Fotografie de Jeremy Bishop de pe Pexels.com
În era tehnologiei, când fiecare om deține conturi pe rețelele de socializare, ia naștere fenomenul de viață virtuală. În prezent, oamenii au ajuns să își creeze vieți perfecte pe internet, unde se bucură de atenția și de aprecierile prietenilor virtuali. În ciuda acestui fapt, conexiunile reale și viața socială activă sunt cele care mențin un echilibru și îmbunătățesc sănătatea emoțională și mintală. Nimic nu se poate compara cu o prietenie adevărată și cu sentimentul că poți avea încredere în cineva, dar ca să ajungi să ai o relație sănătoasă de prietenie, este nevoie de implicare.
Conexiunile din mediul online pot fi superficiale, de aceea este foarte important efortul constant pentru a menține și a îmbunătăți relațiile sociale din lumea reală. O viață socială activă nu se referă doar la numărul de prieteni pe care îi ai sau la cât de des vorbești cu ei, ci și la calitatea interacțiunilor. Există diferite modalități prin care îți poți îmbunătăți capacitățile sociale, reușind, în final, să creezi conexiuni autentice cu alți oameni.
Descoperă, în continuare, câteva sfaturi care te vor ajuta să îți îmbunătățești viața socială
1. Planifică întâlniri regulate
Cu un program încărcat la job sau la studii, în agitația contemporană, poate fi dificil să-ți mai faci timp pentru ieșiri, excursii sau activități cu prietenii. Dar dacă v-ați crea o rutină, atunci s-ar putea să vă îmbunătățiți relația de prietenie. Nu trebuie să aștepți o dată anume din calendar sau o zi de naștere ca pretext să te întâlnești cu amicii, fiecare zi merită să fie trăită din plin și este o șansă să creezi legături cu cei dragi.
Altă idee care te-ar putea ajuta să-ți dezvolți viața socială este să planifici activități diverse, cum ar fi mersul la teatru, la film, organizarea de mici petreceri sau întâlniri culinare. Poți alege să gătești ceva gustos și să îți chemi prietenii să mâncați împreună sau puteți găti toți, fapt care va transforma masa într-o activitate specială. În anotimpurile calde, tu și prietenii tăi puteți alege să vă bucurați de natură în timp ce mâncați ceva gustos, alege un grătar de la Yalco și te vei putea bucura de mese gustoase, în timp ce socializezi cu cei mai buni prieteni.
2. Participă la evenimente sociale
Dacă nu ai un cerc de prieteni, dar îți dorești să faci parte din unul, atunci ai putea alege să participi la petreceri, la evenimente sportive sau culturale. Acestea îți pot oferi oportunități excelente pentru a întâlni oameni noi și pentru a-ți dezvolta abilitățile sociale. Într-un context social nou, alege să fii prietenos și să inițiezi discuții cu ceilalți oameni. Dacă vei fi dispus să inițiezi conversații vei avea șanse mai mari în a lega relații de prietenie cu ceilalți.
3. Întreține legăturile cu prietenii vechi
Oamenii cu care te-ai înțeles bine în școală, în facultate sau la vechiul job se pot transforma în prietenii tăi buni, dacă alegi să reiei legăturile cu ei sau să întreții relațiile de prietenie pe care le ai din trecut. Poate fi mult mai ușor să menții o relație de prietenie decât să inițiezi una nouă, așadar nu uita de prietenii vechi.
În concluzie, a menține o viață socială activă presupune să fii implicat și deschis la diferite activități. Printr-o atitudine pozitivă și prin dorința de a avea relații autentice, îți poți transforma semnificativ viața socială.