Informatia Zilei

Ce presupune microblading-ul?

Ce presupune microblading-ul?

Din ce in ce mai multe fete isi doresc sa inceapa o cariera in cadrul unui salon de infrumusetare. Este firesc acest lucru, in conditiile in care femeile pun mare pret pe imaginea lor. Unele femei merg lunar la manichiura, altele merg sa isi vopseasca parul, in timp ce exista si femei care merg la saloane pentru microblading.

Fetele care isi doresc un job placut, si care sa le aduca lunar castiguri mari, pot opta pentru cursuri microblading. Femeile opteaza din ce in ce mai mult pentru aceasta procedura, iar de multe ori sunt nevoite sa astepte foarte mult timp, pentru ca nu gasesc artiste in microblading, care sa se ocupe si de ele.

Microblading-ul este o tehnica de tatuare in care un instrument de mana mic format din mai multe ace mici este folosit pentru a adauga pigment semi-permanent pe piele. Microblading-ul difera de tatuarea standard a sprancenelor, deoarece fiecare coafura este creata manual cu ajutorul unei lame care creeaza felii fine in piele, in timp ce tatuajele sprancenelor sunt facute cu o masina si un singur ac.

Microblading-ul este de obicei utilizat pe sprancene pentru a crea, imbunatati sau redimensiona aspectul lor atat din punct de vedere al formei, cat si al culorii.

Depune pigment in regiunea superioara a dermului, astfel ca se estompeaza mai rapid decat tehnicile traditionale de tatuare, care depun pigmentul mai profund. Artistii si artistele in microblading nu sunt neaparat artisti de tatuaj si invers, deoarece tehnicile necesita o pregatire diferita.

Istoric

Tehnica de implantare a pigmentului dupa crearea inciziilor fine pe piele poate sa dateze de mii de ani, dar se crede ca tendinta de utilizare a tehnicii pentru sprancene a aparut in Asia in ultimii 25 de ani. Nu se cunoaste nimic despre istoria microblading-ului. A devenit cea mai populara metoda de tatuare a sprancenelor cosmetice in Europa si Statele Unite pana in 2015; si au aparut noi tehnici precum 1D, 3D si chiar 6D.

Plasament si proiectare

Artistii care au urmat cursuri microblading, iar acum lucreaza in cadrul saloanelor, incep fiecare programare discutand aspectul si nevoile dorite ale clientului lor, inainte de a masura si schita amplasarea sprancenelor.

Masurarea plasarii sprancenelor este un proces in mai multe etape care incepe prin determinarea centrului fetei si a setului de ochi al clientului.

Punctul de pornire, arcul si punctul de sfarsit sunt determinate daca ochii sunt normali, apropiati sau largi. Artistul schiteaza fruntea completa cu grosimea si inaltimea arcului corespunzatoare, pentru a oferi clientului o idee buna despre cum va arata la finalul procedurii, si sa stabileasca conturul pentru microblading.

Umbrirea lina manuala (Microshading) poate fi de asemenea adaugata pentru a trece peste rotire si intre loviturile parului pentru a da vizual dimensiunea grosimii naturale a sprancenelor fara contururi ascutite pe sprancene.

Durabilitate

Procedura de microblading este un tatuaj semipermanent. Ca toate tatuajele, microblading-ul se poate estompa, in functie de mai multi factori, incluzand calitatea pigmentului / cernelii utilizate, expunerea la UV, elementele gasite in produsele pentru piele, medicamente.

Tratamentul dureaza de la unu la doi ani. O sesiune de contact este incurajata la 6 saptamani de la prima procedura de microblading si la fiecare 12-18 luni dupa aceea.

Siguranta

Precautiile de siguranta pentru microblading sunt similare cu cele pentru orice alta tehnica de tatuare. Cele mai frecvente complicatii si nemultumiri ale clientilor care rezulta din orice forma de tatuare sunt aplicarea gresita a pigmentului, migratia pigmentului, schimbarea culorii si, in unele cazuri, hiperpigmentarea neintentionata.

Complicatiile grave sunt mai putin frecvente. La fel ca in toate formele de tatuare, riscurile asociate cu procedura de microblading includ transmiterea organismelor patogene transmise de sange (de exemplu, HIV, hepatita C), precum si reactii pe termen scurt sau lung la ingredientele pigmentare.

Prin urmare, este esential sa verificati daca tehnicianul detine licente si inregistrari adecvate pentru furnizarea de servicii de tatuaj, precum si sa va informati despre standardul de pregatire al tehnicianului. Procedurile efectuate de tehnicieni care au finalizat un curs cuprinzator de instructiuni pot minimaliza riscul de rezultate nedorite si nemultumirea clientului.

Cine ar trebui sa ia in considerare microblading-ul?

Desi exista mii de produse pentru sprancene pe piata, cei care tind sa opteze pentru microblading isi doresc sprancene mai pline, cu aspect natural, dar nu doresc dificultatea de a le umple in fiecare dimineata sau ingrijorarea ca pigmentul nu va dura toata ziua. Daca beneficiati de creionul de pe frunte, atunci veti beneficia de microblading, sustin artistele care in fiecare zi efectueaza aceasta procedura.

Mai trebuie sa folositi un creion de sprancene dupa?

Asta depinde de preferintele personale ale fiecarei femei. Acele doamne si domnisoare care isi doresc un plus de nuanta pentru a se potrivi machiajului, pot sa foloseasca si creionul, chiar daca au beneficiat deja de microblading.

Acestea sunt asadar cele mai importante detalii care trebuie mentionate cand vine vorba despre aceasta procedura. Daca vi se pare interesant, puteti participa la cursuri microblading acreditate, si de ce nu, va puteti schimba jobul.

Exit mobile version