6 cauze pentru care frigiderul nu raceste

by Anisoara Miron
6 cauze pentru care frigiderul nu raceste

Pentru a detecta mai repede problemele pe care frigiderul le are, in acest articol iti vom prezenta cele mai frecvente defectiuni care apar dupa utilizarea indelungata a acestui aparat electronic. In timp ce anumite probleme au solutii relativ simple, in cazul altor probleme va trebui sa apelezi la un specialist.

Cea mai frecventa defectiune este temperatura necorespunzatoare a frigiderului; in cele mai multe cazuri temperatura din interiorul frigiderului este mult prea ridicata. Asadar, AfacereaZilei.ro iti spune ce sa faci atunci cand un frigider Beko nu se raceste.

Raspunsurile la urmatoare intrebari te vor ajuta sa iti dati seama de ce frigiderul nu se raceste, iar noi iti sugeram sa incepi mai intai cu sarcinile usoare pe care le poti face singur. Daca aceste ajustari simple nu rezolva problema, este timpul sa apelezi la profesionisti.

Nu uita sa consulti mai intai cartea tehnica pentru a te informa cu privire la modul in care iti poti ingriji corect frigiderul. Tot in cartea tehnica sunt prezentate rezolvari pentru cele mai frecvente probleme care apar in urma utilizarii indelungate a frigiderelor, iar anumite companii chiar pun la dispozitie personal care sa te ajute in rezolvarea acestora.

1. Sunt gresite setarile termostatului frigiderului?

In cazul in care frigiderul nu mai raceste, ar trebui sa verifici mai intai termostatul. Aceasta fiind cea mai intalnita problema, iti recomandam sa schimbi setarile termostatului.

2. Bobinele frigiderului sunt pline de praf?

Daca ai neglijat bobinele frigiderului, va trebui sa le cureti cat mai curand posibil. Cand se aduna praf pe ele, bobinele nu pot regla corect temperatura interioara a frigiderului. Din fericire, poti rezolva rapid aceasta problema.

Localizeaza bobinele aparatului – acestea sunt de obicei in partea din spate sau in partea de jos a frigiderului – si foloseste o perie pentru a sterge praful. Pentru a iti mentine frigiderul in buna functiune, iti recomandam sa cureti bobinele de cateva ori pe an.

3. Garniturile frigiderului sunt uzate?

In timp, sigiliile din jurul usilor frigiderului, cunoscute sub numele de garnituri, se uzeaza. Cand se intampla acest lucru, usa frigiderului nu se inchide bine, iar temperatura din interiorul frigiderului creste. Verifica daca garniturile prezinta fisuri, rupturi sau sunt slabite. Daca da, va trebui sa apelezi la un profesionist pentru a le inlocui.

4. Frigiderul ar putea fi supraincarcat?

Cand ai aruncat alimentele alterate din frigider? Daca nu iti amintesti, este timpul sa arunci toate alimentele pe care nu le vei mai consuma. Aerul rece nu poate circula corespunzator in momentul in care frigiderul este supraincarcat.

5. Motorul ventilatorului functioneaza?

In cazul in care motorul ventilatorului este uzat, va trebui sa apelezi la un specialist pentru a-l schimba. Motorul ventilatorului este responsabil pentru circulatia aerului rece si, daca nici frigiderul, nici congelatorul nu se racesc corect, cel mai probabil aceasta piesa s-a defectat.

6. Ventilatorul functioneaza?

Daca frigiderul nu se raceste corect, dar congelatorul are temperatura optima pentru inghet, motivul este un ventilator defect.

Zgomotul produs de frigider, in momentul in care acesta functioneaza, este un alt indiciu ca un ventilator s-a defectat. Si in acest caz va trebui sa apelezi la un specialist.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.