Vrei sa iti decorezi exteriorul pentru Craciun? Iata cateva sfaturi!

by Anisoara Miron
Vrei sa iti decorezi exteriorul pentru Craciun? Iata cateva sfaturi!

Iata-ne la inceputul lunii decembrie si deja, spiritul Craciunului se face simtit! Pentru a va bucura pe deplin de bucuria sarbatorilor, nimic nu mai este decat sa va inseninati casa cu decoratiuni de Craciun!

De la brazi de Craciun la lumanari, inclusiv lumini de Craciun, ideile nu lipsesc. Cu toate acestea, trebuie sa ramaneti precauta pentru a va instala decoratiunile in siguranta. Ce decoratiuni de Craciun sa alegi? Cum sa le instalezi in siguranta? Iata sfaturile noastre. Nu uita de instalatii de Craciun exterior.

Cum sa-ti alegi decoratiunile de Craciun in aer liber?

Cand se lasa noaptea in luna decembrie, nu exista nimic ca sa vezi fatadele caselor luminandu-se. In ceea ce priveste decoratiunile de Craciun in aer liber, exista doua variante posibile: luminite de Craciun si elemente decorative de asezat in gradina sau pe pereti (ren sau brad luminos, om de zapada animat sau Mos Craciun etc.).

Puteti alege dintre ghirlande de Craciun multicolore, monocrome, palpaitoare sau cu lumina constanta. Unele au un timmer, care va permite sa aveti 3 pana la 8 efecte de lumina diferite.

Pentru o redare armonioasa a decoratiunilor tale de Craciun, aseaza ghirlandele astfel incat sa evidentiezi elementele arhitecturale ale locuintei tale: de-a lungul unei poteci, pe balustrada unui balcon, in jurul ferestrelor, la marginile peretilor. Totul depinde de ceea ce vrei sa evidentiezi.

De asemenea, puteti infasura ghirlande in jurul stalpilor daca aveti o veranda, in jurul balustradei sau in jurul copacilor din gradina. Bineinteles, pentru a avea o priveliste placuta, intretinerea exterioara a casei trebuie sa se fi facut dinainte. Cand vine vorba de tipuri, aveti mai multe optiuni disponibile.

Peste tot exista ghirlande traditionale, dar si ghirlande electrice cu energie solara. In timp ce acestea au avantajul de a nu necesita o priza in apropiere, fiind economice si ecologice, ofera iluminare de intensitate mai mica, sau chiar nu se aprind in zilele cele mai intunecate.

Alternativa buna: lumini LED de Craciun. Nu se incalzesc, consuma mai putina energie si pot fi folosite cativa ani inainte de a se deteriora.

Garantiile de securitate ale ghirlandei electrice

Daca investesti in noi lumini de Craciun, fa-ti timp pentru a revizui garantiile de siguranta inainte de a face alegerea. Ghirlandele de exterior trebuie sa aiba un cod IP (Index de protectie).

Acest cod este format din doua cifre: prima indica rezistenta sistemului electric in cazul intrarii unui obiect strain in sistem; al doilea indica gradul de etanseitate la apa. Exista astfel ghirlande care variaza de la un IP23 la un IP44.

Cum sa instalati in siguranta luminile de Craciun?

Pentru a va configura luminile si alte decoratiuni de Craciun in aer liber, incepeti prin a face un bilant al sursei de alimentare. Unde sunt pozitionate prizele? Cum se instaleaza ghirlandele astfel incat sa nu existe cabluri peste tot?

Pentru a vedea mai clar si pentru a preveni ca frunzele moarte ale copacilor sa strice decorul sau sa se blocheze in conexiuni, va sfatuim sa va pregatiti gradina pentru iarna in prealabil: curatati-o, faceti o tunsoare finala a gazonului, curatati jgheaburile, taiati gard viu daca este necesar.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.