Cat de importanta este protectia DDoS in planul de gazduire domeniu?

by Anisoara Miron
Cat de importanta este protectia DDoS in planul de gazduire domeniu

Daca vrei sa ai o afacere online de succes, este esential sa alegi un plan de gazduire domeniu securizat. In caz contrar, website-ul tau va fi vulnerabil in fata atacurilor cibernetice create de hackeri si de organizatii malware.

Una dintre cele mai mari amenintari ale prezentei tale pe internet este atacul de tip DDoS. Acesta iti poate distruge complet reputatia, deoarece impiedica vizitatorii sa-ti acceseze paginile. De aceea, este necesar sa alegi o firma de hosting care sa ia toate masurile de protectie necesare impotriva unor astfel de amenintari.

Ce este un atac DDoS?

Denumirea DDoS este acronimul de la ‘’Distribution Denial Of Service’’ si implica o retea mare de computere botnet, pe care persoanele rau intentionate le utilizeaza pentru a-ti accesa website-ul. Rezultatul final este un volum enorm de trafic fals, care va fi redirectionat catre serverul de gazduire domeniu.

Scopul este cel de a suprasolicita resursele si de a impiedica potentialii clienti sa mai poata naviga. Indiferent ca atacul are loc pe intregul website sau doar pe anumite parti ale acestuia, prea multi vizitatori epuizeaza oricum latimea de banda si duc la acelasi scenariu.

Cine lanseaza astfel de atacuri?

In general, atacurile de tip DDoS sunt lansate de catre hackerii care isi doresc sa extraga de la tine date personale sau de afaceri. In aceasta situatie, exista probabil si alte atacuri la care tu si firma de gazduire domeniu trebuie sa faceti fata.

In unele cazuri, este foarte posibil sa fie implicat un concurent ce doreste sa te depaseasca. Daca ai un magazin cu produse fizice, probabil stii deja faptul ca ai parte de o competitie puternica si este greu sa te ridici in motoarele de cautare. Atunci cand apari in primele rezultate in Google, sansele sunt foarte mari sa existe competitori care sa-si doreasca sa-ti ruineze reputatia pentru a beneficia de un avantaj in motorul de cautare.

Este vorba despre o competitie neloiala, insa des practicata. Atacurile DDoS pot avea loc si asupra aplicatiilor mobile. Indiferent de situatie, se folosesc multe adrese IP, astfel ca este destul de greu sa detectezi sursa principala.

Cum poti preveni un atac DDoS prin intermediul serviciului de gazduire domeniu?

Chiar daca aceste atacuri reprezinta amenintari serioase, se pot preveni intr-un mod destul de simplu. Unele firme de hosting pot solicita taxe suplimentare pentru a-ti oferi un VPS protejat impotriva acestora. Totusi, ar fi mai bine sa cauti un furnizor care sa ofere acest beneficiu in mod gratuit. Dupa ce gasesti unul, structura de server specializata va crea o bariera ce filtreaza traficul de intrare, in asa fel incat doar cel autentic sa poata trece de aceasta.

O alta optiune este utilizarea unui CDN. O retea de distributie de continut poate ingreuna un asemenea atac, deoarece website-ul tau ramane gazduit in mai multe zone. In cazul unei aplicatii, se poate instala si un firewall. Discuta cu furnizorul de gazduire domeniu si vei afla ce alte masuri de preventie sunt necesare in cazul tau.

Cat de periculoase sunt atacurile DDoS?

Majoritatea afacerilor online nu dispun de suficiente resurse pentru a rezista unui atac DDoS. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa investesti intr-un plan de hosting mult mai scump. Exista suficiente optiuni rentabile, trebuie doar sa studiezi putin piata. Achizitioneaza un pachet de gazduire web nou si asigura-te ca masurile de protectie necesare sunt incluse in acesta!

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.