Modul in care ne alegem tigaile pentru gatit, nu este deloc simplu..

by Anisoara Miron
Modul in care ne alegem tigaile pentru gatit, nu este deloc simplu..

Tigaile nonstick, pe langa faptul ca impiedica lipirea alimentelor, necesita mai putin ulei la prajirea alimentelor. De fapt, cu alimente foarte grase, cum ar fi slanina si slanina, vor avea nevoie doar de cateva picaturi de ulei. Printre favoritele acestui tip de tigai, gasim tigai grill si seturi.

Printre principalele limitari ale acestor tipuri de tigai se numara riscul de a-l zgaria si, ca si celelalte, temperatura la care poate ajunge manerul.

Care tigaie este cea mai buna?

Pe piata exista tigai din diferite materiale.

  • Teflon. Acesta este un material usor de curatat. Tigaile acestea ofera cea mai buna neaderenta, insa pentru a-si mentine proprietatile cat mai mult timp, trebuie evitate abraziunea si temperaturile prea ridicate.
  • Piatra. Tigaile din piatra mentin bine temperatura si sunt un bun anti-aderent, intermediar intre teflon si ceramica. Sarcina minerala a materialului variaza in functie de compozitie.
  • Ceramica. Tigaile acestui material, alternative la teflon, si care rezista la temperaturi ridicate, desi se pot deteriora cu usurinta si pot pierde anti-aderenta.
  • Fonta. Avantajele din acest material este ca, conduce caldura foarte uniform si o pastreaza bine, dar nu esteun non-stick in sine, deci are de obicei un finisaj emailat. Printre “dezavantaje” este ca se incalzeste incet si este destul de greu de utilizat avand o greutate mai mare decat o tigaie obisnuita.
  • Otel inoxidabil. Sunt tigai de manevrare mai dificile si sunt orientate spre bucataria profesionala pentru robustetea si rezistenta lor la coroziune, zgarieturi si caldura.
  • Email vitrificat. Se gaseste in tigai de otel ieftine la care se pune un strat emailat la exterior pentru a le proteja. In interior poarta de obicei teflon.

Sfaturi pentru alegerea si cumpararea unor tigai mai bune

Alegeti tipul de tigaie pe care il preferati, dar tineti cont de evaluarile din analiza noastra.

  • Uita-te la etichetare si vezi daca se adapteaza la aragazul bucatariei tale: gaz, plita ceramica sau inductie.
  • Gatiti cu capacul pus: aburul produs ajuta la terminarea pregatirii alimentelor.
  • Intoarceti manerul spre interior, pentru a evita lovirea accidentala a acestuia, sa varsati continutul si sa va ardeti.
  • Prelungiti durata de viata a tigaii evitand abraziunile si temperaturile bruste si foarte ridicate.

Ce puteti gati intr-o tigaie grill: cele mai delicioase retete.

  • Painea la grill a devenit mult timp un atribut integral al oricarei gospodine moderne. Aceasta tigaie are un fund canelat care imita un gratar conceput pentru coacerea pe gratar de carbune. Principalul sau secret consta in faptul ca alimentele nu sunt complet in contact cu suprafata lor, astfel incat ambele parti sunt prajite si se sting in sucul eliberat care este colectat in canelurile speciale.

Ce este o astfel de tigaie grill din ceramica?

  • In functie de materialul utilizat pentru productia unor astfel de produse, acestea pot fi impartite in aluminiu, fonta, teflon si ceramica. Fiecare dintre soiurile de mai sus are anumite avantaje si dezavantaje.
  • De exemplu, o tigaie din ceramica nu necesita ingrijire speciala, este usor de curatat si nu contine substante chimice. Cu toate acestea, este de scurta durata, nu rezista la temperaturi ridicate si nu este rezistenta la stres mecanic. Cu aceste feluri de tigaie, trebuie sa stiti sa le manipulati foarte atent, deoarece se pot rupe la prima lovitura survenita in urma unei cazaturi…
  • Tigaile grill nonstick din teflon nu sunt, de asemenea, rezistente la temperaturi ridicate. Acoperirea lor devine mai subtire in timp. Si atunci cand cumperi una, trebuie sa fii pregatit pentru faptul ca in trei ani va trebui sa o inlocuiesti cu una noua…
  • Vasele grele, durabile, low-cost din fonta se incalzesc bine si prajesc perfect carnea. Pentru a evita problemele cu produsele lipicioase, acestea trebuie lubrifiate periodic cu ulei si calcinat. Puteti gati intr-o tigaie din fonta de inalta calitate, fara a utiliza grasime.
  • Tacamurile pot zgaria tigaile. Asa ca… Prin urmare, produsele, prajite intr-o tigaie, ar trebui sa fie intoarse cu o spatula din silicon sau lemn, pentru a nu deteriora suprafata tigaii grill.

Ce poti gati in tigaie grill?

File de pui in crema de mustar

  • Aceasta garnitura delicata, suculenta si moderat picanta va fi o completare excelenta pentru orice garnitura de legume. Este foarte moale si neobisnuit de parfumata, dar este recomandabil sa incepeti sa-l gatiti cu cateva ore inainte de servire. Astfel, carnea va avea timp sa se inmoaie in marinata si sa dobandeasca o aroma caracteristica.

Amestec de legume

  • Acest fel de mancare gustos si foarte sanatos este ideal pentru o dieta si un meniu vegetarian. In plus, este in buna armonie cu carnea, ceea ce o face cu adevarat versatila. 

Creveti in sos usturoi

  • Iubitorii de fructe de mare ar trebui sa acorde o atentie la o reteta foarte simpla pentru o tigaie grill. Crevetii facuti in aceasta tigaie au un gust gust gustos, cu note usoare de citrice. 

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.