Cum sa organizezi vasele in bucatarie ?

by Anisoara Miron
Cum sa organizezi vasele in bucatarie ?

Fa-ti bucataria functionala si lasa deoparte haosul! Invata sa iti aranjezi vasele intr-un mod corect si astfel vei gasi obiectul cautat intr-un timp scurt si fara prea multe batai de cap.

Farfuriile

Fiind elementele cheie intr-o bucatarie, ele au nevoie de spatiu separat fata de celelalte obiecte . Daca ai un mobilier ce iti permite sa ai un spatiu generos, atunci depoziteaza toate  farfuriile intr-un singur loc, eventual un spatiu ce se deschide pe baza de usa si nu de sertar. Daca faci asta, atunci cand te grabesti sa asezi masa, vei scuti timp cautand o anume farfurie pentru ca ele vor fi asezate frumusel intr-o singura parte a mobilierului din bucatarie.

Ca alegi sa cumperi un set de farfurii adanci sau plate, colorate sau uni, farfuriile vor fi intodeauna elementele cheie intr-o bucatarie fiind cele mai folosite zi de zi. Incearca sa asezi seturile de farfurii fiecare la locul lor si de cate ori  termini stransul mesei, ai grija ca toti membrii familiei sa stie unde au de asezat aceste obiecte. Nu vrei sa iti strice feng shui-ul, nu?

Portelanul si argintariile

Daca ai farfurii de portelan sau din alt material scump, indicat este sa le patrezi in cutia lor originala si sa le depozitezi undeva la loc ferit de agitatia zilnica.

Tigaile

Pe acestea e recomandat sa le pastrezi intr-un loc aproape de aragaz/cuptor pentru a te putea folosi de ele rapid.

Oalele

Daca spatiul iti permite, pastreaza-le ca si tigaile, intr-un loc aproape de spatiul tau de gatit.

Restul obiectelor

Cutitele se pastreaza de obicei pe blatul de lucru pentru a fi la indemana atunci cand avem nevoie dar acordati o atentie sporita in cazul lor mai ales daca aveti copii; evitati sa le puneti la indemana lor si  sa fie cat mai departe de marginile mobilierului.

Tacamurile se tin de obicei in sertar, in suportul special pentru ele; Celelalte vase:  boluri de plastic, boluri de yena , tavi pt prajituri, etc ar trebui depozitate intr-un singur loc si daca locuinta va permite sa aveti o mini debara pentru a va putea organiza mai bine.

Ceea ce este important intr-o bucatarie este o buna organizare si indiferent de cat de multe obiecte am avea si un spatiu limitat, daca stim sa le asezam corect si fiecare va avea locul sau, atunci totul va arata perfect.

Vasele decorative sau recipentele mici

Vasele decorative de expl o vaza, o fructiera, un bol colorat in care tinem alune sau fructe uscate, acestea le putem lasa la vedere mai ales daca au o forma si culoare placuta . Acest lucru e valabil si pentru recipientele de sare/piper /ulei/otet !

Nu le ascunde prin sertare sau dulapuri pentru ca acestea vor da un aer placut bucatariei tale si nu vor incurca cu nimic , pe nimeni! Cu cat esti mai organizat de la inceput si iti asezi lucrurile in ordine, cu atat vei aprecia mai mult timpul petrecut in bucatarie, gatind pentru familie sau prieteni sau de ce nu, doar pentru tine!

De ce ai nevoie de cele mai bune farfurii?

O farfurie este un vas larg, concav, dar in principal plat, pe care se poate servi mancarea . O farfurie poate fi folosita si in scopuri ceremoniale sau decorative.

Majoritatea farfuriilor sunt circulare, dar pot fi de orice forma sau din orice material rezistent la apa. In general, farfuriile au margini ridicate, fie printr-o curbura in partea de sus, fie printr-o zona mai larga la margini sau o portiune ridicata pe marginiel superioare.

Vasele fara buza, mai ales daca au un profil mai rotunjit, sunt susceptibile de a fi considerate boluri, la fel ca vasele foarte mari cu forma de farfurie.

In cultura occidentala si in multe alte culturi, farfuria este forma tipica de vas de pe care se mananca alimente si pe care este servita mancarea nu foarte lichida. Principalul rival este castronul care predomina in ambele scopuri in Asia de Sud, Asia de Sud – Est si Asia de Est culturi, de exemplu.

Farfuriile sunt realizate in mod obisnuit din materiale ceramice, cum ar fi portelan, faianta si gresie, precum si alte materiale traditionale, cum ar fi sticla, lemnul sau metalul; ocazional, s-a folosit piatra. In ciuda unei game largi de materiale plastice si alte materiale moderne, ceramica si alte materiale traditionale raman cele mai frecvente, cu exceptia utilizarilor specializate, cum ar fi farfuriile pentru copiii mici.

Portelanul si osul au fost candva materiale de lux, dar astazi farfuriile din os au disparut de mult iar portelanul este foarte comun. Farfuriile metalice ieftine, care sunt cele mai durabile, raman comune in lumea in curs de dezvoltare.

Farfuriile de unica folosinta, care sunt adesea fabricate din pasta de plastic sau hartie sau dintr-un compozit (hartie acoperita cu plastic), au fost inventate in 1904 si sunt concepute pentru a fi utilizate o singura data. De asemenea, pot fi utilizate rasini melaminice sau sticla calita, cum ar fi Corelle.

 

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.