Ingrijirea pielii, de ce este importanta?

by Anisoara Miron
Ingrijirea pielii, de ce este importanta?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Ocupa aproximativ 2 m² si cantareste aproximativ 5 kg. Si, desi uneori nu i se da notorietatea pe care o merita, adevarul este ca indeplineste una dintre cele mai importante functii ale corpului nostru. Pielea ne protejeaza corpul de factorii externi care ne inconjoara, ne ofera senzatii si regleaza temperatura corpului nostru.

In acest articol suntem constienti de rolul deosebit pe care il joaca pielea noastra si de tot ceea ce trebuie sa indure, tocmai de accea explicam cateva avantaje ale produselor de buna calitate si de aceea, dorim sa explicam de ce este important sa avem o buna ingrijire a pielii.

Importanta ingrijirii pielii noastre

Pielea este singurul organ care este in mod constant in contact cu lumea exterioara. Prin urmare, este foarte important sa participati la ingrijirea de care aveti nevoie, cu toate acestea, exista mult mai multe motive pentru care trebuie sa avem grija deosebita de ea:

  • Ne protejeaza de agentii externi: frig, caldura, aer, bacterii… Pielea actioneaza ca un scut, protejand organele interne.
  • Se repara si se lubrifiaza: Pielea se regenereaza zilnic, producand celule moarte care trebuie indepartate pentru starea lor corecta. Deci, daca nu primiti ingrijirea de care aveti nevoie, nu veti putea executa corect functia de reparatie.
  • Este un indicator perfect al sanatatii, atat fizic, cat si mental. Prin schimbarile sale remarcabile, pielea ne avertizeaza ca ceva se intampla cu corpul nostru. Ne avertizeaza cu privire la bolile externe, referindu-se la starea pielii, dar avertizeaza si cu privire la posibilele boli interne.
  • Datorita milioanelor sale de receptori tactili si a terminatiilor nervoase, pielea are proprietatea de a se intepa, furnicaturi, mancarime, intindere, micsorare, ranire, rosire… Adica, pielea poate arata emotii.
  • Regleaza temperatura corpului. Caldura este transmisa de la piele la mediu daca temperatura suprafetei pielii este mai mare decat temperatura ambianta. Daca se intampla contrariul, caldura este absorbita de piele.

Cum sa avem grija de pielea noastra?

Pentru o piele sanatoasa si frumoasa, aceasta necesita atentie de zi cu zi si ingrijire. Daca efectuati de obicei aceste obiceiuri, pielea va fi intotdeauna elastica, moale si in stare perfecta.

Protejeaza pielea de soare: de obicei, utilizati creme hidratante cu protectie solara. Acesta va hidrata pielea si o va proteja de arsuri si aparitii de pete.

Protejeaza pielea de soare: de obicei, utilizati creme hidratante cu protectie solara. Acesta va hidrata pielea si o va proteja de arsuri si aparitii de pete. Cumpara un exfoliant facial care sa iti mentina pielea curata tot timpul, inainte de a aplica autobronzantul.

  • Foloseste produse cosmetice neagresive: pariaza pe produse cosmetice care respecta si au grija de pielea ta, cu cel mai mic procent de ingrediente chimice. Daca utilizati produse care sunt prea puternice, pielea poate deveni extrem de uscata si poate provoca disconfort. Prin urmare, produsele cosmetice naturale sunt cea mai buna optiune, deoarece nu produc niciun tip de efect secundar asupra pielii.
  • Hidrateaza pielea: utilizati creme hidratante in fiecare zi. Acest lucru va ajuta la repararea filmului hidrolipidic care acopera epiderma si pielea va arata in stare perfecta.
  • Bea apa: hidrateaza pielea la exterior, dar si la interior. Este recomandabil sa beti cel putin 8 pahare de apa pe zi.

Alte sfaturi de ingrijire a pielii

Viata noastra este construita pe obiceiuri. De la cafeaua sau ceaiul de dimineata pana la marginea patului pe care dormim, rutinele noastre ne modeleaza zilele si corpul. In timp ce termenul „obicei” are adesea o conotatie negativa, putem crea si obiceiuri care sunt benefice pentru sanatatea noastra si a pielii noastre.

De la exercitii si dieta pana la alegerea produselor, iata zece obiceiuri care va pot ajuta sa mentineti o piele sanatoasa si frumoasa.

Spalarea fetei elimina murdaria, uleiurile si bacteriile care se acumuleaza si fac ca porii sa para mai mari. Ar trebui sa va spalati fata cand va treziti pentru a indeparta murdaria si uleiurile si din nou inainte de culcare pentru a indeparta machiajul si murdaria de pe zi.

De asemenea, ar trebui sa va spalati fata dupa ce transpirati sau va antrenati. Ar trebui sa utilizati un produs cat mai natural in sensul acesta, astfel incat sa obtineti rezultatele dorite.

Somnul bun este important.  Corpurile noastre au nevoie de 7 pana la 9 ore de somn odihnitor in fiecare noapte pentru a se reface, intineri si repara.

Este ca si cum ai vizita fantana tineretii in fiecare noapte, deoarece pielea noastra produce colagen nou atunci cand dormim. Pentru a mentine o igiena puternica a somnului, expertii recomanda un program de somn consecvent si un mediu rece (65 ℉), intunecat.

Alocati treizeci de minute in programul dvs. pentru a va relaxa inainte de culcare; acesta este un moment grozav sa va spalati fata si sa folositi produse cat mai bune, pline de antioxidanti puternici care va ajuta sa va reparati pielea peste noapte.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.