Întrebări pe care să le puneți la următoarea curățare profesională a dinților

by Silviu Stancu

Stomatologii recomandă curățarea de rutină a dinților de două ori pe an. Însă, pe lângă curățarea profesională a dinților, aveți și posibilitatea de a obține răspunsuri la toate nedumeririle și întrebările legate de sănătatea dentară și de igiena orală. Stomatologul vă va răspunde la toate întrebările și vă va oferi sfaturi și informații pentru a vă proteja sănătatea orală. Mai jos sunt câteva întrebări utile pe care să le adresați dentistului dumneavoastră la următoarea programare.

Este eficientă rutina mea de igienă orală?

Adevărul este că mulți adulți nu se spală corect pe dinți. Chiar dacă vă periați zilnic dinţii, este posibil să nu vă periați cu frecvența, metoda și durata recomandate pentru a preveni cariile dentare. Stomatologul vă va spune cât de eficientă este rutina dvs. de periaj și folosirea aței dentare și cum să o îmbunătățiți. De asemenea, medicul dentist vă va informa dacă trebuie să utilizați produse diferite sau să vă schimbați tehnicile de igienă orală.

Am vreo afecţiune gingivală?

Boala gingiilor este o problemă dentară comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, boala gingiilor este una dintre afecțiunile dentare cel mai dificil de observat în stadiile inițiale. Cele mai timpurii semne ale acestei boli sunt subtile și includ gingii sensibile sau umflate și ușor roșii. Igienistul dumneavoastră poate detecta semnele revelatoare ale bolii gingiilor și vă poate arăta ce se poate face pentru a preveni progresul bolii gingivale.

Cât de des trebuie facută curăţarea profesională a dinţilor?

Majoritatea oamenilor își fac curăţare profesională de două ori pe an. Cu toate acestea, unele persoane pot avea nevoie de mai multe sesiuni, cum ar fi persoanele care au aparat dentar sau femeile însărcinate. Ar fi util să întrebați medicul dentist cât de des ar trebui să vă curățaţi dinții anual.

Cum îmi pot îmbunătăţi sănătatea dentară?

Periajul și folosirea aței dentare în fiecare zi vă vor ajuta să vă protejați sănătatea orală. Însă există și alte lucruri pe care le puteți face. Medicul dumneavoastră vă va oferi sfaturi în funcție de starea actuală a dinților. Recomandările pot include folosirea paielor, evitarea sucurilor și a gustărilor dulci sau schimbarea pastei de dinți.

Ce dietă îmi este recomandată?

Stomatologul vă poate sugera, în timpul sesiunilor de curățare a dinților, modificări ale dietei în funcție de starea sănătății dumneavoastră orale. De exemplu, dacă medicul observă semne de carii dentare, acesta poate recomanda să reduceți aportul de acid și zahăr. De asemenea, vă poate sfătui să adoptaţi o dietă mai echilibrată, cu mai multe legume și fructe.

Este bine să puneţi întrebări

Sănătatea dumneavoastră orală și sănătatea generală a corpului sunt strâns legate între ele. De aceea, este important să construiți și să mențineți o relație bună cu medicul dentist, fiind sincer cu privire la igiena și obiceiurile dvs. dentare. A pune întrebări despre sănătatea dentară este una dintre cele mai bune modalități de a elimina orice motive de îngrijorare. Stomatologul dumneavoastră vă va răspunde la întrebări pentru a se asigura că sunteți bine informat cu privire la sănătatea dumneavoastră dentară.

Aşadar, dacă nu aţi vizitat un medic stomatolog de mai mult de 6 luni, faceţi chiar acum o programare la cabinet stomatologic Dent Plus.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.