Informatia Zilei

De ce vin oamenii din Nepal sa lucreze in Romania?

Romania nu este o tara atat de dezvoltata precum Germania, Franta sau alte tari din Vestul Europei, insa in comparatie cu diferite alte tari din lume, nivelul de trai este unul bun, iar multi cetateni straini, iar aici ne referim in mod special la asiatici, isi doresc sa lucreze in tara noastra.

Aceasta dorinta poate deveni realitate, dat fiind faptul ca exista atat de multe firme in Romania care cauta personal, iar romanii nu se inghesuie sa isi gaseasca de lucru in tara noastra. Ba mai mult, acestia aleg sa plece in alte tari cu un nivel de trai mai bun.

In aceste conditii, pentru ca firmele au nevoie de personal, este firesc sa apeleze la agentii precum JordanRiver, care recruteaza persoane din tari precum Nepal sau Vietnam, pentru a-i aduce in Romania, sa munceasca.

Firmele care au nevoie de personal dar nu gasesc romani dispusi sa munceasca, pot accesa , pentru a intra in contact cu una dintre cele mai renumite agentii de recrutare a fortei de munca din Asia, pentru a preciza ce tip de persoane isi doresc sa angajeze.

Agentia de recrutare, va selecta persoane din tari precum Nepal de exemplu, pentru a-i plasa in campul muncii din Romania. Daca va intrebati de ce isi doresc oamenii sa vina in tara noastra tocmai de la capatul lumii, pentru a muncii, raspunsul este simplu: nivelul de trai mai bun din tara noastra.

Pentru a intelege mai bine, veti putea descoperi in randurile care urmeaza, cateva informatii legate de conditiile de viata din aceasta tara asiatica. Veti intelege apoi de ce nepalezii isi doresc sa munceasca in Romania.

  1. Nepalul este o tara de aproape 30 de milioane de oameni, dintre care peste 3 milioane traiesc sub pragul saraciei. Aproape 80% din populatia Nepalului traieste in zonele rurale, iar 75% din populatia Nepalului lucreaza in sectorul agrar.
  2. Din cauza lipsei de finantare in toata tara, accesul la internet, drumurile adecvate, electricitatea, infrastructura sigura, bancomatele si asistenta medicala adecvata sunt greu de gasit in Nepal. Nepalul are un potential mare de hidroenergie si noile parteneriate cu China ar trebui sa contribuie la crearea de locuri de munca si la stabilizarea accesului energetic al Nepalului.

Pana atunci insa, oamenii din aceasta tara trebuie sa isi castige existenta cumva, motiv pentru care parasesc tara, in speranta ca vor gasi locuri de munca mai bune, si ca vor avea o viata fara griji. Acesta este unul dintre motivele datorita caruia, JordanRiver, are succes si recruteaza cei mai buni oameni din Nepal, pentru ca au de unde alege.

  1. Nepalul incearca in prezent sa se reconstruiasca dupa doua cutremure in decurs de o luna una de cealalt, care au decimat infrastructura si au ucis 9.000 de oameni in 2015. Problemele au fost agravate in 2017 de inundatiile extreme in timpul sezonului musonic. Acestea sunt alte cauze ale nivelului foarte scazut de trai din aceasta tara. Este firesc astfel ca, oamenii din Nepal sa isi doreasca sa se mute cat mai repede intr-o tara, unde sa aiba un loc de munca sigur, si sa nu le lipseasca nimic.

Cei care vor sa paraseasca Nepalul, au posibilitatea ca prin intermediul unor agentii de recrutare a fortei de munca, sa ajunga in Romania de exemplu, unde vor incepe sa munceasca (cu forme legale), si unde vor castiga salarii mai mult decat decente. Unii, chiar pot sa trimita bani si acasa, din cat castiga in Romania.

  1. La scurt timp dupa cutremurele catastrofale din 2015, Nepalul a suferit economic din cauza unei blocaje impuse de India la granita dintre cele doua tari. Nepal depinde foarte mult de India ca cel mai mare partener comercial. Blocajele au durat mai mult de patru luni, scazand peste 30 la suta din importurile si exporturile Nepalului in lunile haotice de dupa cutremure.
  2. Nepalul s-a confruntat cu un razboi civil care a durat de la mijlocul anilor 1990 pana la mijlocul anilor 2000, care a provocat mari tulburari administrative si a dus la crime impotriva umanitatii.

Aproape 17.000 de oameni au murit in conflictul sangeros. Razboiul civil s-a produs pe masura ce comunistii s-au prabusit impotriva Monarhiei nepaleze, care a tranzitionat de mai multe ori in interior si in afara absolutismului si constitutionalismului, pana cand a fost desfiintat in 2007.

Dupa cum se poate vedea asadar, viata in Nepal nu este una roz; este o tara in care accesul la internet, drumurile adecvate, electricitatea, infrastructura sigura, bancomatele si asistenta medicala adecvata (dupa cum spuneam deja), reprezinta doar un vis frumos.

In aceste conditii, este cat se poate de firesc faptul ca oamenii din Nepal, atunci cand au sansa de a lucra intr-o tara europeana precum Romania, care desi nu este o super putere economica; aleg sa vina in tara noastra prin intermediul JordanRiver, pentru a munci cu forme legale si pentru a duce o viata mai buna.

Exit mobile version