Exista o multime de persoane care lucreaza la birou, si care petrec in fiecare zi cel putin 8 ore stand asezate pe scaun in fata calculatorului.
Poate nu pare mult sa stea cineva 8 ore in fata calculatorului (chiar daca este foarte mult, iar pe termen lung vederea va fi afectata), insa atunci cand cei care petrec atat de multe ore pe un scaun de birou nu au scaunul potrivit, lucrurile se complica si mai mult.
De ce? Pentru ca atunci cand stati pe un scaun si nu va ofera confortul de care aveti atat de multa nevoie, puteti dezvolta o postura incorecta, puteti de-asemenea sa aveti probleme si dureri ale spatelui pe viitor, iar acestea nu sunt vesti imbucuratoare.
In plus, faceti un simplu calcul si vedeti ca in decursul unei luni de zile, petreceti minim 160 de ore stand pe scaunul de birou, asa ca daca nu folositi un scaun potrivit, ar trebui sa alegeti unul cat mai repede.
Toate scaunele trebuie sa aiba aceste cerinte minime pentru a putea fi considerate un scaun ergonomic:
Reglarea inaltimii scaunului – Ar trebui sa va puteti regla inaltimea scaunului, astfel incat genunchii sa fie putin mai jos decat soldurile, si ar trebui sa puteti sa stati fara probleme cu picioarele sprijinite pe podea.
Reglarea adancimii panoului scaunului (glisorul scaunului) – Acest lucru va permite sa reglati adancimea scaunului, astfel incat sa aveti 1-4 centimetri intre marginea frontala a scaunului si spatele genunchiului pentru a permite atat sprijinul picioarelor cat si fluxul de sange.
Ajustarea inaltimii scaunului – Capacitatea de a regla inaltimea spatelui scaunului va permite sa va pozitionati conturul pentru un suport optim pentru spate. Aceasta este o caracteristica foarte importanta, pentru ca daca puteti sa stati confortabil si sa nu va doara spatele, nu veti avea probleme.
Baza pivotanta – ofera posibilitatea de a se roti in timp ce este asezat. Aceasta caracteristica este importanta mai ales in cazul in care la birou, trebuie sa va rotiti mereu pentru a lua dosarele de pe birou astfel incat sa introduceti datele, dupa care trebuie de-asemenea sa va rotiti pentru a aseza dosarele.
Reglarea unghiului spate – Aceasta va permite sa reglati bine spatele pentru o pozitie confortabila. Va recomandam sa schimbati pozitiile pe tot parcursul zilei sau sa lasati unghiul inapoi deblocat si sa va plasati inainte si inapoi.
Reglarea sprijinului bratului (cotierei) – minimum, bratele scaunului trebuie sa fie reglabile pe inaltime. In mod optim, bratele sunt de asemenea, reglabile pe latime si / sau ofera un pivot, astfel incat sa puteti plasa suporturile pentru brate acolo unde va ofera cel mai bun sprijin, si unde va simtiti cel mai bine in timp ce tastati.
Role de calitate – Adesea trecute cu vederea, dar acest lucru este important, intrucat intreaga greutate corporala este sustinuta de una sau doua role la asezarea si la rodicarea din scaun. Role mai ieftine se rup des.
Baza cu roti stabile – Baza minima de cinci roti este deosebit de importanta, mai ales atunci cand discutam despre persoane care au o greutate semnificativa, si care trebuie sa se aseze pe scaun.
Suport lombar – Suportul lombar trebuie sa fie reglabil pentru a fi pozitionat in pozitia corecta. Uneori, acest lucru este realizat prin schimbarea inaltimii scaunului. In mod ideal, suporturile lombare pot fi reglate in mod independent in inaltime. Pe unele scaune, adancimea si / sau presiunea suportului lombar este de asemenea, reglabila.
Reglarea tetierei – Otetier nu este o cerinta pentru un scaun ergonomic, dar daca aveti tetiera, trebuie sa fie reglabila pentru a va potrivi corect. Aceasta caracteristica a scaunului este deosebit de importanta in conditiile in care va ofera posibilitatea sa va sprijiniti gatul in timp ce stati in fata calculatorului.
Acestea sunt caracteristici pe care trebuie sa le luati in considerare cand cautati un scaun de birou. Va puteti indrepta atentai spre un scaun birou cu support picioare SIB 707, care va ofera confortul dorit pe durata orelor petrecute la servici.