Cum se face tiramisu pas cu pas?

by Anisoara Miron
Cum se face tiramisu pas cu pas?

Cu totii suntem constienti de faptul ca alimentatia are un rol deosebit de important in viata noastra, si stim de-asemenea cat de important este sa respectam cele trei mese principale ale zilei.

Este foarte important sa mancam doar alimente sanatoase, atat la micul dejun, cat si la pranz si la cina. Si de-asemenea, este foarte important sa nu sarim peste nici una din aceste trei mese principale ale zilei.

Apoi, dupa fiecare masa este important sa avem si o gustare. In timpul saptamanii, putem avea la desert fie un cozonac delicios de la Boromir, fie putem avea diferite sortimente de prajitura, fie turta dulce sau fursecuri.

In week-end insa, lucrurile se schimba in mod considerabil. Fiecare are mai mult timp liber, si isi poate “face de cap” in bucatarie, pregatind diferite deserturi, iar o adevarata delicatesa este fara doar si poate tiramisu.

Tiramisu este desertul preferat al generatiei tinere, iar in cele ce urmeaza vom vedea ce ingrediente sunt necesare pentru o reteta prajitura Tiramisu, dar si cum se face o asemenea prajitura cu adevarat delicioasa.

Din acest motiv, daca doriti sa faceti un Tiramisu delicios, pe care sa il savurati dupa una din cele trei mese principale ale zilei, recomandarea noastra este sa ramaneti alaturi de noi pana la final, si sa cititi reteta. Cu siguranta merita.

Asadar, pentru a face cel mai bun tiramisu, aveti nevoie de 200 de mililitri de cafea tare, aveti de-asemenea nevoie de 40 de mililitri de coniac, 4 oua, 50 de grame de zahar, 500 de grame de mascarpone, 150 de grame de piscoturi si 2 – 3 linguri de cacao.

Avand aceste ingrediente la dispozitie, este important sa stii si cum sa le folosesti, asa ca vom discuta despre reteta pentru cel mai bun Tiramisu in continuare.

Ei bine, mai intai de toate trebuie sa faceti cafeaua si sa o lasati la racit, dupa care urmeaza sa pregatiti si celelalte ingrediente. Intre timp, pana cand se raceste cafeaua, trebuie sa separati albusurile de galbenusuri in doua vase, iar ulterior sa puneti zaharul peste galbenusuri.

Veti avea nevoie de un mixer,pe care sa il setati la viteza medie, iar apoi sa amestecati galbenusurile cu zaharul. Va trebui sa mixati galbenusurile cu zaharul aproximativ doua minute, timp in care zaharul se va dizolva complet.

Apoi, frecati mascarpone pana in momentul in care se inmoaie putin, iar ulterior puneti crema peste galbenusuri. Folositi mixerul si amestecati branza mascarpone cu crema de galbenusuri timp de aproximativ 1 minut, pana in momentul in care obtineti o crema care are aspectul lucios.

Mixati apoi albusurile aproximativ doua minute, pana cand obtineti o crema care se desprinde de vas, iar peste crema respectiva (crema de galbenusuri si mascarpone) adaugati albusurile batute spuma, si amestecati.

Apoi, va trebui sa luati piscoturile si sa le inmuiati in siropul facut din cafea cu coniac (se poate si sa nu folositi coniac si sa inmuiati piscoturie doar in cafea). Dupa ce inmuiati bine piscoturile, urmeaza sa le asezati intr-o tava.

Dupa ce ati pus piscoturile in tava, peste acestea adaugati jumatate din crema de mascarpone, iar ulterior adaugati un alt strat de piscoturi. Apoi, intindeti restul de crema de mascarpone ramasa, dupa care deasupra, presarati cacao.

Cam asta este tot, si tiramisu este gata. Trebuie acum sa puneti tava cu tiramisu la frigider cel putin 3 ore pentru a se intari, dupa care se poate gusta. De preferat ar fi ca acesta sa fie facut seara, si sa fie lasat la frigider pana dimineata. In acest fel va fi suficient de tare pentru a putea fi savurat dimineata dupa micul dejun.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.