Electrostimularea functioneaza?

by Anisoara Miron
Electrostimularea functioneaza?

Nu exista nici o indoiala, electrostimularea este la moda, exista chiar si centre monografice care promit sa te aduca in forma in timp record exclusiv cu electrostimulare, dar… Electrostimularea chiar functioneaza? Este sigura?

Cum functioneaza electrostimularea?

Cand facem exercitii fizice, creierul trimite un semnal muschiului si se contracta.

Cand folosim un electrostimulator rezultatul final este acelasi, muschiul se contracta, dar in acest caz electrostimulatorul este cel care trimite impulsurile catre muschi sa lucreze si sa il tonifieze.

Desigur, acestea va vor ajuta sa aiba muschii mai puternici si tonifiati, dar in cazul in care singurul efort pe care aveti de gand sa il faceti pentru a fi in forma este de a pune pe un electrostimulator in timp ce stai pe canapea si a manca o inghetata… afla te duci pe un drum gresit!

 Electrostimularea este ca o completare a antrenamentelor tale pentru ca folosind aceasta tehnica vei lucra mult mai multe fibre ale aceluiasi muschi decat exercitiile fizice normale, dar nu actioneaza asupra tendoanelor si articulatiilor, asa ca daca completezi antrenamentul traditional cu electrostimulare poti obtine rezultate foarte bune.

Sunt toti electrostimulatorii la fel?

In urma cu cativa ani, electrostimulatorii au devenit foarte la moda datorita telemagazinelor care promiteau rezultate incredibile fara sa fie nevoie sa faci mai mult efort decat sa-ti pui minunata centura, dar dupa cum va puteti imagina nu toate dispozitivele de electrostimulare sunt aceleasi sau obtin aceleasi rezultate, iar atunci cand alegeti un electrostimulator nu trebuie sa fim pacaliti de promisiuni false si trebuie sa cautam unul pe care ni-l ofera- anumite garantii.

Electrostimularea se concentreaza pe stimularea muschilor nostri prin intermediul unui stimul electric gradat si adecvat in functie de caz. Scopul poate fi atat ca un tratament pentru orice durere sau prejudiciu, sau pur si simplu pentru a stimula o mai mare parte a muschiului in timpul, sau dupa un antrenament.

Dar, in sine, cum functioneaza electrostimularea in corpul nostru? In acest articol vom extinde aceste informatii putin mai mult, in acelasi timp in care va vom spune despre avantajele acestei tehnici, astfel incat sa puteti sti cand sa o utilizati si cand nu.

Care este functia de electrostimulare in corpul nostru?

Functia de electrostimulare este de a trimite impulsuri electrice catre muschii nostri pentru a le provoca o lovitura sau o contractie, provocand un efect similar cu cel obtinut atunci cand executam un antrenament conventional.

Electrostimularea a fost folosita in lumea fizioterapiei de ani de zile, mai tarziu a inceput sa fie prezenta in lumea fitness-ului, iar astazi este de obicei folosita pentru a imbunatati performanta musculara la sportivi, precum si pentru a ajuta la recuperarea dupa leziuni sau adesea folosita in centre de tratamente corporale.

 Vrei sa incerci electrostimulare? Intra pe link si vei gasi cele mai bune tehnici pentru corpul tau!

Avantajele electrostimularii

In continuare, vom mentiona cateva dintre avantajele care pot fi obtinute inainte de utilizarea electrostimularii.

Avantaje

  • Produce o activare musculara mai mare, activand o cantitate mai mare de fibre
  • Reduce riscul de ranire
  • Promoveaza cresterea fortei musculare
  • O crestere sau mentinerea masei musculare ar putea fi realizata
  • Imbunatateste eficient vascularizarea in zona electrostimulata
  • Este un instrument excelent in fata stresului, deoarece poate relaxa muschii
  • Scade durerea
  • Poate creste elasticitatea musculara
  • Aceasta poate ajuta la pierderea de grasime in cazul in care sunt combinate cu o rutina adecvata, si o dieta proportionala.
  • Elimina substantele toxice
  • Va permite sa indurati o sesiune de antrenament mai lunga
  • Este de mare ajutor in recuperarea leziunilor sau a atrofiilor musculare
  • Pentru reeducare musculara…
  • Electrostimularea musculara este, de asemenea, utilizata pentru a recalifica muschii care au probleme cu contractarea.
  •  Desi este folosit in diferite conditii. De obicei, utilitatea sa este aplicata direct acelor persoane care au suferit un accident vascular cerebral sau o interventie chirurgicala ortopedica. De multe ori, acesti pacienti au probleme in incercarea de a misca un muschi sau o articulatie. Din cauza traumelor induse de experienta. Muschiul se poate contracta fara ajutorul pacientului. Deoarece, electrostimularea trimite curentul electric provenit de la exon. Care este cuplat la unitatea motorie a muschiului. Facand acest lucru, in timp ce subiectul incearca in mod activ sa contracteze muschiul poate provoca creierul sa retrogradeze modul de a efectua contractiile. Si, fara a fi nevoie de un stimul extern.

Beneficii dovedite

  • Electrostimularea musculara are multe beneficii care o sustin atunci cand vine vorba de a fi o modalitate eficienta de a controla durerea si de a recalifica muschii. Mai ales dupa o leziune sau o boala. Procedura in sine nu creeaza dependenta. Masinile sunt de obicei compacte si usor de utilizat. Acestea sunt rentabile si ofera multe cu o alternativa mai buna pentru a sari peste luarea de medicamente in durere. Exista putine riscuri asociate cu utilizarea acestor dispozitive.
  • Pentru o buna eficacitatea a electrostimularii se recomanda a fi utilizata in centre specializate. Eficacitatea sa este garantata.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.