De ce folosim tacamuri din otel inoxidabil?

by Anisoara Miron
De ce folosim tacamuri din otel inoxidabil?

In timpurile moderne, tacamurile din otel inoxidabil sunt utilizate pe scara larga pe masa noastra si devin din ce in ce mai populare in restaurante, hoteluri si case. In tarile occidentale, se folosesc adesea tacamuri din otel inoxidabil pentru a manca friptura, carne de vita si alte tipuri de carne. Vezi aici detalii HORECA.

De ce  sa nu alegem tacamuri din lemn pentru a manca?

Iata doua motive importante .

Pe de o parte, pentru tacamuri, tacamurile din lemn sunt mai usoare decat materialul din otel inoxidabil, dar daca este folosit pentru o lunga perioada de timp, suprafata sa va inceta sa fie neteda si va avea cateva caneluri mici,  in care este foarte usor sa se dezvolte bacterii. Pe de alta parte, intr-un mediu de depozitare umed, acestea pot mucegai. Bacteriile de pe tacamuri vor urma sa fie introduce in  stomacul nostru, ceea ce va fi daunator pentru sanatatea noastra. Deci, este mai bine sa nu alegeti tacamuri din lemn, ci tacamuri din otel inoxidabil, daca situatia dumneavoastra economica o permite.

Este sanatos pentru noi sa folosim tacamuri din otel inoxidabil pe masa?
Raspunsul este da. Materialul din otel inoxidabil este unul dintre otelurile noastre aliate comune de inalta calitate, cum ar fi cutitele si furculitele din otel inoxidabil in viata noastra de zi cu zi, ustensilele de bucatarie din otel inoxidabil etc. De obicei, tacamurile din otel inoxidabil au unele caracteristici si anume : rezistenta la acid, rezistenta la temperaturi ridicate, rezistenta la uzura si austenita non-magnetica in general.

Multiple tipuri de otel inoxidabil

Desigur, materialul din otel inoxidabil are, de asemenea, multe tipuri, cum ar fi otelul inoxidabil 410, 430, 304,316, 201. 18/10 (316) /otel inoxidabil este utilizat pe scara larga in instrumente medicale. Deci, cel mai bun material pentru otel inoxidabil este otelul inoxidabil 18/8 (304), ale carui caracteristici sunt mai bune decat alte materiale din otel inoxidabil.

Un material ideal

Este un material ideal pentru tacamuri si comercializat pe piata high-end. De aceea este mai scump decat alte tipuri de materiale.

In plus, otelul inoxidabil 18/0 (430) este, de asemenea, popular in viata noastra de zi cu zi. Este foarte competitiv si utilizat pe scara larga in majoritatea familiilor.

Pentru a ne proteja sanatatea

Deci, pentru a ne proteja sanatatea, trebuie sa luam o decizie atenta cu privire la tacamuri. Putem considera alegerea cutitelor, furculitelor si lingurilor din otel inoxidabil , ca tacamuri prioritare. Daca aveti intrebari despre tacamurile din otel inoxidabil, nu ezitati sa ne contactati si va vom oferi indrumare profesionala si ajutor suplimentar.

Asezarea mesei intr-un restaurant de top

Asezarea unei mese intr-un restaurant de fine-dining poate fi un pic mai complicata si mult mai confuza. Daca detineti o afacere de fine dining, clientii dumneavoastra se vor astepta la cea mai inalta calitate si la o experienta completa si decadenta de luat masa, care include o masa bine plasata cu toate piesele in locul potrivit.

De ce folosim diverse instrumente pentru a manca?

De cand mananca oamenii, au nevoie de un ustensil de mancare pentru a culege mancarea. Uneori, tinandu-ti mainile, pur si simplu nu a facut truc. Si atunci lingura si-a luat locul de drept la masa.

La fel ca colegii sai de masa, cutitul sifurculita, designul lingurii este simplu. Luati o versiune mai mica a unui bol putin adanc si atasati-i un maner. Voila! Tu ai creat lingura. Dar istoria lingurii nu a fost atat de simpla.

Cuvantul „lingurita” deriva din cohlea in greaca si latina, insemnand „cochilie spirala”, deoarece scoicile au fost adesea folosite ca linguri devreme datorita formei si dimensiunii lor. Abia cand oasele au fost atasate ca manere, lingura pe care o stim astazi a inceput sa prinda cu adevarat forma.

Cele mai vechi iteratii de linguri au fost facute din materiale care erau cel mai usor accesibile civilizatiilor antice care le foloseau. Aproape fiecare parte civilizata a lumii a folosit linguri intr-o forma sau alta de-a lungul istoriei.

Istoricii nu pot determina momentul exact in care a fost inventata lingura, dar arheologii pot indica dovezi in jurul anului 1000 i.Hr. ale unor linguri din Egiptul Antic, facute din lemn, fildes, silex si piatra si impodobite cu hieroglife sau simboluri religioase. Aceste ustensile erau detinute strict de faraoni sau alte zeitati.

In alte parti ale lumii, lingurile din dinastia Shang din China erau in general facute din os. Grecii si romanii antici, in special cei bogati, au inceput sa modeleze linguri folosind bronz si argint. Acest lucru a continuat pana in Evul Mediu, cand lingurile erau fabricate din coarne de vaca, lemn, alama si cositor. Daca ar putea fi modelat, ar putea fi o lingura. Asa a inceput de fapt povestea primelor instrumente folosite pentru mancat, iar in prezent fiecare avem o colectie impresionanta de astfel de intrumente de utilizat atunci cand trebuie sa punem masa.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.