Aspectul neplăcut al coşurilor cauzate de acnee îi afectează cel mai frecvent pe tineri şi adolescenţi. Însă nu doar ei pot întâmpina aceste probleme. Şi adulţii pot avea aceste probleme. Practic, oricui îi pot apărea coşuri indiferent de vârstă sau de tipul pielii.
Chiar dacă suntem foarte grijulii şi respectăm o anumită rutină, tot ne putem confrunta cu aceste defecte neplăcute pe piele. De ce ? Cauzele sunt multiple. Poate fi chiar de la produsele pe care le folosim pentru rutina zilnică.
După cum ştim deja, există mai multe tipuri de ten, gras, mixt, uscat, etc., iar pielea fiecărei persoane este diferită. Dacă, de exemplu, cea mai bună prietenă are o serie de produse minune pe care le foloseşte, cu rezultate extraordinare, s-ar putea ca pentru propriul ten să nu fie tocmai potrivite. De aceea este important să ne personalizăm rutina de îngrijire, în funcţie de tipul tenului.
Dacă avem un coş, este normal să încercăm tratamente anti acneice, însă folosirea în exces a tratamentelor de acest gen poate duc chiar la reapariţia lor. Aşadar, trebuie să folosim totul cu măsură, chiar şi aceste tratamente.
Se spune că este bine să ne exfoliem tenul, tocmai pentru că o exfolierea moderată va îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii. Dar procesele de exfoliere în exces va elimina atât celulele dăunătoare, cât şi pe cele sănătoase care de fapt protejează pielea. Ultima, dar nu cea din urmă, este alimentaţia.
O vorbă spune că frumuseţea vine din interior. Acumularea de toxine şi o alimentare necorespunzătoare, duce inclusiv la probleme cu pielea. În locul unui hamburger, oricât de apetisant ar părea, mai bine încearcă o salată de fructe. Tenul îţi va fi recunoscător, iar imaginea ta va arăta de milioane.
Dacă totuşi continui să te confrunţi cu supărătoarea problemă a coşurilor şi aspectul inesteric pe care acestea le dă, procedeul de peeling chimic anti acnee este soluţia. Ce este acesta şi în ce constă ? Peelingul chimic este un tratament foarte util în tratarea diverselor boli de piele.
Diverşi acizii precum cel salicilic, acidul glicolic sau tricloracetic (numit pe scurt TCA) sunt folosiţi pentru a exfolia stratul de celule moarte şi pentru a îndepărta stratul superficial al pielii prin, intermediul unui mecanism numit „peeling”. Cu alte cuvinte, spunem că „pielea se cojeşte”.
Însă nu trebuie să vă gândiţi la ceva dureros, iar rezultatele sunt uimitoare. Pe măsură ce pielea întră în procesul de vindecare, se creeză un nou strat superior al pielii, ridurile sunt reduse, la fel şi cicatricile cauzate de coşuri şi acneea în sine.
Avantajul este că nu doar scăpăm de acnee, dar şi textura pielii este îmbunătăţită, iar nuanţa şi pigmentul tenului se normalizează. Ştii cum să te pregăteşti pentru un peeling chimic anti acnee ?
Dacă te-ai hotărât să treci pe la o clinică specializată în astfel de tratamente, aşa cum este Icon Beauty Studio, specialiştii recomandă să eviţi expunerea la soare pe cât posibil. Medicul dermatolog îţi poate recomanda o anumită rutină de îngrijire înaintea procedurii propriu-zise, tocmai pentru că aceasta să fie mai eficientă, iar exfolierea să se producă mai repede şi mai uşor.
Însă tratamentul nu trebuie continuat chiar până în ultima zi, înainte de a începe procedura. Lasă-ţi tenul să respire, cum s-ar zice! Când eşti programată la cabinet, faţa trebuie să fie curată, fără să aplici vreun fel de machiaj şi dacă se poate, evită şi parfumul. Pentru început, medicul care va realiza această procedură, începe prin a curăţa impurităţile şi sebumul.
Apoi urmează aplicarea aciziilor aleşi pentru procesul de peeling. În funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi tipul acizilor, tipul de ten, anumite probleme şi specificităţi ale pielii, soluţia este lăsată să acţioneze pe faţă până la 10 minute.
Urmează apoi neutralizarea acestui prim acid aplicat, tocmai pentru a împiedica efectul de distrugere a celulelor moarte. O acţiune controlată pentru a evita alterarea celorlalte straturi ale pielii, bariera protectoare.
După ce pielea este complet curăţată, se aplică un strat de cremă sau loţiune cu factor de protecţie solară. Aceasta are rolul de a proteja pielea care a fost supusă tratamentului şi este proaspăt exfoliată. În cabinet, asta a fost tot, dar urmează un tratament post îngrijire, de care trebuie să ai mare grijă, acum că pielea a devenit sensibilă după procesul de exfoliere sau peeling chimic anti acnee.
În primul rând, până a doua zi, nu este bine să te machiezi, să aplici produse cosmetice pe ten. Nici expunerea la soare nu face bine, până când pielea se va regenera complet, deoarece în zona arsă de soare, în loc de un bronz frumos, este posibil să apară cicatrici şi nu ne dorim deloc asta.
Cu puţină atenţie, îngrijire corespunzătoare şi o grijă deosebită după acest tip de tratament, tenul va arăta spectaculos, iar tu te vei simţi perfect.