Top 5 atractii turistice din judetul Bistrita Nasaud

by Anisoara Miron
Top 5 atractii turistice din judetul Bistrita Nasaud

Foarte multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in zonele extrem de populare ale Romaniei, insa se plang de aglomeratie si trafic. De cele mai multe ori, acestia se intreaba ce ar putea vizita in Bistrita?

Raspunsul este simplu: aici puteti vizita biserici medievale, cetati vechi, rezervatii naturale, lacuri si pesteri. Toate aceste destinatii au propriile povesti si legende inspirate din faptele reale ale localnicilor sau chiar create de catre romanii, sasii sau secuii care convietuiesc in aceasta zona de secole.

Daca v-ati decis sa va petreceti vacanta in Bistrita, noi va recomandam sa va cazati in complexul Poiana Zanelor -Bistrita.

Printre cele mai cunoscute edificii din Bistrita, Biserica Evanghelica se afla in top 5. Este una dintre cele mai cunoscute cladiri ale orasului deoarece este pozitionata in fata Primariei.

De altfel, aceasta biserica este si unul dintre cele mai importante monumente din judetul Bistrita Nasaud, datorita arhitecturii unice care imbina diferite elemente renascentiste si gotice. Constructia edificiului s-a realizat in secolul al XIII-lea de catre comunitatea de sasi, iar principalul material de constructie folosit este piatra.

De-a lungul anilor, biserica a trecut prin numeroase incendii, iar in anul 2008 a fost restaurata. Daca vreti sa vizitati acest loc, va sugeram sa urcati si in turnul cu ceas pentru a va bucura de panorama frumoasa. Nu va mai fi nevoie sa urcati sute de trepte, deoarece astazi biserica dispune si de un lift.

Daca Biserica Evanghelica v-a impresionat, in mod cert va trebui sa vizitati si Turnul Dogarilor. Acesta este situat tot in Bistrita, in apropierea Parcului Municipal.

Constructia dataza chiar din secolul al XV-lea si este un edificiu ce intra in patrimoniul istoric si cultural al tarii noastre. Baca turnului este ultimul zid al cetatii medievale. Intreg edificiul este impartit astazi in patru niveluri, dintre care primele doua sunt de fapt o galerie de arta, iar in celelalte doua sunt prezentate anumite lucrari ale mestesugarilor.

In cazul in care nu sunteti pasionat de istorie si vreti sa va relaxati, noi va recomandam sa mergeti la statiunea din Sangeorz-Bai. Intreg judetul este considerat de straini ca fiind taramul apelor minerale. Inca din anul 1770, pe harta Imperiunului Austro-Ungar, statiunea din Sageorz-Bai figura ca si statiune balneoclimaterica.

Aici ca puteti bucura piscinele alimentate cu apa ce provin din noua izvoare minerale. Apele din judetul Bistrita sunt bogate in sodiu, magneziu, clor si bicarbonat, iar de cele mai multe ori acestea sunt folosite pentru a trata anumite afectiuni cum ar fi reumatismul sau diferite boli ale aparatului digestiv.

Daca vreti sa stati intr-o zona restransa, noi va recomandam sa inchiriati o cabana langa lacul Colibita. In aceasta zona localnicii vin sa se relaxeze vara si pentru a practica diferite sporturi cum ar fi pescuitul. Datorita faptului ca lacul este pozitionat la baza muntilor Calimani, privelistea este superba, iar statiunea poate fi vizitata chiar si in sezonul rece.

Astazi lacul este folosit pentru productia de energie electrica, fiind amenajat in perioada 1977 – 1991 in acest scop. Exista numeroase zone de pe lac destinate turistilor datorita dimensiunilor mari ale acestuia, avand o suprafata de aproximatic 270 ha.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.