Sunt beneficiar al unei asigurari de viata?

by Anisoara Miron
Sunt beneficiar al unei asigurari de viata?

Asigurarea de viata este o polita care acopera cheltuielile cauzate de decesul asiguratului sau pentru ca acesta sa obtina profitabilitatea banilor sai. Exista 2 tipuri de asigurari de viata: economii de viata si risc de viata.

OVB Allfinanz Romania este locul in care vei putea gasi mai multe astfel de asigurari.

Asigurarea de viata este furnizorul de protectie impotriva decesului si a dizabilitatii. Datorita acoperirii sale, este un produs de asigurare pe scara larga, deoarece reprezinta un mare ajutor pentru rude si rude atunci cand are loc decesul sau invaliditatea asiguratului, mai ales atunci cand acestea depind direct de veniturile lor sau sunt legate de un imprumut de orice fel.

La momentul contractarii unei polite de viata, precum si pentru a subscrie orice alta asigurare, este important sa fie clar despre ce tipuri de asigurari de viata exista, care sunt acoperirile lor, cine ar trebui sa o angajeze si unde.

Ce este asigurarea de viata?

Asigurarea de viata face parte din asigurarea destinata persoanelor fizice si consta in plata unei prime prevazute anterior pentru a putea primi in caz de deces sau invaliditate o suma care compenseaza lipsa venitului asiguratului.

Valoarea primei cu care se confrunta asiguratul depinde de riscul si de suma pe care doreste sa o primeasca in caz de handicap sau pe care beneficiarii sai o primesc in caz de deces. In plus, aceasta compensatie finala a politei poate fi primita intr-o singura plata sau sub forma de renta, dupa cum doreste asiguratul sau beneficiarii acestuia.

Pentru ce este asigurarea de viata?

Scopul principal al asigurarilor de viata este de a servi drept substitut pentru resursele economice pe care le generati. Tipul de asigurare si valoarea pe care o angajezi vor depinde de nevoile pe care le ai, de persoanele dependente, de faptul ca ai sau nu un credit ipotecar, de riscurile pe care vrei sa le acoperi – educatia copiilor , plata datoriilor, cheltuielile de inmormantare – sau de stadiul vietii . A fi singur si fara responsabilitati familiale nu este acelasi lucru cu a avea datorii si copii care depind de tine.

Pentru ce este fiecare tip de asigurare de viata?

Exista trei tipuri de asigurari de viata:

  • Asigurare de deces, numita si asigurare de risc de viata. In cadrul careia se incaseaza intreaga asigurare de viata si asigurarea de viata pe termen lung.
  • Asigurari de viata, numite economii de viata.
  • Asigurare de viata mixta, care uneste cele doua modalitati anterioare.

Alegerea intre economiile de viata sau asigurarea de risc de viata va depinde de preferintele dvs. Primul dintre ele este contractat pentru a obtine o rentabilitate a primelor platite, in timp ce cu al doilea beneficiarul primeste capitalul stipulat atunci cand asiguratul moare. Va spunem particularitatile fiecaruia.

Asigurarea de viata in caz de deces se numeste risc de viata, iar functia de acoperire a acesteia este ca beneficiarul politei sa primeasca capitalul prevazut in acesta atunci cand asiguratul decedeaza.

Prin urmare, spre deosebire de altele, cum ar fi asigurarea privata de sanatate, in cazul riscului de viata, asiguratul si beneficiarul nu sunt aceeasi persoana.

Sfaturi pentru un mod de viata sanatos

Exista lucruri pe care le puteti face pentru a gestiona orice provocari suplimentare legate de boala dvs. si de tratament – cum ar fi somnolenta, pofta de zahar sau lipsa de motivatie. Pasii pe care ii puteti lua includ:

  • organizati activitati zilnice in jurul efectelor secundare ale medicamentelor, de exemplu, daca aveti somnolenta dimineata, organizati exercitii pentru dupa-amiaza.
  • discutati lucrurile cu medicul dumneavoastra – poate exista un alt medicament pe care il puteti incerca sau cereti trimitere la un specialist, cum ar fi un dietetician sau un psiholog, pentru sfatul unui expert.

A fi sanatos inseamna mai mult decat a te simti in forma si a te simti mai bine, inseamna si a ramane asa. Sfaturile pentru a va ajuta sa ramaneti motivati includ:

  • programati controale regulate cu medicul dumneavoastra pentru a va monitoriza progresul si pentru acest impuls suplimentar poate fi necesar sa continuati.
  • recompenseaza-te – simti-te bine in dezvoltarea unor obiceiuri mai sanatoase, rasplatindu-te cu ceva dragut.
  • depaseste derapajele – daca derapaje, fii realist si incepe din nou.

Exista o multime de modalitati de a obtine sprijinul de care aveti nevoie pentru a va mentine sanatos. Un pas important este gasirea unui medic generalist bun cu care sa va simtiti confortabil sa discutati despre sanatatea dumneavoastra. A vedea acelasi medic de familie de fiecare data inseamna ca puteti lucra impreuna pentru a va gestiona sanatatea si a organiza controale dupa cum este necesar.

A avea pe altcineva ca „persoana de sprijin” poate face toata diferenta in mentinerea obiceiurilor sanatoase. Discutati cu prietenii, familia, programul de sanatate mintala sau lucratorul de caz. Nu uita de alte servicii din zona ta de care te poti baza.

Discutati cu medicul dumneavoastra de familie local – sau cu alt medic care intelege boala mintala – pentru informatii, evaluare, recomandare si sprijin. De asemenea, va poate spune despre orice servicii de specialitate care va pot ajuta cu probleme specifice, cum ar fi gestionarea greutatii sau imbunatatirea fitnessului.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.