Cand este necesar sa se efectueze o deratizare?

by Anisoara Miron
Cand este necesar sa se efectueze o deratizare?

Gasirea sobolanilor sau soarecilor acasa este una dintre cele mai neplacute si infricosatoare experiente cu care oamenii se pot confrunta. Credem ca aceste animale sunt tipice caselor abandonate sau exclusiv zonelor rurale.
Cu toate acestea, astazi, chiar si in cele mai moderne si curate orase, putem fi victime ale vizitei neasteptate a unei rozatoare.

Sa nu pierdem din vedere faptul ca traiesc in canale si, chiar daca nu le vedem, exista milioane si milioane de sobolani si soareci sub fundatiile noastre. De aceea, deratizarea in tara noastra si in alte orase si comunitatile lor, este importanta. In prezenta unui rozatoare in casa noastra, trebuie sa mergem rapid la serviciile unei companii de combatere a daunatorilor, inainte ca numarul de exemplare sa fie mare si situatia sa iasa de sub control.

Ce este deratizarea?

Deratizarea este eliminarea sobolanilor si soarecilor folosind sisteme de bariera si alte produse, cu scopul ca soarecii sa nu intre in locuinta si sa le elimine pe cele deja interioare.

 Profesional 3d Deratizare te ajuta sa obtii cele mai bune rezultate cand vrei sa scapi de sobolani si alti invadatori.

Exista diferite produse care pot fi folosite pentru a ucide soarecii. Unele dintre ele sunt substante chimice care afecteaza sanatatea rozatoarelor si le ucid. In timp ce alte masuri sunt fizice si constau in plasarea de bariere care impiedica trecerea animalului la casa noastra.

Cand o rozatoare intra intr-o locuinta, se datoreaza faptului ca cauta hrana pentru a supravietui. Foamea si instinctul de supravietuire ascute ingeniozitatea, astfel incat o rozatoare infometata este capabila sa se strecoare prin orice fisura. Va fi necesar sa se respecte bine fiecare colt al casei, pentru a detecta posibilele accesari si cuiburi de sobolani si soareci. Odata localizata, se efectueaza deratizarea in sine.

De ce este importanta deratizarea unitatilor zootehnice?

Prevenirea este un element foarte important in lupta impotriva bolilor infectioase si a altor boli ale oamenilor si animalelor. Deratizarea instalatiilor de crestere a animalelor este necesara pentru a mentine igiena primara si pentru a preveni aparitia bolilor.

Masurile de baza de prevenire in unitatile zootehnice se refera la acuratetea de intretinere tehnica, controlul organismelor daunatoare (microorganisme, insecte, rozatoare), masuri generale de igiena–sanitare preventive de sanatate plus, izolarea si diagnosticarea si diagnosticarea si tratamentul terapeutic in timp util al animalelor bolnave.

Bolile infectioase si contagioase vor lasa consecinte pentru animalele secolului, reproducerea si comportamentul animalelor. In plus fata de animale, bolile infectioase si contagioase pot pune in pericol grav sanatatea persoanelor care intra in contact cu animalele infectate.

Cand mentionati controlul rozatoarelor, ganditi-va la distrugerea rozatoarelor daunatoare (soareci si sobolani), care direct sau indirect pot fi purtatori ai diferitelor infectii si boli. Ciuma, tifosul, holera, rabia, tuberculoza, antraxul si trichineloza sunt doar cateva dintre ele.

Pe langa transmiterea bolilor, rozatoarele provoaca si daune economice, deoarece prin gasirea hranei, distrug ceea ce nu se incadreaza in aceasta categorie (cabluri, tevi, lemn, tesaturi).

Modalitati de a efectua controlul rozatoarelor

Se efectueaza controlul mecanic, biologic, bacteriologic si chimic al daunatorilor de fond. In functie de domeniul de aplicare al procesului in sine, acesta poate fi local (unul sau mai multe obiecte) sau general (Zona specifica).

Mijloacele mecanice primare (soareci de soareci, capcane de sobolan si plase de stabilire in diferite deschideri) este cea mai veche metoda care poate fi folosita si astazi pentru a lupta impotriva unui numar mai mic de rozatoare.

Prin bacteriologic, metoda de lupta este deservita de diferite tipuri de microorganismecare provoaca epizootii artificiale (moartea unui numar mare de animale) de rozatoare.

Controlul rozatoarelor -cei mai frecvent utilizati agenti chimici (prafuri, pasta, granule, lichide si gaze) de obicei amestecate cu alimente sau apa sub forma de momeli. Din raticide chimice sunt: alge, carbonat de bariu, fosfina, fosfura de zinc, trioxid de arsenic, acid cianhidric, acetat de sodiu, sulfat de taliu, anticcolina si tomorina.

Cum este procesul de control al rozatoarelor?

Pentru a fi eficienta si pentru a mentine igiena necesara in instalatiile de reproducere si reproducere a animalelor, deratizarea trebuie efectuata de 4 ori pe an.

Inainte de a efectua deratizarea in sine, este necesar sa se stabileasca prezenta oamenilor si a animalelor in anumite instalatii afectate.

Alimentele fara otravuri sunt pregatite pentru a determina directia rozatoarelor si numarul lor aproximativ pe baza numarului de momeli de testare ingerate. Odata ce detaliile sunt stabilite, momelile cu otrava trebuie expuse ori de cate ori rozatoarele le consuma si se reinnoiesc zilnic.

Soarecii sunt curiosi, asa ca iau cu usurinta momeala, in timp ce la sobolani povestea este diferita. Sobolanii lor nomofobi (se tem de nou si de necunoscut), asa ca pentru o vreme ignora mancarea care le este oferita, iar cand decid sa o incerce, sacrifica individul mai in varsta. De aceea se folosesc otravuri cu miscare lenta, astfel incat sobolanii sa moara mai incet si fara simptome severe.

Odata ce procesul de deratizare este complet, momelile ramase sunt necesare. Sunt colectate si eliminateimpreuna cu rozatoarele moarte.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.