Sfaturi pentru a evita problemele cu șoarecii vara

by Anisoara Miron
Sfaturi pentru a evita problemele cu șoarecii vara

Când oamenii aud expresia „probleme cu dăunătorii de vară”, cei mai mulți se gândesc la insecte precum muștele, țânțarii și furnicile, dar știai că rozătoarele sunt de fapt o amenințare pentru proprietarii de case și în timpul sezonului de vară? Așa e, rozătoarele nu sunt doar un dăunător de toamnă și iarnă, ci vor profita de orice hrană, apă și adăpost pe care casa și proprietatea ta le oferă pe tot parcursul anului!

Nu lăsa să-ți fie ruinată vara de problemele cu rozătoarele ci învață, în schimb, cum să previi ca locuința și proprietatea ta să fie vizate de acești dăunători în această vară.

S-ar putea să crezi că rozătoarele ar fi fericite să trăiască afară în lunile mai calde și nu au dorința de a-ți intra în casă. Ei bine, află că nici șoarecii nu iubesc prea mult căldura, așa că dacă în locuința ta vor avea parte de un mediu răcoritor și mai ales confortabil, fii sigur că nu vor ezita să se mute în interior. Iar de aceea ar trebui să ai în vedere folosirea unui aparat de indepartat soareci chiar și pe întreaga perioadă a verii, pentru a avea garanția faptului că șoarecii vor fi ținuți departe.

Rozătoarele pot fi găsite de obicei locuind în poduri, dar în lunile de vară poate deveni prea cald pentru a continua să locuiască acolo, drept urmare vor căuta un loc mai răcoros.

Pentru a preveni rozătoarele să-ți aleagă casa și proprietatea pentru a le invada în această vară, este important să înțelegi ce anume îi atrage pe proprietatea ta. Mai jos este o listă cu câteva lucruri care pot atrage rozătoarele către casa și proprietatea ta:

  • Mormanele de gunoi și compost nesecurizate;
  • Pomi fructiferi și grădini de legume;
  • Copaci și arbuști supraîncărcați;
  • Resturi de lemn și alte resturi organice;
  • Hrana pentru animalele de companie lăsată afară.

Odată ce rozătoarele au fost atrase de proprietatea ta, este doar o chestiune de timp până când vor reuși să pătrundă în ea. De aceea este important să te asiguri că ferestrele și ușile exterioare se închid bine. Dar există și alte lucruri pe care le poți face pentru a preveni infestările cu rozătoare, precum:

  • Sigilează orice fisuri sau deschideri găsite în fundația casei tale;
  • Folosește capace pentru coșurile de fum;
  • Repară toate fisurile găsite pe coperișul casei tale;
  • Taie vegetația din apropierea casei tale;
  • Păstrează coșurile de gunoi în aer liber la o distanță generoasă de locuința ta, iar acestea ar trebui să fie bine închise;
  • Păstrează subsolul și alte zone de depozitare din casă fără dezordine pentru a limita locurile unde rozătoarele s-ar putea ascunde.

Rozătoarele sunt mai mult decât dăunători deranjanți, iar ținerea lor în afara proprietății tale, departe de casă și departe de familia ta este importantă din multe motive. Rozătoarele lasă urme de urină și excremente peste tot, contaminând astfel suprafețele casei tale și sursele de hrană în timp ce caută hrană.

De asemenea, rozătoarele transmit boli grave, pot provoca multe daune la structura locuinței, pot atrage alți paraziți și totodată creează un miros neplăcut în casă.

Pune în practică toate aceste recomandări și folosește un aparat cu ultrasunete anti șoareci de pe PestRepeller.ro, iar astfel vei reuși să ții șoarecii departe de tine și de casa ta.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.