiv de intrare – cum ar fi un joystick , un controler , o tastatura sau un dispozitiv de detectare a miscarii – pentru a genera feedback vizual de la un dispozitiv de afisare , cel mai frecvent afisat intr-un format video pe un televizor , monitor de computer , afisaj cu ecran plat / ecran tactil pe dispozitive portabile sau casti de realitate virtuala, de unde si numele.

Cu toate acestea, nu toate jocurile video depind de iesirile grafice, de exemplu, jocurile de aventura text si sahul pe computer pot fi jucate prin intermediul imprimantelor de teletip . Cele mai multe jocuri video moderne sunt audiovizuale , cu complement audio furnizat prin difuzoare sau casti si, uneori, cu alte tipuri de feedback senzorial (de exemplu, tehnologie haptica care ofera senzatii tactile ), iar unele jocuri video permit, de asemenea, intrari de microfon si/sau webcam pentru in- chat de jocuri si transmisie in direct .

Jocurile video sunt de obicei clasificate in functie de platforma lor hardware , care includ in mod traditional jocuri video arcade , jocuri pentru consola si jocuri pentru computer (PC) , acestea din urma cuprind si jocuri LAN , jocuri online si jocuri cu browser.

Mai recent, industria jocurilor video s-a extins la jocurile mobile prin dispozitive mobile (cum ar fi smartphone-uri si tablete ), sisteme de realitate virtuala si augmentata si jocuri in cloud la distanta.. Jocurile video sunt, de asemenea, clasificate intr-o gama larga de genuri in functie de stilul lor de joc si de publicul tinta.

Primele prototipuri de jocuri video din anii 1950 si 1960 au fost simple extensii ale jocurilor electronice care foloseau iesiri asemanatoare unui video de la computere mainframe mari, de dimensiunea unei camere. Primul joc video de consum a fost jocul video arcade Computer Space in 1971. In 1972 a aparut emblematicul joc de succes Pong si prima consola de acasa , Magnavox Odyssey . Industria a crescut rapid in timpul epocii de aur a jocurilor video arcade de la sfarsitul anilor 1970 pana la inceputul anilor 1980, dar a suferit de pe urma prabusirii pietei de jocuri video din America de Nord in 1983 din cauza pierderii controlului publicarii si a saturarii pietei. In urma prabusirii, industria s-a maturizat, dominata de companii japoneze precumNintendo , Sega si Sony si practici si metode stabilite in jurul dezvoltarii si distributiei de jocuri video pentru a preveni un accident similar in viitor, dintre care multe continua sa fie urmate.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.