In cadrul proiectelor de constructii si a altor lucrari conexe acestui domeniu de activitate sunt necesare o multime de piese si accesorii pentru proceduri specifice. Printre aceste operatiuni se numara si prinderea sau fixarea diverselor piese metalice, componente de lemn sau din alte materiale. Prinderea si fixarea acestora se poate face eficient cu ajutorul anumitor sisteme special concepute pentru aceasta operatiune. Printre variantele disponibile pe piata regasim tijele filetate.
Exista diverse modele de astfel de sisteme de prindere si fixare. O tija filetata ofera acele caracteristici care sa contribuie la o prindere si fixare potrivita din perspectiva sigurantei, rezistentei si durabilitatii fixarii anumitor componente. In ceea ce urmeaza vom afla mai multe detalii despre tijele filetate si proprietatile acestora.
Ce trebuie sa stii despre tijele filetate?
Tijele filetate sunt accesoriile utilizate pentru prinderea si fixarea diferitelor structuri sau componente. Tijele filetate sunt caracterizate de existenta unui filet continuu. Specificul acestor sisteme de fixare este reprezentat de faptul ca tijele pot fi taiate si dimensionate astfel incat sa fie potrivite pentru diferite dimensiuni, conform cu nevoile anumitor lucrari.
Aceste caracteristici fac din tijele metalice varianta optima pentru fixarea, imbinarea sau prinderea componentelor din lemn cu diverse dimensiuni sau a structurilor metalice avand diferite marimi pentru lucrarile de constructii suspendate.
Cu toate ca tijele metalice se pot dimensiona pornind de la anumite tipuri de lucrari, aceste sisteme de prindere au si ele o serie de marimi standard. Grosimea poate varia de la cativa milimetri si poate ajunge pana la cativa zeci de milimetri, in vreme ce lungimea poate varia de la 1 metru si pana la 2 metri.
In alcatuirea tijelor filetate regasim otelul. Acesta este un material foarte rezistent si durabil in raport cu factorii externi. Otelul este un material care rezista foarte bine la coroziune, ceea ce aduce o mai mare durabilitate in timp. Pentru a rezista cat mai bine la medii dificile unde pot fi folosite aceste tije metalice, otelul folosit pentru fabricarea de tija filetata este acoperit cu un strat zincat.
Fixarea sau prinderea tijelor filetate se realizeaza cu ajutorul unor piulite si saibe adaptate la dimensiunea filetului. Montarea sau fixarea tijelor filetate este foarte usor de executat si asigura o prindere solida pentru diverse tipuri de materiale in lucrarile de constructii sau in proiectele industriale.
Tije filetate la furnizori autorizati
Pornind de la scopul pentru care sunt folosite tijele filetate, trebuie sa te asiguri ca atunci cand urmeaza sa folosesti aceste accesorii pentru prindere si fixare, vei alege produse de calitate superioara si conform standardelor de siguranta. In acest sens furnizorii autorizati de astfel de piese pentru fixare si prindere sunt alegerea potrivita.
In momentul in care alegi o tija filetata din oferta unui furnizor autorizat, vei avea garantia respectarii standardelor tehnice si conformitatea acestor piese. Pentru cei care au nevoie de o oferta diversificata de tije filetate, firma ROFIX INSTAL pune la dispozitie mai multe tipuri de sisteme de fixare si elemente de prindere destinate instalatiilor termice, electrice, sanitare sau constructiilor. Intreaga oferta este disponibila pe www.rofixinstal.ro.