Informatii generale despre repatrierea decedatilor

by Anisoara Miron
Informatii generale despre repatrierea decedatilor

In prezent, cateva milioane de cetateni romani traiesc departe de Romania. Unii au ales sa plece in tari precum Spania, Italia sau Germania, acestea fiind doar cateva exemple de tari in care exista mari comunitati de romani.

In ultimul timp, multi dintre romani au ales sa plece la munca in Germania, dat fiind faptul ca discutam cu tara care are cea mai stabila economie din Europa. Aici locurile de munca sunt mai bine platite decat in alte tari de pe continent, iar conditiile de trai sunt practic ireprosabile.

Multi romani care au plecat la munca in aceasta tara, au ales sa plece avand contracte de munca pe termen scurt, iar apoi cand au vazut care este nivelul de trai al nemtilor, cand au vazut cat de multi bani pot castiga in aceasta tara, au ales sa ramana stabiliti in Germania.

Unii dintre romanii plecati in Germania la munca insa, si-au gasit sfarsitul in aceasta tara, in diferite moduri. Unii s-au imbolnavit si au murit dupa ce au luptat cu diferite boli, au existat morti suspecte cum ar fi crime sau sinucideri, au existat de-asemenea accidente de circulatie in care au fost implicati soferi romani, iar in urma acestora si-au pierdut viata.

In majoritatea cazurilor, familiile indoliate au accesat https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-germania/, pentru a se interesa care sunt formalitatile de repatriere a decedatilor din aceasta tara.

Ei bine, daca va intrebati de ce in cele mai multe cazuri, familiile greu incercate au dorit sa isi repatrieze decedatii in loc sa ii inmormanteze in Germania, lucrurile sunt simple.

O inmormantare in Germania costa mai multi bani decat repatrierea din aceasta tara. Costul inmormantarii in Germania poate ajunte lejer la 5000 de euro, in timp ce repatrierea costa mult mai putin.

Deci, banii pot reprezenta un motiv intemeiat datorita caruia, familiile indoliate au ales sa contacteze o firma de servicii funerare, cu scopul de a-si repatria decedatii.

In plus, daca alegeau inmormantarea sau incinerarea (care este mai ieftina decat inmormantarea) in Germania, le era destul de dificil si aveau costuri mari de suportat pentru a-si vizita rudele la cimitir.

Astfel insa, repatrierea costa mai putini bani, iar cei ramasi in urma isi pot vizita decedatii la cimitir ori de cate ori doresc, pentru a le aprinde o lumanare sau pentru a le duce o floare.

In ceea ce priveste serviciile de repatriere decedati, in functie de preferintele familiei indoliate, companiile care se ocupa de repatriere, de obicei pot repatria decedatii atat pe cale terestra, cat si pe cale aeriana.

Repatrierea pe cale aeriana se face mult mai repede, dar este mult mai costisitoare decat repatrierea pe cale terestra. In aceste conditii, reprezentantii firmei vor prelua sicriul cu trupul neinsufletit pe care il vor duce la aeroport, pentru ca sicriul sa fie imbarcat si transportat spre Romania. La aeroport, un alt echipaj al firmei respective, va fi prezent pentru a prelua sicriul, si pentru a-l transporta la destinatie. Transportul funerar se face doar in vehicule special fabricate si dotate.

In ceea ce priveste serviciul de repatriere decedati pe cale terestra, este mai putin costisitor decat serviciul de repatriere decedati pe cale aeriana. In acest caz, reprezentantii firmei de servicii funerare, vor prelua persoana decedata, o vor pregati pentru repatriere, si vor calatori spre Romania, pana la adresa specificata de catre familia indoliata.

De precizat este faptul ca indiferent ca discutam despre repatriere decedati pe cale terestra sau repatriere decedati pe cale aeriana, nu se poate face repatrierea decat in cazul in care sunt obtinute toate documentele.

Discutam aici despre pasaportul mortuar, despre certificatul de deces, despre certificatul constatator al decesului, si despre autorizatia de transport funerar international. In plus, imbalsamarea persoanei decedate se face in functie de legile din tara in care a avut loc decesul.

Ei bine, in ceea ce priveste obtinerea acestor documente necesare pentru a se putea efectua repatrierea, familia indoliata nu trebuie sa isi faca griji si probleme, pentru ca personalul companiei de servicii funerare, va fi cel care se va ocupa de obtinerea documentelor respective.

Ceea ce este de-asemenea foarte important sa stie toti cei care vor ajunge in situatia de a pierde pe cineva drag departe de tara si vor dori sa opteze pentru repatriere decedati, este faptul ca transportul funerar international nu poate fi facut decat in sicriu de zinc.

A nu se confunda sicriul de zinc cu tabla zincata. Sicriul de zinc special creat pentru repatrierea decedatilor, este necesar sa contina un purificator in interiorul sau. Acest sicriu va fi mai apoi introdus intr-un sicriu din lemn de esenta tare, si va fi insotit de o placuta de identificare decedatului.

In ceea ce priveste acest sicriu, familia nu trebuie sa isi faca griji, pentru ca firmele de specialitate detin astfel de sicrie, si le includ in pretul final al repatrierii. Costul final depinde de tara din care se face repatrierea si de distanta parcursa.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.