Informatia Zilei

Descopera un produs eficient de protectie impotriva incendiilor: sticla cu rezistenta la foc

Domeniul constructiilor apeleaza in multe situatii si de foarte multi ani la sticla. Chiar daca este privita drept un material fragil, cu risc ridicat de a fi spart sau fisurat la contactul cu materiale dure, sticla a devenit in timp mult mai rezistenta. Si acest lucru datorita faptului ca sunt folosite numeroase tehnologii moderne care aduc un plus de rezistenta sticlei. Printre produsele obtinute prin astfel de tehnologii regasim si sticla cu rezistenta la foc.

Aceasta categorie de sticla poate sa fie utilizata drept masura suplimentara si pasiva in eventualitatea unui incediu. Datorita modului in care este conceputa si fabricata sticla rezistenta la foc, aceasta poate rezista la temperaturi foarte ridicate si la flacarile rezultate in urma unui incendiu. In continuare sunt amintite principalele caracteristici care descriu sticla antifoc si principalele avantaje oferite de aceasta.

Caracteristici pentru sticla rezistenta la foc

Orice incendiu care evolueaza si nu este stins imediat poate sa produca fum dens, gaze nocive, flacari si temperaturi foarte ridicate. Toate acestea pun in pericol atat viata oamenilor din imobilul afectat, cat si bunurile materiale si structura imobilului. In cazul in care imobilul afectat de incendiu are montata sticla termorezistenta, asa cum este numita sticla cu rezistenta la foc, flacarile si temperaturile ridicate vor fi impiedicate sa treaca dincolo de bariera reprezentata de aceasta sticla.

Cum se intampla acest lucru? Sticla antifoc este o categorie aparte de sticla laminata, obtinuta prin adaugarea mai multor straturi de folii. Aceste straturi au rolul de a rezista la incendiu. Principiul de functionare in cazul sticlei antifoc se bazeaza pe actionarea ca un scut de protectie a foliei intumescente din interiorul sticlei dispuse pe mai multe straturi. In momentul in care temperatura din jurul sticlei atinge valoarea de aproximativ 100 de grade Celsius, folia respectiva se activeaza si astfel devine o bariera care nu permite ca flacarile sa treaca mai departe in imobilul respectiv.

Odata ce se activeaza sticla rezistenta la foc, aceasta nu da voie nici caldurii sa treaca mai departe, fapt ce inseamna diminuarea riscului de extindere a incendiului. In functie de grosimea sticlei exista diferite grade de rezistenta la incendiu. Din acest motiv, oricine este interesat de montarea de astfel de sticla antifoc trebuie sa aiba in vedere acest detaliu si sa opteze pentru grosimea dorita in functie de durata de rezistenta a sticlei.

Principalele avantaje oferite de sticla cu rezistenta la foc

Pe baza caracteristicilor regasite in cazul sticlei antifoc, montarea acestui tip de sticla vine cu anumite avantaje. Primul avantaj poate fi reprezentat de timpul mai mare avut la dispozitie pentru evacuarea imobilelor afectate de incendiu. Concomitent cu acest avantaj vine si avantajul dat de reducerea pagubelor materiale si limitarea riscului de pierderi de vieti omenesti.

Un alt avantaj pe care sticla rezistenta la foc il ofera este durabilitatea mare in timp. Lista avantajelor continua cu gradul ridicat de etanseitate, dar si izolarea eficienta din punct de vedere fonic si termic. Mai mult, sticla antifoc vine cu acelasi nivel de luminozitate sau transparenta ca si sticla clasica.

Exit mobile version