De ce e bine pentru copii sa poarte ochelari de protectie la calculator?

by Anisoara Miron

Constienti de efectele pe care timpul petrecut in fata calculatorului le are asupra vederii copiilor, tot mai multi parinti manifesta interes pentru ochelarii de protectie. Dupa efectuarea unui control oftalmologic corespunzator, acestia au in vedere achizitionarea unor rame care sa ii incurajeze pe cei mici sa le poarte.

Bineinteles, nu toti realizeaza care sunt consecintele pe care petrecerea constanta a timpului in fata ecranelor le are asupra ochilor in dezvoltare a copiilor. Este si motivul pentru care ajung la un control cand deja problemele de vedere s-au instalat, cand preventia nu mai este posibila.

Lucrurile ar fi simple daca totul s-ar rezolva usor, printr-un consult de specialitate realizat fara impedimente si achizitionarea unor ochelari doar prin probarea unor perechi. Cu cei mici lucrurile sunt insa mai complicate. Multi se simt complexati de faptul ca trebuie sa ii poarte, se simt stanjeniti si rusinati cand se gandesc sa prietenii lor o sa ii vada cu ei pe ochi.

Iata deci ca misiunea parintilor se complica pe masura ce amana un consult pediatric la clinica de oftalmologie. Simpla purtare a unor ochelari protectie calculator copii poate sa anuleze probleme viitoare legate de sanatatea ochilor. Este si aspectul asupra caruia atrag atentia specialistii Kidoptik, o clinica oftalmologica specializata in servicii pentru copii.

Mai sus sunt mentionate doar cateva dintre motivele pentru care este bine ca ochelarii de protectie sa nu lipseasca de pe ochii copiilor atunci cand petrec timp in fata ecranelor luminoase.

De ce trebuie sa poarte copiii ochelari de protectie la calculator?

Regasesti mai jos si cateva probleme concrete ce pot fi intalnite in randul copiilor care nu au beneficiat de protectia necesara a ochilor.

Inainte de toate, de precizat e daptul ca ecranele emit radiatii care afecteaza structurile oculare. Simptome resimtite sunt usturimea ochilor, vederea neclara, inrosirea acestora, durere, jena, dureri de cap, oboseala, senzatia de nisip in ochi.

Manifestarile mai sus mentionate pot avea la baza mai multe cauze. Pot fi un deranj trecator sau pot fi indicatori ai unor afectiuni precum: blefarita sau blefaroconjunctivita, sindromul sicca, keratita, keratoconjunctivita, dar si iridociclita sau eroziuni corneene.

De preferat este ca parintii sa nu fie pusi in situatia de a afla informatii despre astfel de boli oculare, insa in acest sens efectuarea unui control oftalmologic este indispensabila. Orice amanare poate rezulta in consecinte nedorite.

De altfel purtarea unor ochelari de protectie se poate dovedi o experienta placuta pentru copiii. De acest lucru se asigura specialistii pediatri ai clinicii Kidoptik care, datorita experientei in lucrul cu cei mici, alaturi de aparatura performanta cu care efectueaza controlul – fara a-i incomoda pe pacienti, fac totul mai simplu. Optica medicala disponibila in aceeasi clinica simplifica totul. Copiii pot proba rame diverse la ei, iar lentilele sunt realizate sub supravegherea specialistului, pe baza prescriptiei medicale pe care acesta o elibereaza.

Cand totul este la indemana ca in aceasta clinica, totul este mai usor pentru parinti. Afla maimulte despre acest loc pe kidoptik.ro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.