Diferenta dintre agricultura conventionala si cea organica

by Anisoara Miron
Diferenta dintre agricultura conventionala si cea organica

In Romania, majoritatea persoanelor care locuiesc in mediul rural se ocupa de agricultura. Se poate spune ca agricultura a fost, este si cu siguranta va ramane principala activitate si principala ocupatie a romanilor care traiesc in mediul rural.

Diferenta insa este ca, in prezent agricultorii nu mai lucreaza manual, nu mai sapa terenurile manual, si nici nu mai merg pe camp sa isi are terenurile cu boii sau cu caii. Acestia pot alege sa foloseasca diferite modele de motocultoare de ultima generatie, pe care le pot alege de la Rabota.ro.

Motocultoarele sunt utilaje de mici dimensiuni, care pot fi folosite de catre agricultori in activitati de prelucrare si de pregatire a terenurilor. Acestia pot folosi motocultoare Rabota, alaturi de diferite accesorii importante, in functie de activitatea pe care o desfasoara.

De exemplu, atunci cand merg la arat pe camp, pot alege sa foloseasca motocultorul, alaturi de un accesoriu esential precum plugul de arat. Cand trebuie sa mearga pe camp la semanat, agricultorii pot alege de-asemenea sa foloseasca motocultorul, alaturi de o semanatoare pe care o pot alege de-asemenea de la Rabota.ro.

Exista o multime de alte accesorii pentru aceste motocultoare, care pot fi alese in functie de ceea ce cultiva fiecare agricultor. Vestea buna este ca motocultoarele au preturi foarte atractive, si fiecare persoana care se ocupa de agricultura, isi poate permite unul.

De-asemenea, accesoriile acestor utilaje Rabota au preturi super atractive, motiv pentru care este indicat sa fie cumparate alaturi de motocultoare.

Aceste utilaje nu sunt greu de utilizat, nu sunt de-asemenea greu nici de intretinut, iar in functie de putere, pot fi folosite pe suprafete mai mici sau mai mari de teren. Cu siguranta insa, puteti folosi motocultoarele fara probleme pe suprafete cuprinse intre 5.000 si 15.000 de metri patrati, indiferent ca va ocupati de agricultura ecologica sau de agricultura organica.

Referitor la aceste doua tipuri de agricultura, puteti afla mai multe detalii in continuare. Agricultura ecologica este un sistem de productie care regenereaza sanatatea solurilor, ecosistemelor si oamenilor.

Agricultorii ecologici se bazeaza pe procese naturale, biodiversitate si cicluri adaptate conditiilor locale, mai degraba decat pe utilizarea unor aporturi sintetice precum ingrasaminte chimice, pesticide si erbicide.

Diferenta dintre agricultura ecologica (organica sau bio) si agricultura conventionala

Diferenta esentiala dintre agricultura ecologica si cea conventionala este aceea ca agricultura conventionala se bazeaza pe interventia chimica pentru a lupta impotriva daunatorilor si a buruienilor si a asigura hranirea plantelor.

Asta inseamna pesticide sintetice, erbicide si ingrasaminte. Agricultura ecologica se bazeaza pe principii naturale, cum ar fi biodiversitatea si compostarea, pentru a produce alimente sanatoase si abundente.

De luat aminte

Productia organica nu se refera pur si simplu evitarea aporturilor chimice conventionale si nici nu inseamna substituirea aporturilor naturale cu cele sintetice.

Agricultorii care se ocupa de agricultura ecologica, aplica tehnici utilizate pentru prima data cu mii de ani in urma, cum ar fi rotirile culturilor si utilizarea gunoiului de animale compostat si a culturilor de gunoi de grajd verde, in moduri durabile din punct de vedere economic in lumea de azi.

In productia ecologica, sanatatea generala a sistemului este accentuata, iar interactiunea dintre practicile de management este preocuparea principala. Producatorii ecologici implementeaza o gama larga de strategii pentru dezvoltarea si mentinerea diversitatii biologice si pentru refacerea fertilitatii solului.

Efectele

Metodele de agricultura conventionala si organica au consecinte diferite asupra mediului si oamenilor. Agricultura conventionala provoaca cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera, eroziunea solului, poluarea apei si ameninta sanatatea umana.

Agricultura ecologica are o amprenta de carbon mai mica, conserva si construieste sanatatea solului, reface ecosistemele naturale pentru apa si aer mai curate, toate fara reziduuri toxice de pesticide.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.