Sunt necesare suplimente atunci cand faci sport?

by Anisoara Miron
Sunt necesare suplimente atunci cand faci sport?

Dupa cum stiti cu totii, suplimentarea genereaza o multime de controverse, deoarece unii sustin ca nu este necesar sa o utilizati, deoarece prin dieta, totul se realizeaza…

Evident, si pentru a sublinia, dieta este pilonul fundamental.

Numai dintr-o dieta corect stabilita in functie de nevoile si obiectivele noastre, va fi posibil sa se adauge suplimente. In acest sens, daca asa cum faci, simti ca totul merge in ordine (dieta variata, te recuperezi, te antrenezi…) poate nu ai nevoie de altceva. Bcaa Redcon1 este un supliment foarte popular.

Pentru un atlet, Suplimentele ar trebui sa fie vazute ca ajutoare”, care incearca sa completeze dieta lor, pe langa promovarea imbunatatirii recuperarii in plus fata de performanta.

Uneori crezi ca antrenamentul tau este suficient si dieta este mai mult decat suficienta.

Ceea ce este intalnit de asemenea, frecvent, este faptul ca v-ati adaptat la zona de confort si, in interiorul acesteia, generati o intensitate subiectiva.

Inainte de a lua suplimente…

Din punctul multor specialisti de vedere, trebuie mai intai sa va respectati dieta si aprovizionarea cu nutrienti.

Si in al doilea rand, in functie de activitate si de variabilele intensitate, volum si frecventa de formare.

Nu toti oamenii sunt la fel

Nu va fi comparat cineva care se antreneaza in vederea reducerii procentului lor de grasime si, prin urmare, de obicei alterneaza sesiunile aerobice cu forta, cu cineva care se antreneaza 6 zile pe saptamana si chiar cu sesiunea “dubla” uneori…

Pentru primul caz, este posibil ca o dieta echilibrata sa fie suficienta, in schimb, cealalta persoana trebuie sa optimizeze recuperarea, si poate, in unele momente, numai cu alimente nu este suficient, trebuie sa aduca un aport de suplimente.

Ati cumparat un pachet de produse, dar fara a sti mai intai daca aveti nevoie de ele?, V-ati interesat inainte sa stiti cate calorii aveti nevoie pentru a creste masa musculara sau pentru a pierde grasime?, Cititi etichetele alimentelor pe care le cumparati?, Stiti diferentele dintre tipurile de carbohidrati?, Credeti ca grasimile saturate sunt rele?

Cand sa luati suplimente?

Fie ca scopul este de a dezvolta un fizic spectaculos, asa cum visam cu totii ocazional, sau daca incercati sa va imbunatatiti performanta, exista 3 variabile care exista atunci cand implementati orice program nutritional si sportiv:

  • antrenament-> Stimul Generation
  • Alimente -> Nutritie si suplimentarea
  • Odihna -> recuperare

Numai respectand aceste premise ne vom atinge obiectivul. Nu putem esua in niciuna, deoarece toate depind intr-un anumit fel de cea anterioara, iar acest lucru, la randul sau, depredecesorul lor.

Daca vedem, prin antrenament putem genera un stimul (suficient si adecvat), care va fi modelul care modeleaza atat dezvoltarea noastra, cat si imbunatatirea performantei.

Inainte de a intra in sala de sport, incepe prin cercetare si planificare.

Pentru a dezvolta o rutina de exercitii mult mai eficienta, va trebui sa stiti cum functioneaza muschii si cele mai bune modalitati de a va creste masa musculara. Daca nu dedicI ceva timp pentru cercetare s-ar putea sa faceti sport de cateva saptamani si sa nu vedeti rezultatele dorite. Dezvolta un program care sa va acopere antrenamentul, dieta si odihna.

Proeteina animala vs. proteina vegetala

Aproximativ 20% din corpul uman este format din proteine. Deoarece corpul dumneavoastra nu stocheaza proteine, este important sa obtineti suficient din dieta  in fiecare zi. Puteti obtine proteine ​​din multe surse de alimente, inclusiv din plante si animale. Unii oameni sustin ca sursa proteinei, fie ca este animala sau vegetala, nu ar trebui sa conteze. Altii sugereaza ca proteinele vegetale sunt superioare proteinelor animale.

Profilul de aminoacizi variaza intre proteinele vegetale si cele animale.  Cand sunt consumate, proteinele sunt descompuse in aminoacizi. Proteinele si aminoacizii sunt folositi pentru aproape fiecare proces metabolic din organism. Cu toate acestea, diferitele proteine ​​pot varia foarte mult in ceea ce priveste tipurile de aminoacizi pe care ii contin.

In timp ce proteinele animale tind sa contina un echilibru bun al tuturor aminoacizilor de care avem nevoie, unele proteine ​​​​de plante au un continut scazut de anumiti aminoacizi.

De exemplu, unele proteine ​​cheie din plante au adesea un continut scazut de metionina, triptofan, licina si izoleucina.

Toate proteinele sunt formate din aminoacizi, desi cantitatea si tipul fiecarui aminoacid variaza in functie de sursa de proteine.

In total, exista aproximativ 20 de aminoacizi pe care corpul uman ii foloseste pentru a construi proteine. Acesti aminoacizi sunt clasificati fie ca fiind esentiali sau neesentiali.

Corpul tau poate produce aminoacizi neesentiali. Cu toate acestea, nu poate produce aminoacizi esentiali, care trebuie obtinuti prin dieta dumneavoastra.

Pentru o sanatate optima, corpul dumneavoastra are nevoie de toti aminoacizii esentiali in proportiile potrivite.

Sursele de proteine ​​animale, cum ar fi carnea, pestele , carnea de pasare, ouale si lactatele , sunt similare cu proteinele gasite in organism. Acestea sunt considerate a fi surse complete de proteine, deoarece contin toti aminoacizii esentiali de care organismul dumneavoastra are nevoie pentru a functiona eficient.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.