Ce face un ajutor de bucatar?

by Anisoara Miron
Ce face un ajutor de bucatar?

Un ajutor de bucatar desfasoara intreaga activitate necesara prepararii hranei. De altfel, acesta cunoaste meniul, bugetul, preturile articolelor din meniu, pregateste mancarea, verifica consumabile, asigura calitatea serviciilor, asigura siguranta in bucatarie. Este foarte multa munca pentru a deveni bucatar.

Bucatarii se asigura ca mesele sunt gatite si condimentate corespunzator si ca sunt placute ochiului. Preturile variaza foarte mult in functie de locatie, iar restaurantele mai frumoase sau mai luxoase au, in general, preturi mult mai mari.

Inainte de a va alege meseria de ajutor de bucatar, noi va sfatuim sa cautati fisa post ajutor bucatar – atributele ajutorului de bucatar.

Cum sa devii bucatar?

Un bucatar are, in general, o diploma obtinuta in urma pregatirii intr-o facultate, dar multi angajatori accepta acum si solicitanti de la scoli de arta culinara sau scoli tehnice. Puteti fi numit bucatar fara o educatie formala, dar veti avea nevoie de ani de experienta in industria restaurantelor. O educatie culinara poate fi vitala, deoarece a fi ajutor de bucatar inseamna ca puteti prepara orice tip de mancare si sa stiti detalii cu privire la anumite tipuri de alimente.

Descrierea postului unui ajutor de bucatar

Un ajutor de bucatar bun trebuie sa aiba cunostinte despre pregatirea, productia si prelucrarea alimentelor. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre client si servicii personale pentru a atinge satisfactia clientului. Trebuie sa fie la curent cu privire la siguranta si securitatea publica. Un bucatar ar trebui sa fie priceput in monitorizarea, coordonarea si vorbirea eficienta cu ceilalti. Are nevoie de abilitati de gestionare a timpului, ascultare activa, judecata si luare a deciziilor.

Un ajutor de bucatar va asculta sfaturile bucatarului sef si va incerca sa-si imbunateasca abilitatile. Deoarece o bucatarie depinde de efortul cooperativ al echipei, bucatarii trebuie sa incurajeze personalul sa aiba respect reciproc si incredere unul in celalalt. Un bucatar bun poate fi gasit lucrand in restaurante, case private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servire a mancarii.

Lucreaza o varietate de ore, cum ar fi dimineata devreme, seara tarziu, in timpul sarbatorilor si a weekendurilor. Aceasta ocupatie este foarte solicitanta si are in mod normal ore cu norma intreaga. Ar trebui sa va asteptati la o concurenta puternica, in special la restaurantele, cazinourile sau hotelurile de lux, datorita pachetului salarial atractv.

Totodata, pe langa prepararea mancarii, ajutorul de bucatar trebuie sa se descurce in orice situatie, folosind echipamentul regasit in bucatarie. Acesta, trebuie sa stie cum sa foloseasca toate dispozitivele electrice, dar si sa se asigure ca acestea sunt perfect functionale. In cazul in care apar anumite probleme tehnice, ajutorul de bucatar trebuie sa isi anunte superiorii.

Printre diferitele sarcini ale ajutorului de bucatar se numara si verificarea produselor. Acestea trebuie scoase din depozit, iar apoi verificate daca sunt inca in termen. In cazul in care se gasesc produse expirate, acestea trebuie aruncate, iar ulterior trebuie trecute pe un inventar pentru a fi cumparate noi produse.

De altfel, ajutorul de bucatar se ocupa si de depozitarea bunurilor dupa ce acestea au fost utilizate. Depoziteaza carnea si legumele in frigidere, curata ustensilele si le pune in dulapuri, se asigura ca aragazul si blenderele sunt curate.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.