Odata ce observati pe pat plosnite sau urmele acestora, cu siguranta va veti panica. Dar nu va temeti, infestarile cu plosnite pot fi eliminate rapid. Chiar dumneavoastra puteti face singur deratizarea intr-un mod care sa se potriveasca programului si bugetului dumneavoastra.
Va fi nevoie de diligenta si consecventa din partea dumneavoastra, dar puteti trata definitiv o infestare cu plosnite din casa sau birou. In cazul in care este pentru prima data cand va confruntati cu o asemenea infestare, va trebui sa cauti informatii in legatura cu aceste insecte la linkul: https://destinatiidevacanta.ro/ce-ar-trebui-sa-stiti-despre-plosnite/.
Inainte de a incepe procesul de deratizare, va trebui sa pregatiti camera sau camerele in care au fost gasite plosnite. Indepartati toate obiectele pe care nu le puteti trata sau care au fost deja tratate si depozitati-le in saci de gunoi. Asigurat-va ca ati inchis bine acesti saci, astfel incat plosnitele de pe articole sa nu infesteze o alta camera. Totodata, indepartati orice tip de obiect de arta de pe pereti.
Asigurati-va ca verificati cu atentie orice articol care este scos din camera pentru a impiedica transferul de plosnite dintr-o camera in alta. Daca aveti o saltea care este puternic infestata, va recomandam sa o acoperiti cu o husa de saltea rezistenta inainte de a o muta.
Daca salteaua trebuie eliminata si inlocuita, asigurati-va ca o veti acoperi cu folie de plastic inainte de a o arunca, astfel incat sai ii protejati pe muncitorii de la salubritate. Etichetarea unei saltele sau a unui sac cu „PLOSNITE” este de asemenea utila.
Cearsafurile, lenjeria si articolele de imbracaminte infestate trebuie spalate si apoi uscate intr-un uscator de uz casnic la caldura mare (peste 120 de grade F), deoarece caldura va ucide plosnitele. Orice articol de imbracaminte care nu poate fi spalat, se poate curatata chimic sau chiar arunca, deoarece insecticidele nu pot fi utilizate pe aceste materiale. Daca animalele de plus, cartile sau jucariile moi sunt infestate, asezati aceste articole intr-un cos, si tineti-l in congelator timp de catva zile. S-a dovedit ca atat temperaturile ridicate, cat si cele joase pot omori plosnitele.
Unele produse anti-plosnite nu pot fi folosite in toate locurile. De asemenea, plosnitele pot dezvolta o rezistenta la anumite produse pe baza de inscticid puternic, fiind mult mai greu de omorat. Acesta este motivul pentru care utilizarea unei varietati de produse pentru a ucide acesti paraziti va avea cele mai bune rezultate.
Pentru a scapa rapid de insectele dintr-o saltea, utilizati un spray cu aerosoli etichetat pentru uciderea plosnitelor si pulverizati insecticidul pe saltea. Concentrati-va asupra cusaturilor si pliurilor saltelei. Pulverizati pana cand salteaua este umeda. Lasati salteaua sa se usuce inainte de a reface patul cu cearsafurile proaspat spalate. Dupa tratarea saltelei si a lenjeriei, va recomandam sa folositi si o husa rezistenta la plosnite. Acest lucru va preveni reinfestarea si va facilita tratamentele viitoare.
Asigurati-va ca orice produs care a fost pulverizat sau aplicat pe saltea este uscat inainte de a acoperi salteaua cu o husa rezistenta la insecte. Puteti face patul cu lenjeria proaspat spalata peste acest tip de husa.