Sfaturi de la experți despre alegerea panourilor fotovoltaice

by Anisoara Miron
Sfaturi de la experți despre alegerea panourilor fotovoltaice

Panourile solare sunt un sistem energetic ce au o durată de viață utilă de aproximativ 25-30 de ani. Prin urmare, alegerea acestora trebuie să se facă calculat și este necesar să se țină cont de toate componentele implicate în structură, de la celulele fotovoltaice la suporturile pe care sunt instalate aceste plăci.

Pentru a vă asigura că aveți o instalare eficientă, care se amortizează într-un timp rezonabil și este sigură, trebuie luați în considerare o serie de factori.

Structura de susținere a panourilor fotovoltaice

Una dintre componentele fundamentale ale fiecărei instalații fotovoltaice este structura de susținere a plăcilor. Acest element este cel care permite fixarea plăcii solare într-un anumit loc, oferind fermitate, securitate și orientare corectă. Dacă instalația fotovoltaică se plasează pe un acoperiș sau pe sol, tipul de structură necesară susținerii sistemului diferă.

  • Locul de instalare

Climatul și orientarea în care sunt instalate panourile fotovoltaice sunt factori de importanță fundamentală și vor influența în mod direct eficiența panourilor. Prin urmare, trebuie să studiați înclinația care va permite obținerea celei mai mari cantități de radiații solare și să instalăm structura de sprijin pe baza acesteia.

Este necesar să se calculeze dimensiunile acoperișului astfel încât modulele solare să se potrivească, ținând cont de orientarea acestora, precum și să se evite prezența umbrelor, cum ar fi copacii, antenele sau alte construcții. Pentru o mai bună utilizare a instalației, orientarea optimă a panourilor solare trebuie să fie îndreptată spre sud, deoarece în acest fel, sistemul fotovoltaic va obține maximul de captare a orelor de radiații solare mai mari.

  • Instalație solară izolată sau conectată la rețea

În primul rând, atunci când se solicită un buget pentru energia fotovoltaică solară, este necesar să se facă distincția între o instalație izolată și una conectată la rețea. Materialele, precum și prețul total, vor depinde în mare măsură de acest fapt.

  • Energia solară izolată de rețea

Este un sistem autonom de generare a energiei din surse regenerabile 100%, care nu are suportul rețelei electrice. Un element determinant în acest tip de instalații sunt bateriile, în care se acumulează energie pentru timpul nopții sau zile înnorate.

  • Energie solară conectată la rețea

Energia din panouri solare este completată de energia electrică tradițională. Indiferent dacă instalația are baterii sau nu, casa va avea suportul energetic al rețelei.

Puterea sistemului fotovoltaic

Înainte de a instala panouri solare, ar trebui să știți puterea optimă pe care ar trebui să o aibă instalația, iar pentru a alege opțiunea cea mai eficientă, este necesar să faceți un studiu scurt al consumului obișnuit al locuinței, pe care îl puteți regăsi pe fiecare factură de electricitate.

Garanții pentru sistemul fotovoltaic

Garanția unei instalații fotovoltaice variază în funcție de producător. Este important să evaluați și să comparați garanțiile pentru a avea certitudinea că, în eventualitatea unei defecțiuni, garanția va acoperi reparațiile. Astăzi, majoritatea producătorilor oferă garanții extinse, deoarece materialele sistemelor fotovoltaice, în special modulele, au o durată lungă de viață.

Economisirea cu ajutorul panourilor solare diferă în funcție de o parte dintre factorii menționați în acest articol, dar cert este că aceasta se va resimți în facturile lunare de energie.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.