De ce a crescut numarul incinerarilor in Romania?

by Anisoara Miron
De ce a crescut numarul incinerarilor in Romania?

Singurul lucru de care putem fi siguri in viata, este acela ca intr-o buna zi, nu vom mai exista pe acest pamant. Fireste, fiecare dintre noi ne dorim sa avem o viata vesnica, se ne bucuram de timpul petrecut alaturi de familie, alaturi de parinti, apoi alaturi de partenerii de viata, de copii si de nepoti.

Va veni ziua in care insa, vom parasi aceasta lume, insa ce este si mai frustrant, este ca nu stim nici cand, nici unde, si nici in ce circumstante se va intampla acest lucru, dar stim sigur ca mai devreme sau mai tarziu se va intampla.

Foarte multe persoane si-au pierdut viata in ultimele luni la nivel mondial, si chiar si in tara noastra, au existat decese, iar toate acestea au fost provocate de nou coronavirus, Covid-19.

Boala Coronavirus 2019 (COVID-19) este o boala care a fost identificata la sfarsitul anului 2019 si care a fost declarata pandemie la 11 martie. Exista unele masuri de bun-simt pe care le pot lua toti pentru a se proteja pe ei insisi si altii de raspandirea bolilor respiratorii precum COVID-19.

Coronavirusurile precum COVID-19 sunt raspandite cel mai adesea prin aer prin tuse sau stranut, printr-un contact personal strans (inclusiv atingerea si strangerea mainilor) sau prin atingerea nasului, a gurii sau a ochilor inainte de spalarea mainilor. Aceasta este o boala noua si inca invatam cum se raspandeste si gravitatea bolii pe care o provoaca.

Simptomele COVID-19 sunt febra, tuse, dificultati de respiratie sau dificultati de respiratie, frisoane, scuturare repetata cu frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gat si pierderi noi de gust sau miros. Simptomele pot aparea la 2-14 zile dupa expunere.

De obicei, atunci cand o persoana isi pierde viata, familia greu incercata are de ales daca doreste sa isi inmormanteze decedatul, sau daca opteaza pentru incinerarea acestuia.

Ei bine, acum, datorita situatiei in care ne aflam, datorita pandemiei de coronavirus, numarul persoanelor decedate si ingropate poate fi numarat pe degete.

In aceste vremuri tulburi, cand cu totii ne temem pentru sanatatea si pentru viata noastra, auzim cum in fiecare zi, multe persoane decedate au fost incinerate intr-un incinerator Covid Romania.

Din pacate se intampla astfel de lucruri, pentru ca multi oameni isi pierd viata din cauza acestui virus, insa din fericire, in Romania numarul persoanelor care si-au pierdut viata din aceasta cauza, este mult mai mic decat in alte tari precum Italia, Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii, si nu numai.

Si inainte de pandemie, numarul incinerarilor umane era in crestere in Romania, dat fiind faptul ca incinerarea este mult mai atractiva din punct de vedere financiar decat inmormantarea. O inmormantare poate costa chiar de 2-3 ori mai mult decat o incinerare umana.

Nu doar preturile mici au determinat familiile indoliate sa isi incinereze decedatii, ci si ultimele lor dorinte. Pentru unii dintre decedati, ultima dorinta inainte de a trece in lumea celor drepti, a fost aceea de a fi incinerati, asa ca familiile indoliate se conformeaza si ii incinereaza.

Acum insa, lucrurile sunt diferite, pentru ca majoritatea celor care isi pierd viata prin spitale din cauza virusului ucigas, ajung sa fie incinerati fara sa fi dorit acest lucru cand se aflau in viata.

Acum se practica incinerarea mortilor de Covid-19, datorita faptului ca totul se desfasoara rapid, incinerarea dureaza intre 1 si 3 ore, in functie de greutatea corpului si de masa corporala.

Intr-o zi, pot fi incinerate mai multe trupuri neinsufletite, insa de fiecare data, incinerarea se va face individual, chiar si acum, cand crematoriile au foarte mult de lucru din cauza deceselor cauzate de Covid-19.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.