Boxe active vs boxe pasive – cum se aleg corect boxele?

by Anisoara Miron
Boxe active vs boxe pasive – cum se aleg corect boxele

Exista persoane pasionate de muzica precum un DJ sau un cantaret ce face parte dintr-o trupa. De asemenea, exista persoane care participa la evenimente unde sunetul este cheia succesului sau persoane care sunt doar pasionate de sunetul impecabil si doresc sa il redea folosind un set de difuzoare.

Acest lucru inseamna ca ei probabil stiu exact diferenta dintre difuzoarele amplificate si cele pasive. Pe langa aceste lucruri, este indicat ca informatiile despre aceste boxe si specificatiile acestora sa fie potrivite in functie de propriile nevoi.

Pentru persoanele carora nu le place sa se complice cu tot felul de cunostinte tehnice sau nu au prea multa experienta in domeniu, difuzoarele amplificate sunt cel mai rapid si mai usor mod de a reda sunetul. Difuzoarele active sunt recunoscute instantaneu, daca in spatele difuzoarelor se gasesc cateva butoane din care se pot face ajustarile dorite fara a avea un inginer de sunet in apropiere.

Difuzoarele active sunt difuzoare care necesita o sursa simpla de alimentare si pot fi folosite la capacitate maxima, iar din moment ce au o statie de amplificare incorporata, nu sunt necesare alte ajustari.

Majoritatea difuzoarelor amplificate au si o intrare pentru microfon, asa ca sunt perfecte pentru intalniri sau petreceri karaoke organizate acasa cu prietenii. Desigur, in spatele lor se pot gasi si intrari RCA, mufe mari sau mufe XLR prin care se pot introduce playere MP3 sau chiar chitare sau alte instrumente.

Difuzoarele active cantaresc de obicei pana la 20 kg, ceea ce le face foarte manevrabile. Un exemplu de astfel de boxe este Fbt Himaxx 60.

Daca difuzoarele active sunt conectate suficient pentru a produce un sunet grozav, utilizarea difuzoarelor pasive necesita anumite cunostinte tehnice pentru a le folosi cu parametri optimi. Setarile de putere si impedanta trebuie facute si cu ajutorul unei statii audio si a unui inginer de sunet.

Amplificatoarele difuzoarelor pasive trebuie achizitionate separat, asa ca investitia intr-un astfel de sistem este destul de serioasa.

Cu toate acestea, difuzoarele pasive au avantajul unei durate mai lungi de viata, al sunetului mai precis si al capacitatii de a inlocui rapid anumite componente care se pot defecta in timpul utilizarii. In cea mai mare parte, difuzoarele pasive sunt potrivite pentru locurile care necesita un sunet excelent si de lunga durata, cum ar fi restaurante, baruri si chiar sali de concerte.

Pentru persoanele care se gandesc sa cumpare un sistem de difuzoare pentru uz personal, se recomanda sa aleaga optiunea alimentata, care va oferi mobilitate si usurinta in utilizare pentru petrecerea pe care intentioneaza sa o organizeze.

Cu toate acestea, cea mai buna optiune pentru uz casnic este un difuzor portabil, care este foarte mic, dar suficient de zgomotos pentru a scoate toti prietenii sa danseze. Se recomanda cumpararea difuzoarelor fabricate de o companie cu renume in lumea audio pentru a asigura un pret accesibil si un instrument de calitate.

Se pot gasi astfel de boxe in magazinele online de specialitate. Se recomanda alegerea uneia dintre cele mai bune optiuni pentru a reusi realizarea unui sunet grozav in aproape orice mediu.

Ce spun specialistii despre afinitatea oamenilor pentru muzica?

Muzica in timp ce lucram, muzica in timp ce facem dus, muzica in timp ce gatim, muzica cand suntem tristi, muzica atunci cand suntem fericiti… Pentru fiecare dintre noi astazi, odata cu mobilitatea si accesibilitatea muzicii, a devenit mai usor sa va bucurati de muzica oricand si oriunde. Dar de ce ne bucuram de ea? Ce se intampla in creierul nostru cand ascultam muzica? Sa aflam.

Nimeni nu stie de ce muzica are un efect atat de puternic asupra emotiilor noastre. Dar, datorita unor studii recente, avem cateva indicii interesante.

De ce ne place muzica? La fel ca majoritatea intrebarilor bune, aceasta functioneaza pe mai multe niveluri. Avem raspunsuri la unele niveluri, dar nu la toate.

Ne place muzica pentru ca ne face sa ne simtim bine. De ce ne face sa ne simtim bine? In 2001, neurologii Anne Blood si Robert Zatorre de la Universitatea McGill din Montreal au oferit un raspuns.

Folosind imagistica prin rezonanta magnetica, ei au aratat ca oamenii care asculta muzica placuta au activat regiuni ale creierului numite zone limbic si paralimbic, care sunt conectate la raspunsuri euforice de recompensa, cum ar fi cele pe care le experimentam din sex, mancare buna si droguri care creeaza dependenta. Aceste recompense vin din secretia de neurotransmitator numit dopamina. Dupa cum ne-a spus DJ Lee Haslam, muzica este drogul.

Dar de ce? Este destul de usor de inteles de ce sexul si mancarea sunt rasplatite cu o goana de dopamina: acest lucru ne face sa ne dorim mai mult si astfel contribuie la supravietuirea si propagarea noastra. (Unele medicamente submineaza acel instinct de supravietuire prin stimularea eliberarii de dopamina pe pretentii false.) Dar de ce ar face acelasi lucru o secventa de sunete fara valoare de supravietuire evidenta?

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.