Informatia Zilei

Ce este schema de vaccinare și cât de des trebuie să mergi la veterinar?

Ce este schema de vaccinare și cât de des trebuie să mergi la veterinar

De curând, viața ți-a oferit un prieten ce te iubește necondiționat, indiferent de ceea ce simți tu. Însă, bucuria vine la pachet cu schema de vaccinare a micilor blănoși. La fel ca și la oameni, animalele noastre au nevoie de niște vaccine ce îi va proteja împotriva anumitor boli, virusuri sau alte probleme.

Vaccinurile contribuie activ la prevenirea unor boli contagioase, care uneori pot fi chiar letale. Unele dintre acestea sunt obligatorii, altele doar recomandate. Important este să încerci să realizezi întreaga schemă de vaccinuri pentru a-ți proteja cât mai eficient patrupedul.

De ce este necesar să îți vaccinezi patrupedul?

La naștere, micuții noștri necuvântători se bazează doar pe anticorpii pe care îi primesc de la laptele mamei lor. Laptele matern îi va proteja împotriva microorganismelor dăunătoare. Însă, în timp, protecția se reduce și este nevoie să intervenim cu vaccinuri într-un cabinet veterinar sector 3.

Cățeii devin mai vulnerabil față de multe virusuri și boli care le pot fi fatale chiar în primele luni de viață. Vaccinurile necesare se administrează la o anumită vârstă și te vor ajuta să-ți protejezi cățelul de nemiloasele boli infecțioase.

Care sunt vaccinurile obligatorii?

Vaccinurile obligatorii pe care trebuie să le primească micul necuvântător sunt:

  1. Jigodia

Vaccinul anti-jigodie este unul dintre vaccinurile obligatorii. Jigodia este o boală care poate lua foarte multe forme necruțătoare, îngreunând procesul de diagnosticare. Ea se va manifesta în mare parte prin:

Adesea, ea poate fi chiar fatală.

Hepatita canină este o altă boală de care trebuie să te ferești pe cât posibil. Simptomele sale pot varia, începând de la o febră ușoară și congestie mucoasă, până la vărsături, icter, dilatarea stomacului, depresie, dureri hepatice, hepatită severă.

Hepatita canină este foarte agresivă și trebuie să-ți ferești prietenul necuvântător de aceasta. Atunci când situația este foarte avansată, apelați la serviciile de ambulanta veterinara.

Parvoviroza este una dintre cele mai contagioase boli care atacă sistemul gastrointestinal. Aceasta duce deseori spre vărsături, pierderea apetitului, febră, diaree severă, care poate fi însoțită de sânge. În cazul în care cățelul tău se infectează cu parvoviroză, iar vaccinul nu este făcut, atunci ea poate să îi fie fatală în mai puțin de 24-48 de ore.

Leptospiroza este una dintre bolile cauzate de către bacterii, ce poate să fie transmisă prin intermediul rozătoarelor. Ea poate afecta atât oamenii, cât și câinii. Simptomele sale sunt:

Vaccinurile care sunt doar recomandate de către medicii veterinari îți vor proteja cățelul împotriva:

Chiar dacă unele vaccinuri sunt doar recomandate, încearcă să le realizezi pe toate, pentru ca micuțul blănos să fie mereu protejat.

Exit mobile version