Mobilier de birou: cum sa il alegeti pe cel potrivit

by Anisoara Miron
Mobilier de birou: cum sa il alegeti pe cel potrivit

Intr-un birou petreceti cateva ore pe zi si pentru a-l face primitor si functional, este intotdeauna recomandabil sa alegeti mobilierul perfect, care este practic, dar in acelasi timp elegant si de design, dar cum il alegeti pe cel potrivit? Daca aveti nevoie de sfaturi despre mobilarea biroului, cititi mai departe pentru a gasi multe idei si sfaturi utile si organizati fiecare spatiu la perfectiune.

Functionalitate si confort pentru mobilierul de birou

Pentru a creste productivitatea si eficienta angajatilor este important sa completam mobilierul de birou cu unele accesorii precum afise si picturi, zone de relaxare si zone de luat masa, alaturi de mobilierul „Traditional” necesar pentru a desfasura corect lucrari autonome sau de grup. Mobilierul de birou trebuie ales incercand sa creeze echilibrul perfect intre functionalitate si confort, motiv pentru care este important sa identificam mobilierul potrivit si in acelasi timp sa optimizam spatiul.

Cum sa mobilezi un birou

Dupa impartirea spatiilor pentru a avea numarul necesar de statii de lucru, o sala de conferinte sau de sedinte si o zona de relaxare, sa vedem cum mobilierul de birou poate face diferenta, in ceea ce priveste stilul si practicitatea. Printre mobilierul principal care urmeaza sa fie inclus intr-un birou gasim, evident, birouri si scaune.

Pot fi alese intr-un stil clasic sau modern, dar trebuie sa fie intotdeauna spatioase, rezistente si versatile. Daca alegeti stilul modern, birourile trebuie sa fie liniare si minime, cu inaltimi reglabile pentru a asigura un confort maxim. Scaunele trebuie alese respectand stilul adoptat in spatiul de lucru.

Pentru cei care prefera un design modern si practic, puteti cumpara scaune operationale cu spatar ergonomic in tesatura si scaune captusite, caracterizate prin culori vii si linii patrate si esentiale.

Daca, pe de alta parte, preferati un stil mai institutional, atunci scaunele vor trebui sa fie mai elegante si mai sofisticate, deci este de preferat sa cumparati fotolii tapitate cu tapiterie din piele sau imitatie de piele. Pentru cei care lucreaza in sectorul grafica sau al jocurilor video, pe de alta parte, puteti cumpara scaune moderne si inovatoare pentru gameri.

Pentru a avea un birou mereu organizat si ordonat, pe langa birouri, trebuie sa alegeti si dulapuri, cu usi glisante sau articulate (tinand cont de spatiile disponibile) si care trebuie sa fie caracterizate prin prezenta rafturilor si sertarelor. organizarea unui birou, scaunele nu pot lipsi, care trebuie alese respectand stilul adoptat in spatiul de lucru.

Accesorii de mobilier

Un birou nu trebuie doar sa fie marcat de practicitate si eficienta, ci trebuie, de asemenea, sa garanteze celor care lucreaza acolo ca este confortabil, placut si convenabil, prin urmare trebuie sa fie infrumusetat cu cateva accesorii de mobilier. Pentru a personaliza birourile, puteti alege lampi cu un design modern si elegant, echipate si cu un afisaj digital cu ceas.

Un birou nu poate fi niciodata lipsit de afise sau tablouri, pentru a fi amplasat in zonele comune si la intrare, alegand dintre tiparituri moderne pentru un stil contemporan sau lucrari, poate de catre pictori internationali importanti, pentru un stil mai clasic si sofisticat.

Minimalist

Stilul de mobilier minimalist este o combinatie de trasaturi preluate din designurile de mobilier contemporan scandinav si de arta si artizanat si il combina cu estetica stilului modern.

Rezultatul este un stil simplu, dar colorat, care pasioneaza piesele utilitare cu forme rotunde si fara margini. Aici nu exista nicio ornamentatie grozava sau fantezie.

Retro

Stilul de mobilier retro este un design modern care are elemente care cauta sa imite tendintele modei din trecut. Mobilierul retro tinde sa incorporeze elemente de design colorate din cultura pop pentru a crea o senzatie capricioasa. Acest stil este foarte interesant atunci cand este folosit la mobilier birou.

Middleage

Stilul de design de la mijlocul secolului a fost o miscare care a aparut in Statele Unite aproximativ intre anii 1945-1965. Stilul acopera mobilierul, arhitectura si designul grafic. Dispune de utilizarea multor tipuri diferite de materiale, combinate cu linii curate si curbe subtile.

Modern relaxat

Mobilierul in acest stil imbratiseaza estetica minimalista si cauta sa creeze o senzatie relaxata, dar sofisticata. Ii place sa prezinte siluete elegante combinate cu elemente moi precum tesatura de plus. Incorporeaza o multime de metale in caracteristicile sale de design.

Stilul mobilierului traditional

Stilurile de mobilier traditionale sunt influentate de stilurile de mobilier istorice si clasice. Acestea sunt stiluri care au devenit populare cu secole in urma si au ramas asa pana in prezent. Stilul de mobilier traditional are trasaturi ale stilului de mobila Queen Anne, Sheraton si Chippendale. Prezinta linii drepte, picioare conice si o multime de ornamente gratioase.

Mobilierul din stilul de design traditional este in mare parte influentat de renastere din secolul al XVIII- lea englez, neoclasic din secolul al XIX- lea, tara franceza si colonie britanica. Aceste piese de mobilier ofera acea senzatie clasica a unui spatiu care nu se demodeaza niciodata. Acest stil se refera la confort, caldura, familiaritate si ordine previzibila.

Echilibrul se realizeaza prin combinarea mobilierului mic si mare care serveste scopurilor multiple intr-un spatiu. Culorile calde sunt adesea folosite pentru stilul traditional, cum ar fi crem, auriu, gri si maro. Exista flori, dungi si carouri care adauga textura si interes.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.