Cum se curata si se dezinfecteaza suprafetele?

by Anisoara Miron
Cum se curata si se dezinfecteaza suprafetele?

Deja dupa cum toata lumea bine stie, ne confruntam cu una dintre cele mai dificile perioade ale existentei noastre, si anume cu pandemia de Covid – 19, pandemie care ne-a dat viata complet peste cap.

Datorita acestui virus Sars Cov 2, au murit o multime de oameni, iar multi altii sunt infectati in clipa de fata si sunt acasa, unde se trateaza. Exista localitati in care pur si simplu nu mai este loc in spitale, asa ca pacientii sunt tratati acasa, in mod special cei care nu prezinta simptome, si cei care prezinta simptome usoare.

In aceste conditii, sunt necesare cele mai bune servicii de dezinfectie case atat in locuintele in care nu exista o persoana confirmata cu Covid – 19, cat mai ales in casele in care exista persoane confirmate cu acest virus, pentru ca restul familiei sa nu se imbolnaveasca.

Vom discuta in randurile care urmeaza despre acest subiect, si veti putea afla cum se curata si cum se dezinfecteaza suprafetele. Din acest motiv, este extrem de important sa cititi acest articol pana la final, mai ales acum, cand ne aflam in plina pandemie.

Cum se curata si se dezinfecteaza

Suprafete dure (neporoase)

Este extrem de important sa purtati manusi de unica folosinta atunci cand va ocupati de curatarea si dezinfectarea suprafetelor. Manusile trebuie aruncate dupa fiecare curatare. In cazul in care alegeti sa utilizati manusile care sunt reutilizabile, acele manusi trebuie sa fie dedicate curatarii si dezinfectarii suprafetelor pentru COVID-19 si nu trebuie utilizate in alte scopuri.

Este extrem de important sa respectati toate cerintele si recomandarile producatorului pentru produsele de curatare si dezinfectare utilizate. Curatati mainile imediat dupa indepartarea manusilor.

Daca suprafetele sunt murdare, acestea trebuie curatate cu detergent sau apa si sapun inainte de dezinfectare.

Alte sfaturi utile pentur curatare si dezinfectare:

  • Cititi si urmati intotdeauna instructiunile de pe eticheta pentru a va asigura o utilizare sigura si eficienta.
  • Purtati protectie a pielii si luati in considerare protectia ochilor pentru pericolele potentiale de stropire.
  • Asigurati o ventilatie adecvata.
  • Nu utilizati mai mult decat cantitatea recomandata pe eticheta.
  • Folositi apa la temperatura camerei pentru diluare (daca nu se specifica altfel pe eticheta).
  • Evitati amestecarea produselor chimice.
  • Etichetati solutiile de curatare diluate.
  • Depozitati si utilizati substante chimice la indemana copiilor si a animalelor de companie.

Nu trebuie sa mancati, sa beti, sa respirati sau sa injectati aceste produse in corpul dumneavoastra sau sa aplicati direct pe piele, deoarece acestea pot provoca vatamari grave. Nu stergeti sau nu scaldati animalele de companie cu aceste produse sau cu alte produse care nu sunt aprobate pentru uz animal.

Trebuie luate consideratii speciale pentru persoanele cu astm si nu ar trebui sa fie prezente atunci cand se intampla curatarea si dezinfectarea, deoarece acest lucru poate declansa exacerbari ai astmului.

Urmati instructiunile producatorului pentru toate produsele de curatare si dezinfectare. Cititi eticheta produsului pentru concentratia corecta de utilizat, metoda de aplicare si timpul de contact.

Solutiile de inalbire pentru uz casnic diluate pot fi utilizate daca este adecvat pentru suprafata. Inalbitorul de uz casnic neexpirat este eficient impotriva coronavirusurilor atunci cand este diluat corespunzator:

  • Utilizati inalbitor care contine 5,25% -8,25% hipoclorit de sodiu. Nu utilizati un produs de inalbire daca procentul nu este in acest interval sau nu este specificat.
  • Urmati instructiunile de aplicare ale producatorului pentru suprafata, asigurand un timp de contact de cel putin 1 minut.
  • Asigurati o ventilatie adecvata in timpul si dupa aplicare.
  • Verificati daca produsul nu depaseste data de expirare.
  • Nu amestecati niciodata inalbitor de uz casnic cu amoniac sau orice alt detergent. Acest lucru poate provoca probleme de respiratie care pot fi foarte periculoase.

Pregatiti o solutie de inalbitor amestecand 4 lingurite de inalbitor de 5,25-8,25% pe litru de apa la temperatura camerei. Solutiile de inalbire vor fi eficiente pentru dezinfectare pana la 24 de ore. Se pot utiliza si solutii de alcool cu ​​cel putin 70% alcool.

Dezinfectarea suprafetelor moi

Pentru suprafetele moi (poroase), cum ar fi podeaua mochetata, covoarele si draperiile, indepartati contaminarea vizibila daca este prezenta si curatati-le cu detergenti corespunzatori indicati pentru utilizare pe aceste suprafete.

Dupa curatare spalati articolele dupa caz, in conformitate cu instructiunile producatorului. Daca este posibil, spalati articolele folosind cea mai calda setare de apa adecvata pentru articole si articole uscate complet.

Dezinfectarea electronicelor

Pentru dispozitivele electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele, ecranele tactile, telecomenzile si tastaturile, eliminati contaminarea vizibila, daca este prezenta. Urmati instructiunile producatorului pentru toate produsele de curatare si dezinfectare.

Luati in considerare utilizarea capacelor stergatoare pentru electronice. Puteti sa folositi si servetelele umede astfel incat sa dezinfectati si sa curatati ecranele tactile ale telefoanelor si ale tabletelor.

Acestea sunt asadar, cateva dintre solutiile pe care le puteti incerca personal acasa astfel incat sa va asigurati ca dezinfectati si curatati suprafetele. Cea mai buna solutie insa, este sa apelati la serviciile specialistilor in servicii de dezinfectie. Acestia folosesc doar produse de calitate superioara, iar acest lucru este extrem de important, mai ales in clipa de fata si in conditiile actuale.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.